محققان گزارش کردند که آزمایش ABR که برای تشخیص مشکلات شنوایی نوزادان مورد استفاده قرار می گیرد، می تواند برای تشخیص نوزادان در معرض خطر اختلال طیف اوتیسم مناسب باشد.
مطالعات سال های گذشته نشان داده که دستگاه شنوایی و سایر سیستم های حسی بزرگسالان و کودکانی که به اوتیسم مبتلا هستند با افراد دیگر متفاوت است.
اکنون محققان دانشگاه میامی و دانشکده پزشکی هاروارد با بررسی پاسخ های آزمایش استاندارد شنوایی یعنی آزمایش ABR روی میلیون ها نوزاد در سراسر جهان روش جدیدی برای شناسایی نشانه های اولیه اوتیسم احتمالا از همان بدو تولد- کشف کردند.
این یافته ها که در مجله مطالعات اوتیسم منتشر شده است می تواند تحقیقات تکمیلی در زمینه تشخیص نوزادان مبتلا به اوتیسم با استفاده از یک آزمون شنوایی را هموار کند. آزمایش ABR به طور معمول برای غربالگری نوزادان با کاهش شنوایی استفاده می شود. در این آزمون پاسخ شنوایی منطقه ساقه مغز اندزه گیری می شود. از این طریق می توان فهمید که اعصاب شنوایی نوزاد به صدا چگونه پاسخ می دهند.
الیزابت سیمپسون ، استادیار گروه روان شناسی دانشکده هنر و علوم که مطالعاتش بر چگونگی درک رشد اجتماعی و شناختی کودک متمرکز است می گوید: “ما هنوز در جایگاهی نیستیم استفاده از آزمایش ABR را به عنوان تشخیص اوتیسم در نوزادان معرفی کنیم.” “اما این مطالعه افق روشنی در مورد چگونگی استفاده از آزمون ABR با هدف تشخیص دقیق اوتیسم در بدو تولد ارایه می دهد.”
اورن میرون ، نویسنده ارشد این مطالعه و محقق این طرح مطالعاتی در بخش انفورماتیک زیست پزشکی دانشکده پزشکی هاروارد اعتقاد دارد: “اهمیت تشخیص و مداخله درمانی برای اوتیسم در اوایل دوران رشد نوزادان و کودکان بسیار زیاد است. هر گونه ابزاری که بتواند سرنخ های تشخیصی اوتیسم را روشن کند بسیار ارزشمند خواهد بود.”
برای این مطالعه ، محققان تعداد زیادی از داده های مربوط به غربالگری شنوایی نوزادان با استفاده از آزمون ABR در فلوریدا را تجزیه و تحلیل کردند. در این آزمایش که معمولا در بخش زایمان بیمارستان ها انجام می شود ، فعالیت عصب شنوایی نوزادان از طریق الکترودهایی که روی سر نصب می گردد، ثبت می گردد. صدای ارایه شده بسیار ملایم است و می تواند در هنگام خواب انجام شود.
این تیم تحقیقاتی نتایج آزمایش نزدیک به 140000 نوزاد تازه متولد شده در فلوریدا را تجزیه و تحلیل کرده و داده ها را با سوابق موجود از کودکان مبتلا به ناتوانی های رشدی در وزارت آموزش و پرورش تطبیق دادند. آن ها در نهایت دریافتند که نوزادان تازه متولد شده که بعدا به عنوان اوتیسم تشخیص داده شده بودند، در آزمایش ABR پاسخ مغزی کندتری به صداها داشتند.
سیمپسون می گوید: “اطلاعات به دست آمده از سوابق کودکان مبتلا به اوتیسم در وزارت آموزش و پرورش با نتایج آزمایش ABR مطابقت داده شد. “در این بررسی مشخص شد که 321 كودك را شناسایی کردیم که برای آن ها در هنگام تولد آزمون غربالگری ABR انجام شده بود و بعدا در سن پیش دبستانی مبتلا به اوتیسم تشخیص داده شده بودند.”
محققان امیدوارند که با ادامه تحقیقات بیشتر در آینده بتوانیم از برنامه غربالگری ABR نه تنها برای بررسی وضعیت شنوایی نوزادان و تشخیص خطر ابتلا به اوتیسم ، بلکه برای شناسایی سایر مشکلات رشد و تکامل مانند مشکلات گفتاری ، نقص زبان و سندرم مرگ ناگهانی نوزاد نیز استفاده کنیم.
“ما می دانیم که اختلال طیف اوتیسم بر چگونگی پردازش صدا تاثیر می گذارد. بنابراین حتی اگر شنوایی کودک طبیعی باشد ، پردازش آن ممکن است متفاوت باشد.” “با درک بهتر نحوه استفاده از آزمایش ABR برای شناسایی نوزادان در معرض خطر ، می توانیم این نوزادان را نشانه گذاری کنیم و به موقع تشخیص دهیم.”
منبع: دانشگاه میامی
ترجمه و تدوین: موسسه دانش بنیان نیوشا
نسخه اصلی مطلب تشخیص زودهنگام اوتیسم با انجام آزمایش شنوایی را در سایت دکتر سعید ملایری بخوانید.