چربی زیر چانه معمولا مقاوم است و با ورزش کردن یا رژیم های غذایی به راحتی از بین نمی رود. اکثر افرادی که دارای چربی زیر چانه یا غبغب هستند، در مورد ظاهر زیبایی خود ناراضی هستند اما خوشبختانه امروزه با انواع روش های درمانی جراحی و بدون جراحی به راحتی می توان غبغب را از بین برد که در ادامه به توضیح کامل آن ها پرداخته شده است.
غبغب یعنی حالت برجستگی یا آویزانی زیر چانه که علت ایجاد آن در افراد مختلف، متفاوت است. بعضی ها که به طور ژنتیکی چاق هستند یا سر و صورت چاقی دارند ممکن است حتی در همان اوایل کودکی هم غبغب داشته باشند. بعضی دیگر که در سنین کودکی دچار این مشکل نبوده اند، اگر در دوران بزرگسالی چاق شوند، زیر ناحیه چانه آن ها چربی جمع شده و یک غبغب برجسته و چاق ایجاد می شود.
بعضی ها نیز به علت بیماری ممکن است دچار اشکال در توزیع چربی در نواحی مختلف بدن شوند. یکی از نواحی بدن که ممکن است چربی به طور غیرعادی در آن جمع شود، ناحیه زیر چانه است که این، غبغب را ایجاد می کند. بعضی ها هم به دلیل گردن کوتاه و چانه عقب، درجاتی از تجمع چربی در زیر چانه دارند و به نظر می آید که دارای غبغبی برجسته باشند.
برخى افراد با بالا رفتن سن ممکن است دچار فراز و نشیب های متعدد چاقی و لاغری در نواحی مختلف بدن شان به خصوص در ناحیه گردن شوند. ممکن است این حالت همراه با شلی پوست زیر چانه و گردن باشد. بعضی از افراد به علت افزایش سن دچار شلی پوست عضلات صورت و عضلات زیر گردن می شوند و پوست و عضلات زیر گرد ن شان آویزان می شود که این هم به اصطلاح ایجاد غبغب می کند.
اغلب بیمارانی که غبغب دارند معمولا در مورد زیبایی ظاهری و پیر به نظر رسیدن صورت خود ناراضی هستند. غبغب به دلایل ارثی و مسائل مربوط به رشد و افزایش سن به وجود می آید. غبغب ارثی که به دلیل تجمع چربی زیر چانه به وجود آمده باشد فقط با کاهش وزن و تمرینات ورزشی از بین نمی رود.
اکثر اوقات غبغب و چاقى صورت به دلیل کاهش و افزایش های متناوب وزن و از بین رفتن قابلیت ارتجاعی پوست به وجود می آید. بیماران گزینه های متعددی برای درمان غبغب به منظور بهبود ظاهر ناحیه گردن و صورت خود پیش رو دارند.
روش های مختلفی برای رفع غبغب وجود دارد که متناسب با غبغب بیمار و نظر پزشک معالج یکی از آن ها انتخاب می شود که در تصویر زیر به انواع روش های از بین بردن غبغب اشاره شده است.
اگر فرد داراى غبغب، دچار مشکل فک، به خصوص فک تحتانی نباشد؛ می توان با روش سرپایی و از طریق یک سوراخ دو سه میلی متری چربى غبغب را خارج کرد. در صورتی که شخص دچار مشکلات فک تحتانی باشد و چانه عقب و یا فک تحتانی آن کوچک باشد، باید قبل از اصلاح غبغب، مشکلات فک و چانه را اصلاح کرد که با اصلاح آن موارد، اگر غبغب بزرگ نباشد، به شکل و حالت طبیعی خود بر می گردد. مثلا این گونه افراد با تزریق ژل و یا چربى در چانه و اصلاح ظاهر چانه، سبب بهبود وضعیت غبغب شوند.
افرادى که فقط مختصرى غبغب دارند و دچار شلى زیاد پوست نیستند و نسبتا جوان هستند می توانند از روش درمان دارویی که توسط مزوتراپى وارد زیر پوست می شود طى سه تا پنج جلسه به فاصله های دو یا سه هفته ای استفاده کنند.
این درمان غیر تهاجمی برای غبغب های افتاده از انرژی رادیو فرکانسی برای سفت کردن و از بین بردن پوست شل شده ی اطراف فک و گردن استفاده می کند. این روش شامل قرار دادن پوست در معرض پالس های امواج رادیویی کوتاه و قوی است که به اعماق لایه های زیر پوستی نفوذ می کند بدون این که به سطح پوست آسیب برساند.
این کار باعث می شود الیاف کلاژن فرسوده در هم بشکند و تولید کلاژن های جدید و با کیفیت را در طول مدت ۴-۶ ماه تحریک کند. همچنان که منطقه ی تحت درمان به تدریج محکم شد، غبغب کاهش پیدا می کند. حُسن این روش این است که تمام این فرآیند بدون جراحی انجام می شود.
یکی از مهم ترین ویژگی های این فرآیند که باید به آن توجه شود این است که فقط برای غبغب ها و افتادگی های متوسط موثر خواهد بود یعنی در اوایل سالخوردگی.
بعضی از غبغب ها به راحتی و با ایجاد یک سوراخ سه میلی متری کوچک در پوست زیر چانه و خارج کردن چربی های اضافی از بین می روند. این روش بیشتر مناسب افراد نسبتا جوان است که چربى انباشته زیادترى در این ناحیه دارند و قوام پوست خوب دارند، اگر فرد مسن تر باشد و یا شلى پوست زیادترى داشته باشد باید علاوه بر خارج کردن چربی ها از لیزر نیز جهت تقویت و تحریک کلاژن سازی در زیر پوست استفاده کرد تا پوست خود را جمع کند و دچار افتادگى پوست نشود. در بیماران مسن تری که شلى شدید پوست غبغب و گردن دارند؛ عمل جراحى کشیدن یا لیفت گردن نیز مورد نیاز است.
عمل رفع غبغب در 5 مرحله انجام می شود که مراحل آن به ترتیب عبارتند از:
1. این عمل زیبایی به صورت سرپایی و بدون بیهوشی انجام می شود.
2. عمل با ایجاد یک تا سه سوراخ دو تا سه میلی متری در زیر فک آغاز می شود.
3. مطابق با شرایط هر فرد، چربی به صورت جذبی (ساکشن) خارج می شود.
4. در صورت شلى کم پوست از لیزر آندولیفت زیر پوست استفاده می شود.
5. در صورت شلى و آویزان بودن پوست از طریق یک برش عرضى زیر چانه، پوست و عضلات گردن کشیده و سفت می شود.
مزایای ظاهرى روش درمان غبغب عبارت اند از:
معمولا در روش مزوتراپی عوارض خاصی جز مختصر تورم، درد و کبودی وجود ندارد ولی در برداشت غبغب به روش ساکشن ، لیزر و یا جراحی حتما باید در دست پزشک متخصص و با تجربه انجام شود، در غیر این صورت می تواند عوارض خاصی ایجاد کند. این عوارض شامل ناهمواری سطح پوست در ناحیه، چسبندگی و اسکار است.
در ابتدا پس از معاینه پزشک روش مناسب برای شما مشخص می شود و بر حسب روش هزینه تعیین می شود. برای مزوتراپی بسته به قیمت دارو از جلسه ای ۲۵۰ شروع می شود. این روش معمولا برای غبغب کوچک در نظر گرفته می شود و جلسات از سه تا پنچ جلسه است. هزینه برداشت غبغب به روش ساکشن، یا بدون لیزر نیز براساس حجم چربی و قیمت فیبر لیزر محاسبه می شود.
جهت مشاهده نمونه کارهای بیشتر به گالری تصاویر رفع غبغب مراجعه نمایید.
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون تغذیه، پوست و مو، زنان و زایمان و ... بیابید. همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید.