دکتر سعید ملایری - شنوایی شناسی

نتایج امیدبخش برای درمان کم شنوایی حسی عصبی

دکتر سعید ملایری [ شنوایی شناسی ]آدرس وب سایت : www.samakonline.ir
آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386 تلفن مطب : 66845959 - 021

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) بررسی پروژه ی FX-322 برای درمان کم شنوایی حسی عصبی را در اولویت قرار داد.

داروی FX-322 نتیج موفقیت آمیزی بر روی بازیابی عملکرد سلول های مویی در حلزون شنوایی انسان داشته است.

کمپانی فرکانس درمانی (Frequency Therapeutics)، در سال 2017 میلادی اعلام کرد که در مطالعات حیوانی، برای اولین بار به دارویی دسته یافته است که با تزریق آن به حلزون گوش می توان سلول های مویی را بازیابی کرد. همان زمان مدیران این کمپانی اعلام کردند که آزمایش ها روی انسان طی سال های بعد آغاز خواهد شد. پس از تزریق دارو به افراد مبلا به کم شنوایی حسی-عصبی و اطمینان از ایمنی آن، این کمپانی در سال 2020 میلادی اعلام کرد فاز دوم از مطالعه روی این دارو را آغاز کرده است. اهداف فاز دوم بررسی میزان تاثیرگذاری دارو در راستای اهداف فاز اول و نیز بررسی میزان ایمنی و تعیین مقدار (dose) دارویی بود. داروی FX-322 برای درمان شایع ترین نوع کم شنوایی یعنی کم شنوایی حسی- عصبی طراحی شده است.در همان سال سازمان غذا وداروی آمریکا (FDA) بررسی داروی FX-322 را در اولویت قرار داد.

مهم: در حال حاضر هیچ نوع دارویی به شکل بالینی برای درمان کم شنوایی حسی-عصبی وجود ندارد. این مطالعات در مراحل آزمایشی هستند و در کلینیک ها یا مطب ها قابل ارائه نمی باشند.

نتایج امیدبخش داروی FX-322 برای درمان کم شنوایی حسی عصبی

در فاز اولیه ی مطالعه داروی FX-322، تفاوت قابل ملاحظه ی آماری و از نظر بالینی نیز بهبود خوبی در ارزیابی های کلیدی کم شنوایی، شامل شفافیت صدا و درک کلمات بدون هیچ عارضه ی جانبی جدی مشاهده شد.

دیوید لوکینو، مدیر کمپانی فرکانس درمانی

” شروع فاز دوم مطالعه نشانگر حرکت رو به جلوی ما برای فهمیدن قابلیت تاثیر داروی FX-322، هم در درک بلندی صدا و هم در شفافیت صدا می باشد. اصلاح و بهبود این دارو می تواند نویدبخش زندگی برای میلیون ها نفر که از کم شنوایی رنج می برند باشد. ما هم چنین مفتخریم که سازمان غذا و داروی ایالات متحده( FDA) پروژه ی ما را در اولویت قرار داده و انتظار داریم این پروژه ی را متناسب با میزان پیشرفت های به دست آمده با این سازمان در میان بگذاریم. ما از همه ی بیمارانی که در این مطالعه شرکت کردند، هم چنین از همه متخصصان و شنوایی شناسان برای تلاش های بی وقفه و همکاریشان تشکر می کنیم.”

این دارو چگونه عمل می کند؟

در این روش از مولکول های کوچک به منظور فعال کردن سلول های پیش ساز (progenitor) موجود در بدن استفاده می شود. این فعال سازی در نهایت می تواند یک بافت با قابلیت عملکردی در بدن ایجاد کند. سلول های پیش ساز در بدن برای ایجاد و تبدیل شدن به سلول های خاص در داخل یک اندام (مثلا سلول های مویی شنوایی در گوش داخلی) برنامه ریزی شده اند.

داروی FX-322 شامل ترکیبی از ملکول های کوچک هست که از طریق فعال کردن سلول های پیش ساز در حلزون گوش داخلی باعث بازگرداندن عملکرد شنوایی می شود. در این روش عملکرد سلول های مویی بازیابی شده و عملکرد شنوایی بهبود می یابد.

آیا مدتی است احساس می کنید مثل سابق نمی شنوید و گوش هایتان ضعیف شده است؟ آیا سال هاست از سمعک استفاده می کنید و قصد خرید سمعک جدید را دارید؟

همه اطلاعات لازم در مورد سمعک را اینجا بخوانید

فرایند مطالعه در فاز دوم

در فاز دوم این مطالعه، ۹۶ نفر در محدوده ی سنی بین ۱۸ تا ۶۵ ساله با کم شنوایی حسی- عصبی در ۱۲ مرکز مختلف در ایالات متحده آمریکا شرکت کردند. بیماران به طور تصادفی در چهار گروه قرار گرفتند که هر کدام از آن ها در چهار مرحله هر هفته یک تزریق داشتند. معیارهای اصلی بررسی کارایی دارو در این مطالعه عبارتند از درک کلمه، درک کلمه در حضور نویز و آزمون آستانه شنوایی (ادیومتری تون خالص). معیار های تحقیقی کارایی دارو نیز شامل ادیومتری فرکانس بالا، شاخص عملکرد وزوز گوش (TFI) و پرسشنامه ی معلولیت شنوایی در بزرگسالان ( HHIA) می باشد.

برای اطلاعات بیشتر می توانید به سایت clinicaltrials.gov مراجعه کنید.

بروز رسانی مطالعات در حال انجام

کمپانی فرکانس درمانی تولید کننده ی داروی درمان کم شنوایی حسی- عصبی اطلاعات و گزارش های جدیدی برای فصل دوم سال ۲۰۲۰ منتشر کرده است.

ثبت نام برای بررسی داروی Fx-322 در فاز دوم مطالعه برای درمان کم شنوایی حسی عصبی تا ابتدای زمستان سال ۲۰۲۰ انجام می گیرد. باز خوانی مطالعه نیز در نیمه دوم سال ۲۰۲۱ صورت می گیرد.

اطلاعات بالینی اخیر نشان می دهد، که Fx-322 به حلزون گوش منتقل می شود و در بلند مدت مزایای پایدار بالینی ایجاد می کند. مطالعه دیگری بر روی گروه دیگری از کم شنوایان در حال برنامه ریزی است.

گزارش ۱۲ آگوست ۲۰۲۰ ( ۲۲ مردادماه ۱۳۹۹)

دکتر دیوید لوکینو، مدیر اجرایی این کمپانی اعلام کرد: “با وجود مشکلات ایجاد شده توسط پاندمی کرونا، ما مفتخریم که با شتاب بیشتری در حال توسعه ی فاز دوم این مطالعه هستیم. پیش بینی می کنیم ثبت نام ها را تا زمستان سال ۲۰۲۰ به پایان رسانده و گزارش حاصل از تحقیقات را تا نیمه دوم سال ۲۰۲۱ منتشر کنیم.”

وی ادامه می دهد: ” در فصل گذشته داروی Fx-322 نتایج متقاعد کننده ای داشته است. هم چنین شواهدی مهمی درباره ی پایداری تاثیر این دارو وجود دارد. در برخی بیماران که تنها یک بار برای آن ها دارو تزریق شده، درک کلمات آن ها در مدت ۱۲ تا ۲۱ ماه به طور معناداری افزایش پیدا کرده است. ما معتقدیم این پیشرفت های بالینی برای گام های بعدی ما در درک از عملکرد داروی Fx-322 و تاثیرات آن بر بیماران کمک کننده خواهد بود.”

علت زنگ گوش چیست؟

همه آنچه باید درباره درمان وزوز گوش بدانیم

مطالعه فاز دو-الف داروی Fx-322 برای درمان کم شنوایی حسی-عصبی

ثبت نام بیماران در فصل دوم سال ۲۰۲۰ سرعت بیشتری گرفته و بر اساس پروژه ی کنونی، کمپانی انتظار دارد تا ابتدای فصل چهارم سال ۲۰۲۰ به هدف مد نظر خود برسد. بر اساس این زمان بندی، کمپانی قصد دارد تا نتایج مطالعه را در فصل دوم سال ۲۰۲۱ منتشر کند. مطالعه به صورت تصادفی و با کنترل پلاسبو ( اثر تلقینی) خواهد بود و تاکنون بالای ۹۶ نفر ازبیماران ۱۶ تا ۹۵ ساله که دارای کم شنوایی حسی-عصبی دایم بودند ثبت نام شده اند.

علاوه بر این، برای بررسی تاثیر دارو بر روی جمعیت مورد مطالعه، کمپانی در نظر دارد یک مطالعه ی ایمن را بر روی جمعیت مبتلا به کم شنوایی ناشی از سالمندی اجرا کند.

اهداف اصلی فاز دو-الف مطالعه شامل بررسی برقراری پیام های شنوایی که در فاز قبلی مطالعه مشاهده شده، بهبود ناشی از دوزهای چندگانه (تزریق چند دوز دارو به جای یک دوز) و بررسی دقیق تر میران تاثیر نهایی دارو می باشد. افراد مورد آزمایش ، داروی اصلی یا داروی پلاسبو (تلقینی) را به طور تصادفی در یک گوش دریافت می کنند و گوش دیگر نیز به صورت درمان نشده و به عنوان گوش شاهد عمل می کند.

این مطالعه از ابزارهای معتبر ارزیابی عملکرد شنوایی شامل آزمون بازشناسی کلمه ، آزمون بازشناسی کلمه در حضور نویز و ادیومتری تن خالص استفاده می کند. ارزیابی های وزوز و کیفیت زندگی نیز توسط پرسش نامه های مربوطه به طور هم زمان اندازه گیری می شوند. فاز دو-الف مطالعه چهار گروه دارد و بعد از اولین تزریق، ارزیابی شنوایی به طور منظم تا ۷ ماه ادامه خواهد داشت.

گزارش 22 سپتامبر 2020 ( اول آبان ماه 1399)

کمپانی فرکانس درمانی از اتمام ثبت نام فاز دو-الف مطالعه روی داروی FX-322 برای درمان کم شنوایی حسی عصبی خبر داد. این کمپانی پیش بینی می کند در سه ماهه دوم سال 2021 میلادی نتایج کاملی از این فاز مطالعه که روی 95 بیمار انجام شده است، ارایه دهد.

دیوید لوکینو، مدیر ارشد اجرایی این کمپانی گفت: “ما خوشحالیم که در این فاز گام مهمی را در جهت ارائه دارویی بالقوه برای میلیون ها نفر با کاهش شنوایی حسی-عصبی اکتسابی به اتمام رسانده ایم و مشتاقانه منتظر اعلام نتایج کامل مطالعه فاز دو-الف در سال آینده هستیم. سلامت شنوایی نقش مهمی در سلامت کلی ما بازی می کند. ما امیدواریم این درمان جدید بتواند به کاهش مشکلات افسردگی، انزوا و ضعف مهارت های شناختی ناشی از کم شنوایی های دائم کمک کند.”

گزارش 23 مارس 2021 ( سوم فروردین ماه 1400)

کمپانی فرکانس درمانی، تازه ترین اطلاعات در مورد داده های مرتبط با مطالعه 90 روزه روی داروی FX-322 در فاز دو-الف را منتشر کرد. نتایج موقت (تاکنون) این مطالعه نشان می دهد که انجام چهار تزریق هفتگی در افراد با کم شنوایی حسی- عصبی خفیف تا متوسط، باعث بهبود شنوایی در مقایسه با دارونما (پلاسبو) نمی شود. هم چنین هیچ گونه عوارض جانبی جدی مربوط به دارو در این مطالعه مشاهده نشد. این کمپانی هم چنین داده های جدید یک مطالعه همزمان دیگر را منتشر کرد که در آن بهبود شنوایی مرتبط با یک تزریق از داروی FX-322 مشاهده شده است. این کمپانی قصد دارد مطالعه روی استفاده از تزریق تک دوز از داروی FX-322 را ادامه دهد.

در مطالعه فاز دو-الف، داروی FX-322 روی 95 نفر از افراد 18 تا 65 سال مورد بررسی قرار گرفت. به همه افراد در مجموع چهار تزریق هفتگی انجام شد.

به نظر می رسد با وجود افزایش امتیازات بازشناسی گفتار در همه گروه ها، استفاده از الگوی تزریق هفتگی مکرر، بهبود شنوایی مشاهده شده در مقایسه با تزریق تک دوز را کاهش می دهد. نتایج موقت فاز دو-الف این دارو هم چنین یک سطح آشکار و غیر منتظره از بهبود شنوایی در گروه دارونما را نشان داد که در آزمایش های قبلی رخ نداده بود که احتمالا ناشی از سوگیری طراحی آزمایش می باشد. با توجه به چالش های مشاهده شده در طراحی این فاز از آزمایش ها، هیچ گونه بهبود شنوایی قابل توجه از داروی FX-322 نسبت به دارونما مشاهده نشد.

دکتر لوکینو، مدیر اجرایی این کمپانی می گوید: “نتایج بالینی این فاز از مطالعات داروی FX-322 به ویژه با توجه به داده های فاز اول غیر منتظره بود. ما از این مطالعه آموخته های مهمی به دست آورده ایم که از آن ها برای انجام مطالعات بعد استفاده خواهیم کرد. نتایج این مطالعه به وضوح نشان داد که استفاده از چهار تزریق هفتگی نامطلوب است و ما در مطالعات آینده تجویز تک دوز را ادامه خواهیم داد. ما به تاثیر تزریق تک دوز این دارو بر بهبود شنوایی اعتقاد داریم و در آینده ممکن است این تاثیر را در فواصل طولانی تر مورد بررسی قرار دهیم.”

این کمپانی هم چنین امروز نتایج اولیه یک مطالعه اخیر از میزان تحمل پذیری تزریق تک دوز از داروی FX-322 را منتشر کرده است. این مطالعه به طور همزمان در چند مرکز روی افراد با مبتلا به کم شنوایی حسی-عصبی خفیف تا شدید (33 نفر) در یک گوش انجام گرفت و از گوش دیگر به عنوان شاهد استفاده شد. در پایان این مطالعه عملکرد شنوایی در طی 90 روز پس از تزریق دارو نیز مورد بررسی قرار گرفت.

در پایان این مطالعه ، 34 درصد از افراد به میزان بیش از 10 درصد بهبود مطلق در امتیاز بازشناسی کلمه (درک گفتار) نشان دادند که از نظر بالینی و آماری در مقایسه با گوش دیگر (شاهد یا غیر تحت درمان) معنی دار بود. در برخی از این افراد، بهبود دوبرابری در امتیازات مشاهده شد. تزریق تک دوز دارای مشخصات ایمنی مطلوب بود و تحمل پذیری خوبی داشت. نتایج این مطالعه با نتایج مطالعات قبلی که از تزریق تک دوز استفاده شده بود، همخوانی دارد.

“ما اکنون دو مطالعه مستقل با استفاده از تزریق تک دوز داریم که همچنان نشانگر تاثیر قابل توجه این دارو بر بهبود درک گفتار می باشد. برای بررسی بیشتر تاثیر داروی FX-322 در بیماران مختلف، مطالعات دیگری هم با استفاده از تزریق تک دوز در حال انجام است. ما با تکیه بر منابع موجود و در دسترس، به فعالیت خود در توسعه درمان های بالقوه در زمینه ترمیم و بازسازی شنوایی برای میلیون ها نفر از افراد مبتلا به کاهش شنوایی حسی-عصبی ادامه خواهیم داد.

مطالعات دیگری برای بررسی تاثیر داروی FX-322 در بیماران مبتلا به کاهش شنوایی حسی-عصبی شدید مرتبط با سن (پیرگوشی) در حال انجام می باشد.

یکی از این مطالعات روی 30 فرد 66 تا 85 ساله مبتلا به کم شنوایی حسی-عصبی شدید ناشی از سن انجام می شود. اهداف اولیه این مطالعه بررسی میزان ایمن بودن دارو و ارزیابی بهبود شنوایی با استفاده از تزریق تک دوز در این گروه سنی می باشد. آزمایش ها در فواصل زمانی 30 روز و 90 روز پس از تزریق دارو انجام می شود. انتظار می رود نتایج این مطالعه در تابستان سال 2021 میلادی منتشر شود.

هم چنین مطالعه دیگری بر روی 30 فرد مبتلا به کم شنوایی حسی-عصبی با گروه سنی 18 تا 65 سال در حال انجام می باشد. نتایج این مطالعه در زمستان سال 2021 میلادی منتشر خواهد شد.

گزارش 12 آگوست 2021 (21 مرداد 1400)

کمپانی فرکانس درمانی در آخرین بروز رسانی خود از سه ماهه دوم منتهی به 30 ژوئن 2021 ، گزارش مختصری در مورد زمان ارایه نتایج بالینی داروی FX-322 ارایه کرده است.

“دکتر لوکینو، مدیر اجرایی این کمپانی اعلام کرد:

در ادامه تلاش های خود برای پیشبرد داروی FX-322 ، برنامه اصلی ما برای درمان کم شنوایی حسی-عصبی پیشرفت مهمی داشته است. ما در حال تکمیل یک تجزیه و تحلیل کامل از مطالعات بالینی انجام شده روی داروی FX-322 هستیم، که به درک ما از نتایج کلی کمک می کند. بر اساس یافته های کلی از مطالعات متعدد انجام شده، یک مطالعه فاز دو به شکل تصادفی و کنترل شده را در سه ماهه چهارم سال جاری میلادی با استفاده از تزریق تک دز FX-322 در جمعیت خالص از افراد مبتلا به کم شنوایی حسی-عصبی آغاز می کنیم. این آزمایش هم چنین چندین بخش جدید را شامل می شود که می تواند به رفع سوگیری (خطاهای احتمالی) مطالعات قبلی کمک کند. “

“افزون بر این، در سه ماهه چهارم داده های اصلی از مطالعه یادگیری فاز اول-ب در مورد افراد مبتلا به کم شنوایی حسی-عصبی شدید را منتشر می کنیم. در طراحی آزمایش فاز جدید دو یافته جدید از مطالعه روی کم شنوایی های حسی-عصبی شدید نیز مورد توجه قرار می گیرد.

گزارش نوامبر 2021 (آبانماه 1400) و ژانویه 2022 (دیماه 1400)

کمپانی فرکانس درمانی در آخرین گزارش های خود که در 15 نوامبر سال 2021 میلادی و سیزدهم ژانویه 2022 میلادی منتشر کرد، جدیدترین نتایج خود از مطالعات انجام شده روی داروی FX-322 برای درمان کم شنوایی های حسی-عصبی را ارایه داد. این کمپانی هم چنین داروی جدید FX-345 برای درمان کم شنوایی های حسی-عصبی شدیدتر رونمایی کرد.

کمپانی فرکانس درمانی در سال 2021 میلادی به پیشرفت های مهمی در راستای اهداف خود دست یافته است. در سال 2021 فاز دوم-ب مطالعه روی تاثیر داروی FX-322 در درمان کم شنوایی حسی-عصبی آغاز شد. این مطالعه با تکیه بر تجربیات به دست آمده از تحلیل دقیق نتایج چندین مطالعه بالینی پیشین طراحی شد، و از طریق آن، به اطلاعات بیشتری در زمینه تاثیر دارو در درجات مختلف کم شنوایی های حسی-عصبی با علل متفاوت دست پیدا کردیم.

دکتر دیوید لوکینو، مدیر اجرایی این کمپانی می گوید: مطالعات انجام شده هم راستا با معیارهای تعیین شده از جانب FDA طراحی شده است.

بر اساس یافته های به دست آمده از همه مطالعات انجام شده و نتایج تدوام تاثیر دارو بر افرادی که تزریق را دریافت کرده اند، بهبود شنوایی ناشی از این دارو در افراد مبتلا به کم شنوایی حسی-عصبی قابل توجه است. این یافته های معیارهای ورود به بخش بعدی مطالعه یعنی فاز دو-ب را تعیین می کند.

بررسی اجمالی مطالعه بالینی FX-322 و آخرین بروز رسانی در مورد آن

کمپانی در ماه اکتبر 2021 اعلام کرد در جدیدترین مطالعه از فاز دوم-ب، ترزیق دارو برای اولین بیمار مبتلا به کم شنوایی حسی-عصبی اکتسابی انجام شده است. FX-322-208 یک مطالعه تصادفی، کنترل شده و با استفاده دارونما است که در چند مرکز مختلف انجام می شود و با هدف بررسی تاثیر این دارو بر درک گفتار در 124 فرد مبتلا به کم شنوایی حس-عصبی طراحی شده است. افراد مورد بررسی در این مطالعه کم شنوایی ناشی از نویز یا کم شنوایی ناگهانی دارند.

معیار اصلی تاثیرگذاری دارو بهبود درک گفتار و وضوح صدا درنظر گرفته شده است. استفاده از این معیار برای بررسی میزان تاثیرگذاری دارو در جلسه اخیر سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) مورد تایید قرار گرفته است. FDA، در جلسه اخیر خود با کمپانی، موافقت کرد که ادراک گفتار یک معیار پایانی کارآمدی دارو قابل قبول است. در این مطالعه از انواع آزمون های شنیداری دیگر، از جمله آزمون های مختلف ادراک گفتار و آستانه تون خالص یز استفاده خواهد شد. بر اساس تجربیات به دست آمده حاصل از مطالعات قبلی، طراحی مطالعه با تکیه بر نکاتی انجام گرفته که امکان سوگیری احتمالی را کاهش دهد و به اطمینان از اعتبار ارزیابی های شنوایی پایه کمک کند.

کمپانی فرکانس درمانی از سال 2018 مطالعات مختلف در مورد تاثیر داروی FX-322 در انواع کم شنوایی های حسی-عصبی را انجام داده است. داده های حاصل از این مطالعات در طراحی مطالعه جدید و جامع FX-322-208 درنظر گرفته شده است. تاکنون این داروی برای 169 فرد مبتلا به کم شنوایی حسی-عصبی تزریق شده است و هیچ عارضه جانبی جدی مرتبط با دارو گزارش نشده است. پیش بینی می شود که بازخوانی نتایج این مطالعه در سه ماهه چهارم سال 2022 یا سه ماهه اول سال 2023 انجام گیرد.

این کمپانی هم چنین درنظر دارد نتایج مطالعه از FX-322-113 از فاز اول-ب بر روی افراد مبتلا به کم شنوایی حسی-عصبی شدید را در سه ماهه چهارم 2021 منتشر کند.

داروی FX-345 چه تفاوتی با داروی FX-322 دارد؟

کمپانی فرکانس درمانی در نوامبر سال 2021 میلادی، مطالعه روی دومین دارو با نام FX-345 را با هدف بازسازی سلول های مویی گوش داخلی و درمان کم شنوایی حسی-عصبی معرفی کرد. ارزیابی های اولیه نشان می دهد که این دارو می تواند در بخش وسیع تری از حلزون تاثیر بگذارد و برای افراد انواع کم شنوایی های حسی-عصبی شدیدتر و با علل متفاوت مورد استفاده قرار گیرد. پیش بینی می شود که مطالعه روی این دارو در سه ماهه سوم سال 2022 و باخوانی نتایج آن در نیمه اول سال 2023 انجام شود.

عملکرد حلزون گوش چگونه است؟

حلزون گوش انسان شبیه یک پیانو عمل می کند. همانطور که در شکل زیر مشاهده می شود مناطق قاعده حلزون مسئول دریافت و پردازش فرکانس های بالا (صدای زیر) و مناطق راسی تر حلزون مسئول دریافت و پردازش فرکانس های پایین (صدای بم) هستند. صامت ها (مثل س و ت) که نقش مهمی در درک و وضوح گفتار دارند، در فرکانس های بالا منتقل می شوند. از طرف دیگر کم شنوایی های حسی-عصبی ملایم تا متوسط معمولا در فرکانس ها بالا اتفاق می افتند.

تاثیرات داوری FX-322 بیشتر بر روی مناطق قاعده ای حلزون می باشد

ماهیت داروی FX-322 طوری است که تزریق آن فقط در بخش های قاعده ای (دریافت فرکانس ها بالا) محدود می شود و مناطق دیگر حلزون را در بر نمی گیرد. به همین دلیل استفاده از این دارو برای کم شنوایی های شدیدتر محدودیت دارد. برعکس، داروی FX-345 طوری طراحی شده که در بخش های وسیع تری از حلزون تزریق می شود و مناسب کم شنوایی های حسی-عصبی شدیدتر خواهد بود.

داروی FX-345 مناطق وسیع تری از حلزون را در بر می گیرد

در جدول زیر مراحل مطالعاتی هر کدام از این داروها نمایش داده شده است.

آخرین مراحل مطالعاتی روی داروهای FX-322 و FX-345

جدیدترین اطلاعات در مورد این داروها در همین صفحه بروز رسانی می شود

نسخه اصلی مطلب نتایج امیدبخش برای درمان کم شنوایی حسی عصبی را در سایت دکتر سعید ملایری بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
ورزشهای مفید و مضر برای مفصل لگندکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]
درمان افتادگی پلک با جراحیدکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
در صورت پشیمانی از تزریق چربی چه کنیم؟دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
راهکارهای تغذیه و طب مکمل در درمان ورم معدهشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
درمان مجدد ریشهدکتر سید محسن هاشمی نیا [ متخصص درمان ریشه ]
همه چیز درباره لیپوساکشن ران؛ کاندیدای مناسب، مزایا، معایب و قیمتدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
روش های پزشکی آبرسانی پوستدکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]
یبوست چیست و چه علائمی دارد؟دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
کشیدن درن بعد از عمل پستاندکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین؛ مزایا، ماندگاری و مراقبتهادکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر پرستو خسروانی - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر پرستو خسروانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drkhosravani.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت