تزریق چربی به صورت و بدن چه عوارضی دارد؟
دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]آدرس وب سایت : www.sinayar.comآدرس مطب : اصفهان ، خیابان شیخ صدوق شمالی ، نبش کوچه 41 تلفن مطب : 36640008 - 031
تزریق چربی به صورت و بدن یکی از روش های جوانسازی به حساب می آید که در سال های اخیر طرفداران زیادی را به خود جلب نموده است. تزریق چربی عبارت است از مجموعه فعالیت هایی که طی آن چربی از بافت های تعریف شده همانند شکم، ران و ... برداشت کرده و با استفاده از ابزار و روش های مختلفی پاکسازی و خالص سازی می کنند و در نهایت در ناحیه ی مورد نظر تزریق می شود. اگرچه تزریق چربی به صورت یک روش متداول درمان زیبایی است؛ اما بی خطر هم نیست و باید از قبل با تمامی محدودیت ها و خطرات ممکن آگاه باشید. از عوارض تزریق چربی می توان به عوارضی که در ناحیه تزریق و عوارضی که در ناحیه استخراج چربی ایجاد می شوند اشاره کرد. عوارض تزریق چربی ممکن است به صورت کوتاه مدت و بلند مدت باشند. عوارض کوتاه مدت معمولاً برای تمامی مراجعین کمابیش اتفاق می افتند و یک امری طبیعی است که در اثر تزریق چربی به صورت به وقوع می پیوندد. در این شرایط می توان با انجام دستورالعمل هایی که پزشک ارائه کرده و مصرف داروهای تجویز شده، دوران نقاهت را به سلامت گذراند؛ اما عوارض بلند مدت، اثراتی طولانی دارند و حتی ممکن است جان انسان ها را به خطر اندازند. این عوارض زمانی پدیدار می شوند که تزریق چربی توسط یک پزشک بی تجربه انجام می شود.
برای استخراج چربی باید برشی در محل مورد نظر داده شود تا لوله های ساکشن درون آن قرار گرفته و چربی را استخراج کنند. در صورتی که از تجهیزات پیشرفته استفاده نشود و یا یک محیط غیر بهداشتی برای این کار انتخاب شود. عفونت و عوارض شدیدی در بیمار رخ می دهد پس از استخراج چربی نیز پزشک باید محل برش را بخیه کند و این کار نیاز به دقت زیادی دارد تا محل برش دچار آسیب نشود. از دیگر عوارض محل برداشت یا تزریق چربی، برجستگی و ناهمواری آن ناحیه است.
از مهم ترین این عوارض می توانیم به لیست زیر اشاره کنیم:
- کبودی در نواحی تزریق شده
- ورم و التهاب در نواحی تحت درمان
- مقداری درد خفیف که معمولاً با از بین رفتن اثر بی حسی می توان آن را حس کرد.
- پف کردن کل صورت
- سفت شدن چربی زیر پوست
- عفونت
- اختلال در گردش خون
- آمبولی چربی
- آسیب دیدن بافت پوست صورت
- نا متقارن شدن شکل ظاهری پوست
مدت ورم تزریق چربی عمدتاً تا ۱۴ روز طول می کشد؛ اما میزان تورم و در نتیجه زمان لازم برای خوابیدن آن بستگی به میزان چربی تزریق شده نیز دارد.
برای اینکه عوارض بعد از تزریق کاهش یابند و همچنین حصول نتایج مطلوب تر باشد لازم است اقدامات زیر را مد نظر قرار دهید:
- به مدت 2-3 هفته از مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین و داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی پرهیز کنید مگر با تجویز پزشک
- فقط از داروهای تجویز شده استفاده کنید.
- مصرف دخانیات و سیگار را تا 2 الی 3 هفته کنار بگذارید. مصرف سیگار باعث کاهش خونرسانی و همچنین تسریع در جذب چربی تزریق شده خواهد شد.
- تا چند روز از خم کردن سر خودداری کنید و هنگام خواب سعی کنید سرتان بالاتر از بدن قرار گیرد.
- برای کاهش ورم و کبودی در دو روز اول هرچقدر می توانید از کمپرس سرد و یخ استفاده کنید.
- برای استحمام با پزشک خود مشورت کنید.
- برای شستشوی زخم های لیپوساکشن طبق دستورالعمل پزشک عمل کنید.
- محل برش لیپوساکشن را دستمالی نکنید.
- تا چند هفته از انجام کارهای سنگین و ورزش های سنگین خودداری کنید.
- افرادی که به دلیل زشت شدن صورت پس از تزریق چربی به پزشک مراجعه می کنند، ممکن است در دسته های مختلف قرار گیرند. یکی از دسته ها، افرادی هستند که به دلیل پر بودن بیش از حد صورت و عدم جذب چربی مورد انتظار، احساس زشتی دارند. این وضعیت اغلب با گذر زمان بهبود می یابد و پر بودن و تورم بیش از اندازه صورت تا سه هفته پس از تزریق چربی به طبیعی است. این نکته مهم است که تحت نظر یک پزشک ماهر قرار گرفته و ایشان را در فرآیند تزریق چربی هدایت کند تا نتایج مطمئن و زیبا حاصل شود.
- دسته دوم افراد شامل کسانی است که به دلیل متابولیسم بدن خود، چربی اضافی را بیش از حد در صورت جذب می کنند و حفره های متعددی در آن ایجاد می شود. این افراد نیاز دارند تا با مشورت پزشک، راهکارهایی برای بهبود شرایط خود انتخاب و در صورت لزوم، جلسات تمدید را پیش بگیرند. عدم رعایت مراقبت های بعد از تزریق چربی ، مانند نحوه خوابیدن یا انجام ماساژ صورت نیز ممکن است باعث این شرایط می شود. حتی در ماساژ بدن هم تاثیرات متفاوت روغن های ماساژ را روی افراد می توانید دید.
- در دسته سوم، افرادی عجول هستند و انتظار دارند که تأثیرات تزریق چربی بلافاصله ظاهر شود. ورم، کبودی و قرمزی پوست در هفته های ابتدایی پس از تزریق معمولی است و نیازمند صبر و ادامه تداوم درمان است.
- می توانید با رعایت برخی دستورالعمل ها احتمال بروز عوارض ها را تا حد زیادی کاهش دهید. اگر قصد دارید که عمل تزریق چربی را انجام دهید، بهتر است ۵ تا ۶ هفته قبل از عمل به این نکات مهم توجه کنید:
- بهتر است که مصرف آب را از چند هفته قبل از عمل بالا ببرید و با این کار به اندازه کافی به پوست خود آبرسانی کنید.
- مصرف دخانیات تا حد زیادی باعث کند شدن گردش خون در پوست می شود که ممکن است روند بهبودی شما را تحت تأثیر قرار دهد. سعی کنید قبل از عمل (حدود ۶ هفته) از کشیدن سیگار و قلیان جداً خودداری کنید.
- مصرف قرص هایی مثل آسپرین و داروهای ضدالتهابی میزان خون رسانی به بدن را افزایش می دهند. این حجم از خون رسانی باعث انباشت خون در برخی از نواحی بدن می شود که پزشک را در طول عمل تا حد زیادی با چالش های مختلفی روبه رو می کند. بهتر است برای کاهش عوارض تزریق چربی مصرف این قرص ها را قبل از عمل قطع کنید.
- یکی از عواملی که باعث می شود بعد از تزریق چربی بهبودی با سرعت بالاتری حاصل شود، مدت زمان و نحوه استراحت شما است. بهتر است قبل از تزریق برنامه های خود را برای مدت کوتاهی به طور کامل کنسل کنید تا مجبور نشوید به بیرون از خانه بروید.
نسخه اصلی مطلب
تزریق چربی به صورت و بدن چه عوارضی دارد؟ را در سایت دکتر پارسا نوایی بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید