روش درمان پارگی رباط ACL با توجه به شرایط هر بیمار و نیازهای او متفاوت است. برای مثال ورزشکار جوانی که قصد دارد در ورزش های پرتحرک شرکت کند به احتمال زیاد به جراحی نیاز دارد تا بتواند به نحوی ایمن به فعالیت ورزشی سابق خود بازگردد. بیمارانی که فعالیت بدنی کمتر و سن بالاتری دارند می توانند بدون نیاز به انجام جراحی به روند عادی زندگی خود بازگردند.
پارگی رباط ACL بدون انجام جراحی درمان نمی شود. اما به کارگیری بهترین روش های درمان پارگی رباط صلیبی زانو به صورت غیرجراحی می تواند در بهبودی وضعیت بیمارانی که سن بالاتری دارند یا سطح فعالیت بسیار کمی دارند، موثر باشد. در صورتی که ثبات کلی زانو از دست نرفته باشد، متخصص ارتوپدی می تواند روش های درمانی ساده و غیرتهاجمی را برای شما تجویز کند.
پزشک ممکن است برای محافظت از زانوی شما در برابر بی ثباتی و ناپایداری، استفاده از بریس یا زانوبند طبی مخصوص را تجویز کند. ممکن است برای پشتیبانی بیشتر از مفصل زانو لازم باشد از عصا استفاده کنید تا بر روی پای آسیب دیده ی خود وزن نیاندازید.
در اغلب موارد نمی توان رباط ACL که پاره شده است را مجددا به هم بخیه زد و به همین خاطر برای ترمیم رباط ACL که دچار پارگی شده است لازم است که رباط بازسازی شود. برای این منظور، جراح قسمت پاره شده رباط را با یک پیوند بافتی جایگزین می کند. این پیوند بافتی در واقع مانند یک داربست برای رباط عمل می کند تا رباط بتواند مجددا به هم پیوند بخورد.
این گرافت بافتی را می توان از نواحی مختلفی گرفت. این گرافت معمولا از تاندون کشکک زانو گرفته می شود. این تاندون بین کشکک زانو و استخوان ساق پا قرار دارد. تاندون های همسترینگ در پشت ران نیز یکی دیگر از منابع پرکاربرد برای گرفتن گرافت به منظور پیوند به رباط هستند. در برخی موارد خاص نیز از تاندون چهارسرران استفاده می شود که از کشکک زانو به استخوان ران متصل است. در نهایت نیز در مواردی ممکن است از گرافت های گرفته شده از بدن اهدا کننده دیگری استفاده شود.
استفاده از هر یک از این گرافت ها دارای مزایا و معایبی است. شما می توانید در این باره از جراح زانوی خود سوال کنید و در مورد انتخاب روش جراحی با او صحبت نمایید تا جراح تعیین کند که کدام روش پیوند رباط برای شما مناسب تر است. از آنجایی که رشد و ترمیم مجدد رباط زمان زیادی طول می کشد، ممکن است بیمار به زمانی حدود شش ماه برای باز توانی نیاز داشته باشد و بعد از این زمان بتواند به ورزش یا هر کار دیگری بپردازد. دکتر مهدی مویدفر،به عنوان جراح زانو، می تواند کسانی که نیاز به درمان رباط خود دارند را یاری کند.
جراحی زانو برای ترمیم رباط صلیبی قدامی زانو، با استفاده از آرتروسکوپ و از طریق برش های بسیار کوچکی در زانو انجام می شود. جراحی آرتروسکوپی یک روش جراحی بسته و کم تهاجمی است. مزایای انجام جراحی به روش آرتروسکوپی آن است که بیمار درد کمتری را احساس می کند، زمان کمتری را در بیمارستان سپری می کند و طی مدت زمان بسیار کوتاه تری بهبود می یابد.
افرادی که به پارگی رباط زانو دچار شده اند در درجه اول باید متد (R.I.C.E) را اجرا کنند. آنها باید به دقت دستورات و توصیه های جراح زانوی خود را دنبال کنند و در صورتی که جراح وارد کردن وزن بر زانو را ممنوع یا محدود کرده است، طبق دستور او از عصا یا بریس استفاده کنند. این بیماران باید داروهای مسکن و ضدالتهاب تجویز شده را طبق دستور پزشک مصرف کنند و از انجام دادن فعالیت هایی که موجب درد زانو می شود خودداری نمایند.
برای بهبود درد ناشی از ساییدگی زانو ، تعویض غضروف زانو انجام می گیرد. با مراجعه به مطب دکتر مهدی مویدفر، یکی از بهترین جراحان زانو در اصفهان، می توان برای درمان این عارضه و رهایی از درد آن اقدام نمود.