می دانیم که ارتباط یکی از مهم ترین بنیان های روابط بین فردی است. اجازه ندهید که کم شنواییتان بر روابط شما با دیگران تاثیر بگذارد؟ |
اگر همچنان درمان کم شنواییتان را به تعویق می اندازید، لازم است عوارض منفی کم شنوایی بر روابط خود را هم در نظر داشته باشید.
1. فرسایش
چالش هایی که کم شنوایی به روابط بین فردی وارد می کند می تواند کاملا فرساینده باشند. فرسایش و خستگی ناشی از کم شنوایی ممکن است تعداد موارد تنش، سوء تفاهم و مشاجره ها را بین شما و کسانی که دوستشان دارید بالا ببرد. با بهبود شنوایی حاصل از استفاده از سمعک می توانید اثرات فرسایشی رابطه را ( وقتی که نمی توانید حرف های دیگران را متوجه شوید) کاهش دهید.
2. ناسازگاری
به دلایل مختلف ناسازگاری حتی به روابط فرد با خود نیز ضرر می رساند. علاوه بر فرسایش ناشی از روابط بین فردی، کم شنوایی می تواند باعث درک نادرست توصیه ها یا درخواست ها شود. هرچند در مواردی ممکن است درک نادرست مشکل چندانی به وجود نیاورد، ولی در مواردی نیز ممکن است درک نادرست یا عدم درک توصیه ها باعث خطرات جدی شود.
3. تعاملات اجتماعی ضعیف
کاهش توانایی ارتباط با دیگران در نهایت باعث کاهش تعاملات اجتماعی فرد نیز می شود. ناتوانی در ارتباط با دیگران و درک راحت سخنان آن ها، باعث می شود فرد احساس کند نمی تواند در مباحث گروهی و دورهمی ها مشارکت داشته باشد. از آن جایی که تعاملات اجتماعی برای ایجاد و حفظ روابط بین فردی ضروری هستند، فرد بعد از مدت ها گوشه گیر و افسرده می شود.
4. خشم و نفرت
افرادی که برای مدت طولانی با کم شنوایی دست و پنجه نرم می کنند، ممکن است خشم و نفرت نیز کم کم در روابط فردی آن ها راه پیدا کند. احساس خستگی و فرسایش ناشی از کم شنوایی به همراه کاهش تعاملات اجتماعی ممکن است باعث خشم و نفرت فرد از اعضای خانواده، دوستان و همکاران شود.
با شناسایی و اقدام به درمان به موقع کم شنوایی، می توانید از عوارض خفیف کم شنوایی مثل خستگی و ایجاد مشکلات جدی در روابط خود با دیگران پیش گیری کنید. برای مشاوره رایگان با کارشناسان شنوایی ما می توانید با شماره ی 6684599-021 تماس بگیرید.
منبع: گروه علمی موسسه دانش بنیان نیوشا