عوارض نوزادی دیابت :
به فاصله كوتاهي پس از تولد، قند خون نوزاد ممكن است افت كند زيرا بدن وي همچنان در حال توليد مقادير اضافي انسولين است. به همين دليل، بلافاصله در اتاق زايمان، قند خون كودك با استفاده از خون گرفته شده از پاشنه پايش كنترل مي شود. در صورتيكه قند خون پايين باشد كودك بايد در اسرع وقت چه با شير مادر و چه با شير خشك و يا آب قند تغذيه شود. (در موارد شديد افت قند خون ممكن است گلوكز وريدي به كودك داده شود.)در اين كودكان خطر ابتلا به يرقان نوزادي، پلي سيتمي (بالا بودن تعداد گلبول هاي قرمز خون)، و هيپو كلسمي (پايين بودن كلسيم خون) نيز بيشتر است. در صورتيكه ديابت بارداری بخوبي كنترل نشود ممكن است بر عملكرد قلب جنين نيز تأثير بگذارد. بعضي مطالعات نشان داده اند كه ميان ديابت حاملگي شديد و افزايش خطر مرده زايي در دو ماه آخر حاملگي رابطه وجود دارد. و در نهايت، ديابت حاملگي خطر ابتلابه پره اكلامپسي یا فشار خون بارداری را دو برابر مي كند.
درمان دیابت بارداری :
خانم هایی که به دیابت بارداری مبتلا هستید، باید از مصرف غذاهای حاوی مواد قندی و غذاهای چرب تا حد زیادی بپرهیزید و از سوی دیگر سعی کنید طبق برنامه ریزی و توصیه های پزشک معالج یا متخصص تغذیه از کربوهیدرات ها، پروتیین و غذاهای حاوی آهن و کلسیم بهره مند شوید. از طرفی به جای اینکه در ۳ وعده در روز غذا بخورید باید وعده های غذایی اصلی را کوچک تر کرده و در کنار آن ۲، ۳ یا ۴ میان وعده داشته باشید تا مواد قندی و گلوکز به صورت توزیع شده و نه یک باره وارد بدن تان شود. یکی دیگر از مهم ترین توصیه ها در خصوص کنترل و درمان دیابت بارداری، ورزش کردن و داشتن فعالیت بدنی است. پس از مشورت با پزشک، سعی کنید ورزش را به برنامه روزانه تان اضافه نمایید. می توانید از ورزش های سبک مانند پیاده روی کمک بگیرید. برای نمونه اگر هفته ای ۵ روز و هر روز به مدت نیم ساعت پیاده روی کنید در مجموع می شود دو ساعت و نیم در هفته، که همین مقدار هم می تواند در حفظ سلامت شما و جنین تاثیر زیادی داشته باشد. اگر قبلا اصلا اهل ورزش کردن نبوده اید، می توانید به مدت کم مثلا ۱۰ دقیقه در روز شروع کرده و به تدریج آن را بیشتر کنید
عامل مهم دیگر در کنترل و درمان دیابت بارداری :
اندازه گیری منظم سطح قند خون است، این کنترل باعث می شود به طور ناخواسته سطح قند خونتان بیش از حد بالا یا پایین برود و در محدوده نرمال باقی بماند. در مراحل اولیه دیابت بارداری توصیه می شود بیمار ۴ بار در روز قند خون خود را با دستگاه اندازه گیری قند خون کنترل نمایید، به این شکل که یک بار قبل از صبحانه و نیز ۲ ساعت پس از هر وعده غذایی که می شود در مجموع ۴ بار. البته گاهی ممکن است لازم باشد اندازه گیری قند خون قبل از همه وعده های غذایی نیز ممکن است لازم گردد. البته بعد از طی مرحله حاد، نیاز به این میزان اندازگیری نخواهد بود.
در ضمن لازم است نظارت کامل بر حرکات جنین و تعداد دفعات ضربه زدن زیر نظر پزشک صورت گیرد. حتی ممکن است نیاز باشد سونوگرافی برای اطمینان از رشد جنین صورت گرفته یا تست بدون تنش یا NST برای مشخص کردن پاسخ قلب نوزاد به حرکت انجام شود.در مواردی ممکن است تشخیص پزشک آن باشد که از دارو برای کنترل و درمان دیابت استفاده شود و داروی متفورمین را برای شما تجویز کند.البته متفورمین ممکن است عوارض جانبی مانند اسهال، تهوع، سرگیجه و دل درد را به همراه داشته باشد.گزینه دیگر، کنترل دیابت بارداری از طریق تزریق انسولین است. هرچند نیاز است که سطح قند خونتان را به طور مرتب بررسی کنید. به هر حال تشخیص آیا لازم است تزریق اسنولین صورت گیرد یا خیر و اینکه از چه روشی استفاده کنید بر عهده پزشک معالج و باید با مشورت و زیر نظر وی صورت گیرد
طراحی سایت شخصی بستری را برای شما فراهم می کند تا بتوانید با استفاده از آن کسب و کار، محصولات و خدماتی که ارائه می دهید را در دنیای وب معرفی نمایید. شما می تواند ساخت وب سایت خود را به ما بسپارید و در قبال آن به طور چشمگیری با افزایش رتبه سایت خود مواجه شوید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.