دو تحقیق اخیر در حیطه ی شنوایی به لزوم انجام ارزیابی های شنوایی فرکانس بالا ( High Frequency) و ارزش آن در ارزیابی های بالینی تاکید می کنند.
گروهی از متخصصان همواره اظهار می کنند برخی از بیماران آن ها از نامفهوم بودن صدا در حضور نویز زمینه شکایت می کنند، ولی وضعیت شنوایی (ادیوگرام) آن ها نرمال است. ادیومتر های معمول برای ارزیابی های بین 250 تا 8000 هرتز قابل اتکا هستند؛ ادیومتر های فرکانس بالا نیز برای دهه ها به صورت تجاری در بازار وجود آمدند، اما به طور معمول از آن ها در کلینیک ها استفاده نمی شود. نتایج یافته های جدید نشان می دهد، سرمایه گذاری وقت و تجهیزات در ارزیابی های فرکانس بالا می تواند برای ارزیابی برخی بیماران ارزشمند باشد.
ارزش بالینی یافته شده در ارزیابی های فرکانس بالا
در اولین مقاله در که در ایالات متحده در 19 نوامبر 2019 منتشر شده ارزش ارزیابی های بالینی برای فرکانس های بالای 8 کیلوهرتز بررسی شده بود. در این مطالعه از روش اعداد در نویز (DIN) برای ارزیابی آستانه های بالای 8000 هرتز استفاده شده بود.
این تحقیق که توسط خانم لینا مطلق زاده در دانشگاه Cincinnati، با استفاده ازادیومتری فرکانس بالا، خود اظهاری و استفاده از فیلتر های Cutoff بین 2 تا 8 کیلوهرتز در آزمون DIN برای بررسی کمک فرکانس بالا به درک گفتار در حضور نویز، انجام شد.
بر اساس تحقیق سه نتیجه تعجب برانگیز حاصل شد:
از 116 نفر با شنوایی نرمال، 74 نفر که بیشتر جوان بودند درجاتی از کم شنوایی در فرکانس های بالای 8کیلوهرتز نشان می دادند. این یافته ها نشان می دهد کمترین میزان کم شنوایی در فرکانس های بالای 8 کیلوهرتز به راحتی قابل اندازه گیری بوده و برای اهداف پیشگیری نیز می توان از آن ها استفاده کرد.
کم شنوایی با خود اظهاری های مربوط به سخت شنیدن در محیط های پر سر و صدا در ارتباط است. این امر نشانگر این است که خود اظهاری های معتبر، بهترین راه شناسایی افراد در معرض خطر مشکلات ارتباطی ناشی از کم شنوایی بالای 8 کیلو هرتز می باشد.
استفاده از دو نوع فیلتر در آزمون DIN نشان داد که انرژی صدا موجود در فرکانس های بالای 8000 هرتز به درک گفتار کمک می کند.
در مجموع، این مطالعه پیشنهاد می دهد که ارزیابی آستانه های بالای 8000 هرتز چه با ادیومتری فرکانس بالا، چه با آزمون DIN، در افرادی که با وجود ادیومتری نرمال از مشکلات درک گفتار رنج می برند کاملا ارزش وقت صرف کردن را دارد.
مشکل در شنیدن صدا در محیط نویزی با وجود آستانه های نرمال
دومین تحقیق در انگلیس و در مجله ی Nature Science چاپ شد و درباره ی افرادی با شنوایی به اصطلاح طبیعی بود که مشکلات درک گفتار در محیط های نویزی را دارند.
دکتر اما هولمز و همکارانش آزمونی را طراحی کردند که نیازمند مشارکت فرد برای شناسایی الگوی صدا از زمینه صدا های تصادفی است.
نتایج کلی نشان می دهند که درک گفتار در نویز خوب، به آستانه های ادیومتری، گروه های پایه ای الگوهای اکوستیکی و و رهگیری منابع اکوستیکی که فرکانس آن ها تغییر می کند، وابسته می باشد.
نویسندگان به ارزیابی سیستم شنوایی مرکزی (بد شنوایی) در کنار ادیومتری های معمول تاکید دارند.
نسخه اصلی مطلب وقتی شنوایی نرمال دیگر نرمال نیست را در سایت دکتر سعید ملایری بخوانید.