هر آنچه باید درباره تزریق ژل یا فیلر بدانید
دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]آدرس وب سایت : www.drmazroei.irآدرس مطب : اصفهان ، خانه اصفهان ، میدان نگهبانی ، ساختمان خاطره ، طبقه دوم بانک سپه ، واحد 5 تلفن مطب : 33292300 - 031
اگر به دنبال صورتی پر یا زاویه دار با خطوط مشخص هستید یا برای جوانسازی در پی رفع چین و چروک های پوست می باشید؛ همچنین مایلید لبهایی خوش فرم و طبیعی یا پرحجم و جذاب داشته باشید؛ تزریق ژل یا فیلر می تواند با هزینه ایی مقرون به صرفه و عوارض حداقلی (تزریق ژل یا فیلر اگر به دست پزشک مجرب و با استفاده از مواد مجاز، مورد تایید و تاریخ دار انجام شود؛ با عوارضی زودگذر و کم ریسک همراه است.) ، بهترین گزینه برای شما باشد.
با گذشت زمان و افزایش سن، چربی های زیر پوست کاهش می یابد و باعث می شوند عضلات و استخوان های صورت بیشتر نمایان شوند، همین امر سبب می شود چین و چروک پوست افزایش یافته و زیبایی پوست کمتر شود. امروزه بسیاری از روش های غیر جراحی راحتی برای بازگرداندن زیبایی و جوانی به پوست ابداع شده است که می توان با استفاده از این روش ها و تمدید مجدد آنها زیبایی پوست را بازگرداند. یکی از بهترین روش ها برای کاهش چین و چروک صورت و فرم دهی به صورت استفاده از ژل یا پرکننده ها می باشد. فیلر یا ژل نوعی پرکننده یا حجم دهنده است که می تواند به قسمت های مختلف پوست تزریق شده و با هدف جوانسازی، فرم دهی و حجم دادن به این قسمت ها مورد استفاده قرار گیرد. موادی که برای این کار استفاده می شوند، بسیار با بدن سازگاری دارند و به طور معمول از ترکیبات طبیعی بدن به دست می آیند، به همین دلیل کمترین عوارض را به دنبال داشته و رفته رفته توسط بدن جذب می شوند.
کاربرد های تزریق فیلر یا ژل برای جوانسازی و افزایش حجم از دست رفته صورت به شرح زیر است :
- به دست آمدن نتایج مثبت بلافاصله پس از پایان تزریق
- غیرتهاجمی بودن روش تزریق ژل و عدم نیاز آن به جراحی
- بازدهی بالا و نتایج رضایت بخش
- نتایج طبیعی
- عدم نیاز به مسکن یا داروی بیهوشی
- قابلیت بازگشت و اصلاح نتیجه در صورت ناراضی بودن بیمار
- دارای تأییدیه ایمنی و سلامت از سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)
- قابل اجرا در طول مدت زمان کم
- نداشتن دوره نقاهت
در مواردی که فرد متقاضی نسبت به درد حساسیت دارد می توان از بی حس کننده های موضعی استفاده کرد. پس از این کار، ناحیه تزریق مشخص شده و با استفاده از سوزن های بسیار ظریف و نازک، ژل یا فیلر به زیر پوست تزریق می شود. پس از تزریق، پزشک باید ناحیه را ماساژ دهد تا ژل ها به خوبی در آن پخش شوند، همچنین این ماساژ به ایجاد تقارن بهتر هم کمک خواهد کرد. در نهایت برای جلوگیری از کبودی و التهاب، کمپرس آب سرد بر روی محل تزریق قرار داده می شود.
- متقاضی باید از مصرف هر گونه داروی ضد التهابی غیر استروئیدی مانند آسپیرین، ادویل، نوپرین، بافرین، ایبوپروفن و موارد مشابه خودداری کند.
- مصرف هر گونه مکمل گیاهی مانند جینسینگ، علف چای (گل راعی)، قرص سیر یا روغن ماهی بایستی متوقف شود.
- توصیه می شود برای حداقل 3 روز پیش از تزریق ژل از مصرف الکل خودداری شود. الکل می تواند سبب رقیق شدن خون و افزایش احتمال بروز کبودی شود.
- پیش از درمان بایستی از مصرف برخی از مکمل ها و داروها خودداری شود. جهت کاهش احتمال بروز کبودی توصیه می شود که حداقل یک هفته پیش از درمان از مصرف هر گونه داروی رقیق کننده خون خودداری شود.
- در صورت وجود سابقه هر گونه آلرژی و داروهای مصرفی بایستی با پزشک مشورت شود.
- از مصرف مواد غذایی حاوی نمک قبل و بعد از درمان بایستی خودداری شود، چرا که سدیم بیش از حد باعث احتباس آب در بدن و تشدید ورم می شود.
- در صورت وجود سابقه تبخال باید به پزشک اطلاع داده شود. امکان دارد تزریق ژل سبب بروز ناگهانی این عارضه شود.
- در صورت استفاده از روش های درمان مربوط به سرکوب سیستم ایمنی متقاضی باید به پزشک اطلاع دهد.
- در صورتی که متقاضی باردار باشد و یا در دوره شیردهی قرار داشته باشد، بایستی به متخصص اطلاع داده شود؛ چرا که ایمنی تزریق ژل بر روی این افراد ارزیابی نشده و در این موارد تزریق نباید انجام شود.
- در صورت تمایل به استفاده از پیلینگ شیمیایی یا لیزردرمانی بایستی به پزشک اطلاع داده شود؛ چرا که این روش ها می توانند سبب تحریک در ناحیه درمان شوند.
- ناحیه درمان نباید با استفاده از روش هایی مانند برنزه کردن پوست یا سونا در معرض حرارت شدید قرار داده شود.
- از وارد آوردن فشار بر ناحیه درمان در چند شب اول پس از درمان بایستی خودداری شود. (در صورت امکان بایستی به پشت خوابیده شود).
- متقاضی باید از انجام ورزش سنگین برای 24 ساعت خودداری کند.
- از مصرف الکل برای 24 ساعت بایستی اجتناب شود.
- متقاضی نباید از درمان های مبتنی بر رتینول یا ویتامین C و یا لوازم آرایشی روغنی برای مدت 24 ساعت استفاده کند.
- از به کارگیری روش های زیباسازی و جوانسازی صورت، اپیلاسیون صورت، پیلینگ گلیکولیک یا AHA، روش IPL یا روش های مبتنی بر انرژی و میکرودرم ابریژن برای مدت دو هفته پس از تزریق ژل بایستی خوداری شود. پیش از استفاده از روش های مشابه با پزشک مشورت کنید.
در حالت کلی توصیه می شود افرادی که در گروه های زیر قرار می گیرند از انجام عمل تزریق ژل، خودداری کنند:
- زنان باردار و شیرده
- افراد زیر ۱۸ سال
- افراد با بیماری های خودایمنی بدن
- بیماران دیابتی
- افراد با زمینه حساسیت های شدید
ماندگاری نتایج تزریق ژل یا فیلر به نوع فراورده، ناحیه درمان و بیمار بستگی دارد. ماندگاری اثر ژل های بر پایه هیالورونیک اسید (HA) از بقیه ژل ها کوتاهتر است و به همین دلیل این ژل غالباً به بیمارانی توصیه می شود که برای اولین بار این درمان زیبایی را انجام می دهند. اثر فیلرها پس از 6 تا 18 ماه از بین می رود.
هرچند تزریق ژل یک روش کاملاً غیر تهاجمی است و دوره نقاهت کوتاهی دارد؛ اما توصیه می شود که این کار را حتماً در یک کلینیک معتبر انجام دهید و مطمئن شوید فردی که تزریق را انجام می دهد، از تجربه و مهارت خوبی برخوردار است. در این صورت عوارض احتمالی این روش به حداقل خواهند رسید. از مهم ترین این عوارض می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ایجاد عفونت یا جوش در ناحیه تزریق
- کبودی و تورم
- التهاب
- قرمزی و ایجاد حساسیت
- احساس ناهماهنگی و عدم تقارن در نواحی تزریق شده
- آسیب به بافت پوست و تخریب آن
- حساسیت به لمس
- احساس درد
- احساس سفتی در ناحیه تزریق
- جابجایی ژل از محلی به محل دیگر
هزینه تزریق ژل به عوامل گوناگونی بستگی خواهد داشت. هزینه ی تقریبی تزریق ژل به میزان تخصص و مهارت پزشک، نوع متد مورد استفاده برای تزریق، زمان و لوازم و مهارت مورد استفاده برای تزریق و همچنین موقعیت مکانی مطب یا کلینیک زیبایی بستگی خواهد داشت.
نسخه اصلی مطلب
هر آنچه باید درباره تزریق ژل یا فیلر بدانید را در سایت دکتر اکبر مزروعی بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید