البته علاوه بر عوامل بیرونی و تغییرات رفتاری ماندگار که یک فرد را در امر تثبیت وزن کمک می نمایند، عوامل داخلی نیز بر این موضوع تاثیرگذار می باشند. مطالعات اخیر نشان داده است افراد چاق در هنگام مواجهه با غذاهای پرانرژی ، فعالیت و نیز جریان خون مغزی آنها در برخی نقاط مغزی افزایش نشان می دهد. از طرف دیگر نشان داده شده است که جریان خون مغزی در ناحیه لوب پیشانی مغز در افراد موفق در تثبیت وزن پس از برنامه کاهش وزن نسبت افراد ناموفق بیشتر می باشد. البته این موضوع هنوز جای سوال می باشد که این تغییرات مغزی تحت تاثیر تغییرات رفتاری ایجاد شده در برنامه کاهش وزن است یا یک موضوع کاملا درونی می باشد. این موضوع نیاز به مطالعات آتی را می طلبد.
در پایان به عنوان نتیجه گیری باید اذعان نمود که کاهش وزن به دنبال یک رژیم لاغری کمتر از 50 در صد موفقیت است و از آن مهم تر تثبیت وزن کاهش یافته است.اصطلاح رایجی که این روزها وجود دارد که افراد پس از پایان رژیم بدنبال یک رژیم تثبیت وزن هستند ناشی از همین نیاز افراد چاق می باشد. باید تاکید نمود که اگر بدنبال تثبیت کاهش وزن خود پس از پایان رژیم هستید اولا بایستی تغییرات رفتاری قابل تحمل را در طی دوره رژیم برای خود برگزینید. ثانیا ادامه رفتارهای اصلاح شده تغذیه ای و نیز فعالیت بدنی است که شما را در تثبیت کاهش وزن کمک می نماید.
به هر حال باید دانست که هر مقدار هم وزن را کم کنید ، ژن چاقی در بدن ماندگار است و اگر رفتار های اشتباه قبلی را تکرار کنید خیلی راحت وزن باز خواهد گشت.