سرطان (CANCER)
رژیم غذایی : طبق برآوردها عوامل تغذیه ای در بروز حدود نیمی از مواد سرطان نقش دارند.انتخاب های سالم تغذیه ای و مکمل یاری مدبرانه با ریزمغذی ها به طور چشمگیری از خطر بروز سرطان میکاهد.نگهداری وزن بدن در حدقابل قبول مهم است:چاقی خطر سرطان های سینه ،کولون،پروستات و رحم را افزایش می هد.
عوامل رژیمی مختلف به عنوان مهار کننده یا تحریک کننده سرطان شناخته شده اند
مواد رژیمی که به عنوان تحریک کننده عمل می کند :
- دریافت بالای چربی به خصوص چربی اشباع از فرآورده های گوشت قرمز
- گوشت قرمز فرآیند شده (مانند سوسیس،کالباس،گوشت قرمز دودی و نمک سود شده)
- غذاهایی با رنگهای تیره یا سوخته مانند گوشت های بشدت کبابی یا سرخ شده
- چربی های اکسید شده مانند روغن هایی که به دفعات برای سرخ کردن استفاده شود
- نیتریت ها و نیترات ها(نگهدارنده های غذایی که برای ایجاد رنگ صورتی به گوشت افزوده می شود).
- مواد غذایی کهنه و کپک زده به ویژه سیب زمینی، بادام زمینی، قارچ، جوانه ها.
- آفت کش ها و سایر مواد شیمیایی مربوط به کشاورزی.
- رنگ ها ی غذایی مصنوعی ( بویژه رنگ های قرمز)
- مصرف زیاد الکل به طور مرتب
- نوشیدنی که به شدت کلر زده شده است.
- مواد رژیمی که به عنوان مهار کننده عمل می کنند:
- مواد غذایی غنی از فیبر ( غلات کامل، سبوس، میوه ها، سبزی ها، حبوبات، مغز ها)
- سبزی های نارنجی متمایل به زرد یا سبز تیره.
- سبزی های خوانواده گل کلم مانند کلم براکلی، کلم دلمه ای، کلم پیچ و گل کلم
- آب های چغندر، هویج، مارچوبه و گل کلم تازه
- پیاز و سیر
- مواد غذایی غنی از کلسیم ( مانند فرآورده های لبنی کم چرب)
- میوه ها و آبمیوه های تازه
- ریز مغذی ها برای کمک به کاهش خطر سرطان
سلنیم مکملی است که خطر سرطان را کم می کند، ترکیبی ضروری در سیستم های آنزیمی آنتی اکسیدان است که می تواند سلول ها و DNA را از آسیب های اکسیداتیو در امان نگه دارد. کمبود آن خطر پیشرفت سرطان را افزایش می دهد. مقدار سفارش شده در روز 200 میلی گرم است.
ویتامین A که رشد و تکامل سالم لایه پوششی دهان و حلق، دستگاه تنفسی و گوارشی و پوست را تنطیم می کند و می تواند خطر سرطان را کاهش می دهد. مقدار سفارش شده روزانه 1000 میلی گرم در روز می باشد.
ویتامین C آنتی اکسیدانی است که از سلول ها و DNA در برابر آسیب های اکسیداتیو حمایت می کند. دریافت بیشتر خطر سرطان را کم می کند. به ویژه در کاهش خطر سرطان ریه و معده ناشی از گوشت های فرآیند شده حاوی نیتریت موثر است. مقدار سفارش شده روزانه 250-500 میلی گرم در روز است.
ویتامین E آنتی اکسیدانی است که غشاء سلولی و DNA را از آسیب های اکسیداتیو حفظ می کند و می تواند خطر سرطان را کاهش دهد . مقدار سفارش شده روزانه 200 کیلی گرم در روز می باشد.
اسید فولیک و ویتامین B12 ضامن رشد و تکامل درست لایه پوششی دستگاه گوارش و تنفس است. می توانند خطر سرطان نای و ریه را به ویزه در افراد سیگاری کاهش دهد. مقدار سفارش شده روزانه 4/0 میلی گرم اسید فولیک و 10-20 میلی گرم ویتامین B12 می باشد.
کلسیم و ویتامین D می تواند خطر بروز سرطان کولون را کاهش دهد. مقدار سفارش شده روزانه کلسیم 1 گرم و ویتامین D 10 میلی گرم است.