عمل جراحی لوزه حدود 300 سال قدمت دارد همه افراد خصوصا بچه ها در حلق خود لوزه دارند و لی جراحی لوزه وقتی انجام می شود که سبب دردسر برای فرد شود . این جراحی بیشتر در بچه ها انجام می شود ولی در افراد بزرگسال نیز انجام می شود .
لوزه ها شامل لوزه های حلقی ( که در دهان بازکنار گلوی حلقی و پشت زبانمی باشند ) و لوزه سوم (که پشت زبان کوچک و در حلق بینی وجود دارد و ما آنرا در معاینه ی دهان باز نمی بینیم ) می باشد لوزه ها بخشی از سیستم لنفاوی و ایمنی بدن می باشد و برداشتن آنها مشکلی برای فرد ایجاد نمی کند . چون بقیه سیستم بدن به حد کافی بزررگ و قوی می باشد تا این خلاء را جبران کند با این همه اهمیت لوزه ها برای جلوگیری از عفونت تا 6 ماهگی حیاتی می باشد و لذا برداشتن لوزه ها قبل از 6 ماهگی توصیه نمی شود (مگر در مواردی خیلی خاص ) برداشتن لوزه ها وقتی عفونت مکرر سبب به هم ریختن زندگی فرد می شود ، انجام می شود . معمولا وقتی عفونت حلق و لوزه بیشتر از 6 بار در سال باشد یا به خاطر مسائل پزشکی خاص، عفونت گلو برای بچه خطر ناک باشد ( مثل بیماری قلبی ، تشنج ، بیماری ریوی و مغزی و ...) یا سبب گسترش عفونت به گوش ، سینوس شده باشد ، انجام می گیرد . در این صورت بیشترین منبع عفونت سر و گردن که لوزه ها باشد ، حذف می گردد.
مسئله مهم دیگر که به سبب آن لوزه ها خارج می شود ، خر خر شبانه می باشد . فردی که مشکل انسدادی در مسیر تنفس دارد ، در طول شب اکسیژن رسانی خوبی به بدن ندارد و این مسئله سبب اختلال رشد فک ، مغز و بدن می شود . در مورد بزرگسالان مسئله خرخر به علت ماهیت پیچیده ای که دارند در مبحث خود به طور جداگانه بحث شده است