بیماری ازگود اشلاتر در واقع ناشی از استفاده بیش از حد از زانو در سنین نوجوانی است. علت این بیماری، التهاب محل اتصال تاندون کشکک به استخوان درشت نی بوده و معمولا در نوجوانانی دیده می شود که درگیر ورزش هایی مثل فوتبال، ژیمناستیک، بسکتبال و دو استقامت هستند.
به نظر می رسد در زمان رشد سریع نوجوانان یک عدم هماهنگی در رشد استخوان ها و بافت های نرم مانند عضلات و تاندون ها ایجاد می شود. در این موارد ممکن است رشد طولی استخوان ها سریعتر از رشد عضلات و تاندون ها باشد.
در اندام تحتانی این موضوع می تواند به معنای کوتاه ماندن نسبی عضلات چهارسر ران نسبت به استخوان ران شده و در نتیجه با کشیده شده تاندون چهارسر، کشکک، تاندون کشکک به بالا کشش بیش از حدی به توبروزیته تیبیا وارد شود. این کشش موجب بروز علائم بیماری به خصوص درد زیر زانو می شود.
مهمترین علامت بیماری ازگود اشلاتر برجستگی دردناک در زیر زانو یعنی در بالاترین قسمت استخوان درشت نی در نوجوانان ۱۶- ۱۰ ساله است. این بیماری بیشتر در ورزشکاران دیده شده و در پسران شایعتر از دختران است. بیماری در نیمی از موارد دو طرفه است.
توبروزیته تیبیا در این بیماران برجسته تر شده و فشار دادن این ناحیه و به خصوص محل اتصال تاندون کشکک به توبروزیته تیبیا شدت درد را افزایش می دهد. درد با افزایش فعالیت بدنی و پس از ورزش و دویدن و بازی کردن و بالا رفتن از پله بیشتر شده و با استراحت بهتر می شود.
در حین چهارزانو نشتن، کشش روی تاندون کشکک بیشتر شده و درد بیمار هم بیشتر می شود. درد زانو در صورت شدید شدن موجب لنگش بیمار می شود.
برای کاهش درد زانو می توان از گرمای موضعی و دارو استفاده کرد. بستن زانو با یک زانوبند سبک یا باند کشی می تواند درد را کاهش دهد. فعالیت شدید بدنی مثل ورزش های شدید را باید تا چند ماه متوقف کرد. فیزیوتراپی، به صورت انجام نرمش های کششی عضلات چهارسر و همسترینگ در این بیماران مفید است.
گاهی اوقات که درد زانوی بیمار بسیار شدید است پزشک معالج ممکن است برای اینکه زانوی بیمار مدتی بی حرکت بماند از گچ گیری اندام تحتانی استفاده کند.
در بعضی افراد این بیماری تا چند سال بصورت فعال باقی می ماند با این حال بیشتر علائم بیماری در پایان دوره بلوغ و با پایان یافتن رشد قدی نوجوان به طور خودبخودی از بین می رود.
در موارد اندک، درد زیر زانو در بعضی از مبتلایان به این بیماری ممکن است حتی بعد از بلوغ از بین نرود. اکثر این افراد در دوران نوجوانی خود مراقبت های لازم را در مورد زانو را انجام نداده و فشارهای زیادی به زانوی خود وارد کرده اند. در معاینه این بیماران مشاهده می شود که برجستگی زیر زانو همچنان باقی مانده است.
در رادیوگرافی اکثر این بیماران در محل اتصال تاندون کشککی به قسمت بالایی درشت نی یک استخوانچه کوچک دیده می شود. درمان این بیماران در این سنین هم رعایت همان نکات قبلی است. این بیماران باید از زانو زدن و فشار مستقیم به این برجستگی اجتناب کنند. ندرتاً ممکن است عمل جراحی و خروج استخوانچه ذکر شده درد بیمار را کاهش دهد. برای درمان این عارضه شما عزیزان می توانید به بهترین متخصصان ارتوپدی مراجعه کرده و برای درمان آن اقدام نمایید.
طراحی سایت شخصی بستری را برای شما فراهم می کند تا بتوانید با استفاده از آن کسب و کار، محصولات و خدماتی که ارائه می دهید را در دنیای وب معرفی نمایید. شما می تواند ساخت وب سایت خود را به ما بسپارید و در قبال آن به طور چشمگیری با افزایش رتبه سایت خود مواجه شوید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.