نام های دیگر: کاین، کپسایسین،فلفل چیلی، فلفل تند، فلفل شیرین، فلفل قرمز، فلفل سبز
فلفل یک گیاهی است که تا حد گسترده ای به لحاظ ویژگی های تند و گرم میوه ها و دانه های آن معروف است، در زبان یونانی به معنی نیش می باشد، نه تنها برای آشپزی استفاده می شود بلکه برای تسکین موقت درد مفاصل و عضله، درد پشت، گونه و رگ به رگ شدن هنگام ورزش استفاده می شود. میوه گیاه فلفل حاوی یک ماده موثره به عنوان کپسایسین است به طور کلی از طریق کاربرد موضعی طولانی مدت آن باعث کاهش فعالیت گیرنده وانیلوئید یک یا گیرنده های کپسایسین می شود. این تأثیر به کاهش حساسیت پایانه های عصبی کمک کرده و در نهایت یک درمان طبیعی برای درد متمرکز عصبی و همین طور درد مرتبط با پاسخ التهابی بافت آسیب دیده می باشد، که در آسیب های ورزشی و آرتروز رایج می باشد. علاوه بر این کپسایسین گردش خون را بالا برده و افزایش جریان مواد مغذی به بافت های آسیب دیده کمک کرده و بازیافت را تسهیل می کند. ورزشکاران از کاهش درد با کاربرد موضعی این مکمل بهره می برند.
ثابت شده استفاده موضعی فلفل برای دامنه ی گسترده ای از درد ها مرتبط با آسیب ورزشی موثر است. مطالعه ای کاربرد آن را به صورت کرم حاوی ۰/۰۵ درصد کپسایسین برای کاهش میزان درد ناشی از آسیب بافت نرم با ۳۰ درصد و در ادامه ۴۹ درصد کاهش درد بعد از ۳ هفته درمان در مقایسه با گروه دارونما نشان داد. افراد مبتلا به کمر درد مزمن نیز شاهد پیشرفت قابل توجهی در کاهش درد در مقایسه با گروه دارو نما بودند. چسب های حاوی ۸ درصد کپسایسین به طور بالینی موجود هستند، چسب فلفل نشان داده شده است که در کاهش درد و تسهیل سریعتر بازسازی پس از اعمال جراحی دردناک ارتوپدی موثر است. میوه و دانه های فلفل می تواند خشک شده و به صورت پودر در غذا ها استفاده شود برای درمان درد کاربرد ان به صورت کرم حاوی میزان ۰/۰۲۵-۰/۰۷۵ در صد کپساسین روزانه ۳ تا ۴ بار در دوره دو هفته و یا بیشتر نشان داده شده است.
علاوه بر این استفاده از فلفل تند به صورت تکه کوچک حاوی غلظت ۸ درصد یا میزان ۱۱ میلی گرم از کپسایسین در هر بار یک بار در روز استفاده شده و ۴ تا ۸ ساعت در محل باقی می ماند. کارکرد معمول فلفل روی پوست برای بیشتر بزرگسالان بی خطر در نظر گرفته شده است اما ممکن است التهاب، سوزش و خارش تولید کند. ورزشکاران دارای پوست حساس باید محصول را در تکه کوچک روی پوست قبل از استفاده تست کنند. فلفل را اطراف بینی و چشم ها و گلو نمی توان استفاده کرد. مصرف خوراکی ان نیز بی خطر در نظر گرفته شده است. اگرچه ممکن است عوارضی مانند ناراحتی معده، تعریق، گر گرفتگید و آبریزش بینی بروز دهد. ورزشکارانی که تحت عمل جراحی قرار دارند باید از مصرف خوراکی آن اجتناب کنند زیرا نشان داده شده باعث افزایش خونریزی می شود. نشان داده شده فلفل چربی سوزی را از طریق فعال کردن سیستم عصبی سمپاتیک افزایش می دهد و یکی دیگر از ترکیبات به نام کاپسینوئید موجود در فلفل تند نشان داده شده است که سبب افزایش متابولیسم بدن می شود. داده های انسانی بیشتری برای فراهم آوردن توصیه های مصرف لازم است.
نسخه اصلی مطلب نقش فلفل در تغذیه ورزشکاران را در سایت شهزاد محمدیان بخوانید.