بر اساس براورد ها، حدود 4/1 همه انواع دمانس (زوال عقل) به واسطه عوامل تغذیه ای که حداقل تا حدودی برگشت پذیر هستند، ایجاد می شود. کمبود های چندین نوع ویتامین B- مانند نیاسین (ویتامین B3) ، ویتامین B12، تیامین( ویتامین B1) و فولات می تواند سبب دمانس شود.مصرف زیاد و مزمن الکل می تواند موجب دمانس گردد، مقادیر زیاد الکل اثر سمی مستقیم بر سلول های مغز دارد. خطر بروز دمانس با انفارکت چندگانه ( و پیشرفت عارضه در افرادی که قبلا مبتلا بوده اند) را می توان از طریق پیروی از توصیه های غذایی برای پیشگیری از پرفشاری خون و سکته مغزی کاهش داد؛ افراد مبتلا به بیماری آلزایمر به دلیل نا توانی و عادات بد غذایی، اغلب کمبود های تغذیه ای دارند که می تواند پیشرفت بیماری را شتاب بخشد.
مکل های توصیه شده :
ویتامین E و سلنیم :
آنتی اکسیدان ها می توانند از مرگ سلول های مغزی جلوگیری کرده و پیشرفت بیماری آلزایمر را کند نمایند.مقدار توصیه شده 1200-800 mg ویتامینE،200mg سلنیم در روز می باشد.
L-کارنیتین :
L-کارنیتین احتمالا روند پیشرفت بیماری آلزایمر را کند می کند و موجب آزاد شدن استیل کولین در مغز می شود.مقدار توصیه شده 2-5/1 g در روز می باشد.
کولین و اسید پانتوتنیک :
کولین و اسید پانتوتنیک می تواند ساخت و رها شدن استیل کولین را افزایش دهد (از بین رفتن سلول های مغزی مولد استیل کولین، مشخصه بیماری آلزایمر است.)مقدار توصیه شده 15-10g (به شکل لسیتین با کیفیت بالا)، 100mg اسید پانتوتنیک در روز می باشد.
ویتامین B12 :
علی رغم سطوح طبیعی ویتامینB12 در خون، کمبود در مغز می تواند سبب دمانس گردد. در بسیاری از سالمندان و برخی جوانان که اختلالات گوارشی دارند، جذب ویتامین B12 غذایی ناقص است. مقدار توصیه شده 1mg در روز، از طریق تزریق داخل عضلانی به مدت 1 هفته، سپس 1mg در هفته از طریق تزریق داخل عضلانی می باشد.
ویتامین B-کمپلکس :
کمبود ویتامین های B به ویژه در سالمندان، افراد مبتلا به بیماری های مزمن و معتادان به الکل، می تواند سبب دمانس گردد.