پای پرانتزی یا ژنوواروم به اختلالی گفته می شود که هنگام ایستادن و قرار دادن پاها کنار هم فاصله بین مچ پاها بسیار زیاد است. اگر پای پرانتزی در بزرگسالی یا نوجوانی دیده شود؛ اصلاح سبک زندگی و برخی حرکات ورزشی می تواند به تقویت زانوها کمک کند و تا حدی روند بیماری و عوارض ناشی از آن را کاهش دهد. البته این اقدامات باعث درمان ژنووارم نخواهد شد. در موارد بسیار حاد این بیماری، به ویژه اگر اختلال دیگری موجب پای پرانتزی شده باشد؛ اقدامات درمانی از قبیل جراحی پای پرانتزی، معمولاً نتیجه بخش است.
پای پرانتزی در نوزادان تازه متولد شده، مسئله بسیار شایعی است و عموماً تا 2 سالگی برطرف خواهد شد؛ با این وجود در صورت پیشرفت عارضه و عدم بهبود پس از دو سال، توصیه می شود؛ برای انجام معاینات جسمانی و شروع اقدامات درمانی، حتما به پزشک متخصص مراجعه شود. پای پرانتزی در بین تمام ناهنجاری های مربوط به مفاصل شیوع بیشتری دارد. ما در این مقاله سعی داریم شما را با این مشکل مفصلی شایع آشنا سازیم.
اگر در مورد ابتلای خود یا فرزندتان به این عارضه مشکوک هستید؛ به پزشک متخصص مراجعه نمایید. پزشک پس از معاینه فیزیکی و مشاهده عکس رادیولوژی بیماری، امکان ابتلا و شدت پای پرانتزی را تشخیص می دهد. در ژنواروم فیزیولوژیکی، استخوانها با ساختاری طبیعی وجود دارند؛ ولی به عنوان مثال در مبتلایان به راشیتیسیم استخوانها از شکل ظاهری طبیعی برخوردار نیستند؛ و این موارد در عکس رادیوگرافی ساده قابل مشاهده است.
مدیریت و درمان پای پرانتزی در اولین گام، تمرکز بر بیماری زمینه ای ایجاد کننده ژنووارم است. به عنوان مثال در بیماران راشیتیسمی، مصرف مکمل ویتامین D می تواند کمک کننده باشد. در مراحل بعدی اگر شدت عارضه زیاد باشد یا پیشرفت بیماری سرعت زیادی داشته باشد؛ ممکن است از اقدامات مهارکننده پا، مانند آتل استفاده شود؛ اگر این راهکار هم مفید واقع نشد، اغلب اقدام به جراحی استئوتومی والگوس استخوان درشت نی، به عنوان راه نهایی انجام می پذیرد.
طراحی وب سایت پزشکی از جمله خدمات تخصصی گروه نرم افزاری پزشک آنلاین است. این مجموعه با کسب مهارت و تجربه سالها فعالیت در جهت سئوی سایت پزشکان، توانسته است موفق ترین پروژه ها را ارائه نماید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.