بوی بد واژن
در حالت نرمال داخل واژن بانوان تعدادی باکتری بنام لاکتوباسیل بصورت فلور طبیعی واژن وجود دارند که PH را اسیدی نگه می دارند و مانع رشد باکتریها و قارچ در داخل واژن می شوند .
واژینوز باکتریایی علت رایج عفونت های واژن در زنان در سنین باروری است. هنگامی که توازن شیمیایی ناحیه واژن به هم بخورد، باکتری های مضر ممکن است بیش از حد رشد کنند و موجب به وجود آمدن بوی ماهی مانند واژن شوند.
برخی زنان دچار واژینوز باکتریایی علائم دیگری از جمله خارش یا سوزش دارند که ممکن است شبیه به علائم عفونت قارچی باشد. اما برای بسیاری از زنان، بوی ماهی واژن تنها نشانه این بیماری است. آنتی بیوتیک های تجویزی می توانند واژینوز باکتریایی را درمان کرده و این بوی ماهی مانند واژن را از بین ببرند.
تغییرات هورمونی در طی یائسگی نیز می تواند موجب خشک شدن واژن و ایجاد بوی بد شود .
برخی بیماری های مقاربت جنسی به خصوص تریکومونیازیس نیز می توانند بوی واژن را تغییر دهند. در صورت هرگونه تغییر بوی واژن به خصوص اگر بو شدید یا ناخوشایند باشد، به متخصص زنان مراجعه کنید .
راهکارهایی برای کاهش بوی بد واژن:
در هنگام شستن ناحیه واژن از جلو به عقب شست و شو دهید. این کار مانع وارد شدن آلودگی های مقعد به درون واژن می شود.
بلافاصله پس از رابطه جنسی ادرار کنید.
از یک صابون ملایم و بدون عطر تنها در ناحیه بیرونی واژن استفاده کنید. وارد کردن صابون به داخل واژن می تواند موجب تغییر pH واژن شود و موجب عفونت و بوی بد واژن شود.
لباس زیر خود را هر روز عوض کنید و در مواقعی که عرق کرده اید یا از ترشحات لباس زیرتان مرطوب شده، حتما آن را عوض کنید.
لباس زیر خود را با مواد شوینده غیر معطر بشورید.
نوار بهداشتی یا تامپون را زود به زود تعویض کنید
.در صورت عدم بهبود به پزشک مراجعه کنید
بوی بد واژن بعد از نزدیکی :
برخی از زنان ممکن است متوجه بوی ماهی مانند شدیدی پس از رابطه جنسی شوند که نشانه عفونت باکتریایی است. وعلت آن برهم کنش بین منی و ترشحات واژن است که می تواند موجب تغییر بوی واژن شود. برخی لوبریکانت ها که برای روان سازی رابطه جنسی به کار می روند نیز می توانند موجب تغییر pH واژن و بوی واژن شوند.
قبل از هرچیز به پزشک مراجعه کنید تا در صورت عفونت درمان شوید و توصیه های زیر را رعایت کنید:
1 از کاندوم برای ممانعت از ترکیب شدن منی با ترشحات واژن استفاده کنید. برند های مختلف کاندوم و مشخصات آنها را با هم مقایسه کنید تا مناسب ترین مورد را پیدا کنید.
2 پس از رابطه جنسی، واژن و دهانه واژن را با آب بشویید. از دوش واژینال به هیچ وجه استفاده نکنید.
3 از لوبریکانت های معطر یا طعم دار استفاده نکنید
4.پروبیوتیک از باکتری های مفید در کل بدن شامل واژن محافظت می کند و PH واژن را تنظیم می کند می تواند به جلوگیری و درمان عفونت های واژینال و بهبود بوی بد واژن کمک کند.
5.لباس زیر نخی نه چندان تنگ بهترین گزینه برای زنانی است که نگران بوی بد واژن هستند. نخ کمتر رطوبت را در خود حفظ می کند و همچنین مانع تجمع باکتری ها در ناحیه واژن و تولید بو می شود.
6.همچنین فراموش نکنید که در طی روز آب زیادی بنوشید. مصرف کافی آب مانع رشد باکتری ها و همچنین مانع بد بو شدن عرق و تغییر بوی واژن می شود