🌎🌎🌎🌎🌍🌏
❤️✍فشار خون اورژانسی و راهکارهای بالینی کنترل آن❤️
🔸 فشار_خون_اورژانسي يا emergency_hypertension وضعيتي از افزايش شديد فشار خون (فشار سيستولي بالاتر از ١٨٠ يا دياستولي بالاتر از ١٢٠ ميلي متر جيوه) است كه همراه با آسيب و نارسايي حاد يك يا چند ارگان مي باشد.
🔹كاهش سريع و محتاطانه فشار خون در اين شرايط ضروري بوده و موجب كاهش مرگ و مير مي شود. وليكن بايستي توجه داشت كه افت بيش از حد فشار خون در اين بيماران مي تواند موجب بروز حوادث ايسكميك گردد.
🔸 بطور معمول براي اغلب موارد فشارخون اورژانسي توصيه مي شود تا ميزان فشار_متوسط_شرياني (MAP*) در يك ساعت اول به ميزان ٢٠-١٠ درصد كاهش يابد. طي ٢٣ ساعت بعدي بهتر است فشارخون به ميزاني كاهش يابد كه در مجموع، فشارخون به ميزان ٢٥ درصد نسبت به پايه كم شده باشد.
🔹 داروهاي متفاوتي براي كاهش فشار خون در اين شرايط مورد استفاده هستند كه بصورت خوراكي يا تزريقي مورد استفاده قرار ميگيرند.
🔸 استفاده از داروهاي تزريقي موجب كاهش #فشار_خون در عرض چند دقيقه تا چند ساعت شده در حاليكه استفاده از داروهاي خوراكي فشار خون را با سرعت آهسته تري و در عرض چند ساعت تا چند روز كاهش مي دهد.
📌از داروهاي تزريقي مورد استفاده در اورژانس فشار خون مي توان به موارد زير اشاره كرد:
🔸آمپول نيتروپروسايد
🔸آمپول نيتروگليسيرين
🔸آمپول لابتالول
🔸آمپول هيدرالازين كه در بيماران باردار نيز انتخابي است.
🔸آمپول اسمولول
📌 براي بيماران با افزايش فشار خون اورژانسي كه علامتي ندارند، كاهش آهسته تر فشار خون با داروهاي خوراكي زير توصيه مي شود:
🔸قرص فوروزمايد (به شرط عدم وجود هايپوولمي)
🔸قرص كلونيدين (كه بهتر است طولاني مدت تجويز نشود)
🔸قرص كاپتوپريل (به شرط عدم وجود overload مايع)
⛔️تذكر: استفاده از نيفديپين_زيرزباني به دليل امكان بروز افت شديد و غير قابل كنترل فشار خون، تاكي_كاردي_رفلكسي و نيز بروز پديده coronary_steal در اين شرايط ممنوع بوده و توصيه به تجويز نمي شود.
🔸از فوروزمايد تزريقي، بهمراه نيترات در مواردي محدود مانند ادم ريوي، ممكن است استفاده شود.
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون تغذیه، پوست و مو، زنان و زایمان و ... بیابید. همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید.