جراحی زیبایی بینی یا رینوپلاستی با هدف خلق یک بینی زیبا و متناسب انجام می شود تا بینی با بقیه اجزاء صورت تناسب بیشتری پیدا کند و این چهره ی جدید و زیبا اعتماد به نفس بیمار را نیز ارتقاء دهد. عمل زیبایی بینی مشکلات تنفسی را نیز برطرف می کند و ناهنجاری های ناشی از نقص مادرزادی یا آسیب دیدگی را اصلاح می کند. اندازه بینی، نوک، پل و پره بینی در این عمل تغییر داده می شود.
جراح بینی با بهره گیری از روش های جدید و پیشرفته نهایت سعی خود را می کند تا بینی جدید بیشترین تناسب را با صورت داشته باشد. بنابراین اگر درصدد عمل زیبایی بینی هستید، حتماً جراح زیبایی ماهری را انتخاب کنید که در زمینه عمل بینی از تخصص، مهارت و تجربه بالایی برخوردار باشند.
اگر می خواهید برای عمل بینی اقدام کنید، حتماً با جراح مطرح و ماهری مشورت کنید که در زمینه جراحی پلاستیک مهارت دارند تا مطمئن شوید که بهترین نتیجه ممکن به دست خواهد آمد. جلسه مشاوره فرصت مناسبی است که درباره اهداف خود صحبت کنید، آنچه را که درباره بینی خود دوست ندارید، به جراح توضیح دهید و بگویید که چه تغییراتی را مد نظر دارید.
به خاطر داشته باشید که چیزی به عنوان بینی ایده آل وجود ندارد. البته جراحی صورت را متناسب تر می کند و زیبایی طبیعی و منحصر به فرد هر چهره ای را جلوه بیشتری می بخشد. جراح بینی ویژگی ها و خصوصیات منحصر به فرد صورت هر بیمار و تاثیر عمل را به وی توضیح می دهد.
دکتر جراح بینی ساختارهای بینی و دیگر اجزاء صورت را ارزیابی می کند، سپس توضیح می دهد که آیا انتظارات شما از عمل واقع بینانه است یا خیر. همچنین جراح وضعیت سلامت عمومی را نیز در نظر می گیرد و توضیحات لازم را در زمینه عوارض احتمالی، دوران بهبود و هزینه عمل ارائه می دهد. جهت دریافت نوبت مشاوره و یا رزرو وقت با شماره ی 03136266851 تماس بگیرید.
انواع جراحی های انجام شده توسط جراح بینی
حتی اگر هیچ دلیل پزشکی مشخصی برای عمل بینی وجود نداشته باشد، باز هم می توان با عمل کردن بینی، مشکلات زیبایی آن را اصلاح کرد. عمل زیبایی بینی با تغییر دادن شکل و اندازه بینی، صورتی متناسب را به ارمغان می آورد.
عمل بینی انواع مختلفی دارد که هر یک با هدف رفع مشکلاتی خاص و برآورده کردن اهداف بیمار انجام می شود.
عمل کوچک کردن بینی
هدف از عمل کوچک کردن بینی همان طور که از نام آن مشخص است، تغییر شکل بینی و کوچک کردن آن است. این عمل یکی از متداول ترین انواع رینوپلاستی برای بانوان و آقایانی است که می خواهند بینی ظریف تر و خوش فرم تری داشته باشند. عمل کوچک کردن بینی عموماً روی نوک بینی و پل بینی انجام می شود. نوک بینی برخی بیماران گوشتی یا بدشکل است یا روی پل بینی برجستگی های ناخوشایندی دارد. کلیه این مشکلات ارثی را که شکل بینی را نامطلوب می کند، می توان با عمل کوچک کردن بینی اصلاح کرد.
عمل بزرگ کردن بینی
هدف عمل بزرگ کردن بینی کاملاً مغایر با عمل کوچک کردن بینی است و به منظور بزرگ کردن بینی انجام می شود تا با بقیه صورت متناسب تر شود. هرچند عمل بزرگ کردن بینی به اندازه کوچک کردن آن متداول نیست، اما بزرگ کردن بینی خواسته بسیاری از بیمارانی است که فکر می کنند بینی بسیار کوچکی را به ارث برده اند یا این که در اثر عوارض محیطی، مانند آسیب دیدگی غضروف، بینی شان بیش از حد کوچک شده است. چنانچه در عمل اولیه بینی مقدار زیادی غضروف یا بافت برداشته شود، لازم است که بینی در جراحی ترمیمی بزرگ شود.
جراحی ترمیمی بینی
منظور از جراحی ترمیمی بینی عمل دوم یا حتی سومی است که با هدف اصلاح مشکلات یا عوارض ایجاد شده پس از عمل اول بینی انجام می شود. هر دو عمل کوچک یا بزرگ کردن بینی در جراحی ترمیمی رواج دارد، اما هدف اصلی عمل ترمیمی اصلاح آناتومی بینی است که بینی را بدشکل کرده یا مشکلات تنفسی به وجود آورده است. نوک بینی به هم چسبیده یکی از عوارض شایعی است که عمل ترمیمی بینی به منظور اصلاح آن انجام می شود؛ در این حالت جراح در عمل ناموفق اولیه، بخش زیادی از غضروف یا بافت را از نوک بینی برداشته و باعث شده است تا نوک بینی به داخل بچرخد یا از بین برود. این نوع عمل ترمیمی بینی به منظور بازیابی شکل و عملکرد بینی و رفع انسداد مجاری بینی انجام می شود.
عمل بازسازی بینی
پس از جراحی که به منظور برداشتن بافت سرطانی یا ترمیم آسیب دیدگی صورت انجام می شود، بینی به دلیل از بین رفتن یا برداشته شدن بافت به شدت بدشکل می شود. رینوپلاستی بازسازی عملی است که به منظور بازیابی بافت برداشته شده یا آسیب دیده ای انجام می شود که ترمیم آن ممکن نیست. در جایگزینی بافت معمولاً جایگزینی سه لایه از بینی در نظر گرفته می شود که عبارت اند از:
1ـ پوشش بافت نرم ـ پوست بیرونی که شامل پوست، بافت زیرپوستی و فاسیا می شود.
2ـ لایه اصلی میانی یا بدنه غضروفی ـ استخوانی
3ـ لایه پوش دهنده مخاط داخلی
در عمل ترمیم جراحی باید از گرفت (پیوند) و فلپ هایی استفاده شود که برای بازیابی بافت های از بین رفته از بخش های مختلف بدن گرفته می شود. عمل بازسازی کلی یک عمل جراحی چند مرحله ای است. هم جراح و هم بیمار باید محدودیت های تاثیرگذار بر نتیجه نهایی، برای مثال ناهنجاری ها و بدشکلی های مرتبط، را درک کنند.
جراحی مجرای عبور هوای بینی
جراحی گذرگاه های هوای بینی برای درمان حفره آسیب دیده یا بیمار بینی انجام می شود. ساختارهای بیمار یا آسیب دیده حفره بینی جریان هوا را در بینی مسدود می کند. انسداد مجاری بینی مشکلات تنفسی مزمن، آپنه (وقفه تنفسی) در خواب، سردرد مزمن و عفونت های عود کننده بینی را در پی دارد. البته صرفاً زمانی جراحی توصیه می شود که درمان های غیرجراحی با عوارض کمتر موثر نبوده باشد.
جراحی های زیر بر روی مجاری بینی انجام می شود:
اتموئیدکتومی به منظور برداشتن بخشی از استخوان اتموئید (پرویزنی) انجام می شود. استخوان اتموئید بالای حفره بینی قرار دارد و سینوس اتموئید را تشکیل می دهد. این عمل تخلیه بینی در گلو را بهبود می بخشد.
جراحی پولیپ (پولیپکتومی) در حفره بینی انجام می شود. پولیپ توده متورم غیرسرطانی در بینی است که جریان هوا را مسدود می کند.
عمل رفع انحراف تیغه میانی بینی (سپتوپلاستی) انحراف تیغه بینی یا دیگر ناهنجاری های تیغه بینی را اصلاح می کند که جریان هوا را در بینی مسدود می کند و به مشکلات تنفسی دامن می زند.
برداشتن تومور: جراح تومور را از حفره بینی بیمار خارج می کند.
جراحی کوچک کردن شاخک بینی: جراح شاخک های بینی را کوچک می کند تا مشکل انسداد و دشواری نفس کشیدن از راه بینی برطرف شود. شاخک های بینی به صورت برجسته در دیواره های خارجی جانبی حفره بینی قرار دارد و نقش تصفیه و پاکسازی هوایی را به عهده دارند که در حفره بینی در جریان است.
جراحی سینوس
جراحی سینوس با هدف باز کردن راه های عبور هوا در سینوس ها و رفع گرفتگی انجام می شود. جراحی سینوس برای درمان بیمارانی پیشنهاد می شود که از عفونت های مستمر و عود کننده سینوس رنج می برند، با مشکل ساختار غیرعادی سینوس مواجه اند یا زائده غیرعادی در سینوس دارند.
البته پزشکان همواره قبل از روی آوردن به جراحی روش ها و درمان های دیگری را امتحان می کنند. اگر درمان های غیرجراحی موثر نباشد، به ناچار جراحی انجام می شود. جراحی آندوسکوپی سینوس متداول ترین نوع جراحی سینوس است. جراحی سینوس عمل کوتاهی است که با ناراحتی جزئی همراه است و عوارض انگشت شماری را به دنبال دارد.