سیستم خرد کردن و تخلیه چربی ها از موضع عمل عبارتند از :
Manual
UAL(Ultrasound Assisted Liposuction)
WAL( Warer jet Assisted Liposuction)
PAL (Power Assisted Liposuction)
در روش Manual کانول فلزی توسط دست پزشک در زیر پوست موضع عمل حرکت داده می شود. این کار موجب بریده شدن و خرد شدن چربی ها و مکش آنها به داخل کانول و بیرون می گردد. این روش بسیار کند و وقت گیر بوده و موجب خستگی مفرط پزشک می گردد. در روش UAL کانول به وسیله سیستم اولتراسوند به لرزش در می آید اعمال اولتراسوند در موضع موجب خرد شدن چربی ها و مکش آن ها به داخل کانول می گردد. اشکال عمده در این روش ایجاد سوختگی در بافت همبند است که به همین دلیل هنوز موفق به دریافت تاییده FDA نگردیده است. در روش WAL آب از سر کانول با فشار بالا به موضع وارد و موجب خرد شدن چربی ها می گردد سپس آب خارج شده به همراه چربی ها به داخل کانول مکیده می شود عوارض این روش از روش های Manual و UAL بسیار کمتر است.
در روش PAL کانول فلزی مجهز به یک ویبراتور مکانیکی است که کانول را با سرعت بالا ولی به طور ظریف و نرم در داخل بافت موضع به جلو و عقب حرکت می دهد و موجب خرد شدن چربی ها و مکش همزمان آن ها به داخل کانول و بیرون می گردد. کاربرد این روش بسیار راحت تر از روش های دیگر بوده و لرزش نرم و ظریف آن علاوه بر جلوگیری از آسیب بافت همبند و دقت بالا در برداشته شدن بافته چربی موجب لرزش و خواب رفتن دست پزشک هم نمی گردد. با نگاهی به موارد فوق نتیجه می گیریم در هر کدام از تکنیک های اجرا می توان از یکی از سیستم های خرد کردن و تخلیه چربی بهره جست به طور مثال تکنیک خشک با سیستم Manual یا تکنیک WET با اولتراسوند اما با توجه به مزایا و معایب یاد شده بهترین ترکیب ممکن برای کمترین عوارض و خطرات احتمالی استفاده از تکنیک (TLA) Tumescent Local Vibration به همراه سیستم
(PAL) Power Assisted Liposuction خواهد بود. بدین ترتیب که کل سیستم ویبراتور و کانول های مختلف بوده و روش اجرا بدین ترتیب است که در مرحله اول مقدار زیادی محلول بافری به همراه دارو های بی حسی و ضد انعقادی از طریق پمپ انفوزیون به موضع تزریق و سپس چربی ها بوسیله کانول که با اتصال به ویبراتور در حال لرزش و نوسان است خرد شده و تخلیه می شوند در این حالت بافت چربی با کمترین آسیب به بافت همبند خارج شده و در نتیجه اتصال پوست به بافت زیر جلد بعد از عمل زیبا تر و رضایت بخش تر خواهد بود با عنایت به موارد فوق در این روش نیازی به بیهوشی عمومی نیست و بدلیل کمترین آسیب به بافت همبند کمترین خطر و عوارض جانبی را بدنبال داشته و نیزhealing بعد از عمل آن بسیار رضایت بخش بوده و موجب شل شدن و افتادگی پوست موضع بعد از جراحی نمی گردد.
نسخه اصلی مطلب مزایا ومعایب روش های تهاجمی شامل لیپوساکشن و خارج کردن چربی بوسیله ی عمل جراحی ۲ را در سایت شهزاد محمدیان بخوانید.