جلوگیری از عفونت در جراحی تعویض مفصل زانو که به آن آرتروپلاستی زانو هم میگویند نوعی جراحی است که با استفاده از آن سطح مفصلی استخوان های فمور و تیبیا در زانو را با یک مفصل مصنوعی جایگزین می کنند. هیچ جراحی بدون ریسک نیست. در درصد کمی از بیماران (۱-۳ درصد) امکان ایجاد عفونت پس از جراحی تعویض مفصل زانو وجود دارد. عفونت ممکن است روی زخم محل جراحی و یا در عمق زانو اطراف مفصل مصنوعی ایجاد شود. گاهی عفونت بلافاصله بعد از جراحی رخ می دهد و گاهی بعد از مرخص شدن و رفتن به خانه ایجاد می شود.
حتی در برخی موارد ممکن است عفونت سال ها پس از جراحی رخ دهد. بهر حال نیاز است که ما اقدامات لازم برای جلوگیری از عفونت در جراحی تعویض مفصل زانو را بدانیم.
عفونت حاد پس از جراحی تعویض مفصل زانو عوامل زیر ریسک عفونت را افزایش می دهند: 1 وجود عفونت فعال در بدن 2 نقص سیستم ایمنی 3 دیابت 4 بیماری های عروق محیطی (اختلال در خونرسانی به اندام ها) 5 درمان های سرکوب کننده سیستم ایمنی (مانند شیمی درمانی یا کورتیکو استروئیدها) 6 چاقی 7 مصرف الکل 8 سیگار 9 سوء تغذیه 10 آرتریت روماتوئید و سایر بیماری های خود ایمنی اقدامات جلوگیری از عفونت در جراحی تعویض مفصل زانو در ۳ مرحله قبل از جراحی، هنگام جراحی و بعد از جرای انجام می شود.
اقدامات قبل از جراحی 1 تست های آزمایشگاهی: شمارش سلول های خونی (CBC): لنفوسیت > 1500، HB>10 ESR و CRP: می توانند از وجود عفونت فعال قبل از عمل خبر دهند. آلبومین سرم > 3.5 (اصلاح وضعیت تغذیه بیمار) 2 بیماری های عفونی اخیر: در صورت ابتلا به بیماری های عفونی بیمار حتما باید به پزشک اطلاع بدهد. 3 معاینه دندانپزشک: بیماران مورد جراحی تعویض مفصل زانو حتما باید از سلامت و بهداست دهان و دندان خوبی برخوردار باشند. وجود دندان پوسیده یا عفونت لثه می تواند احتمال عفونت بعد از جراحی را افزایش دهد. 4 کاهش ریسک فاکتورهای عفونت قبل از عمل: ترک سیگار ۳ ماه قبل از عمل کنترل قند خون در بیماران دیابتی (HbA1c