در مبحث قبل به بررسی میزان کالری مورد نیاز و مواد غذایی مورد نیاز در این دوران پرد اختیم .در این بخش راهکار ها و روشهای پیشگیری یکی از اختلالات بارداری ( فشارخون بالا ) را از منظر اصلاح عادات تغذیه ای مطرح می کنیم .اختلالات فشار خون در حاملگي، اختلالات شايعي هستند و همراه با خونريزي و عفونـت سـه عامـل مرگبار را در بر مي گيـرد كه بخش عمده معلولیت و مرگ و مير مرتبط با حاملگي را سبب مي شــوند. تشخيص به موقع و درمان سريع بيمار مي تواند از عوارض آن روي مادر و جنين بكاهد.
پره اكلامپسي باعت انقباض عروق و در نتيجه افزايش فشار خون و كاهش جريان خون مي شود. كاهش جريان خون، بسياري از اندام ها نظير كبد، كليه ها و مغز را تحت تأثير قرار مي دهد. كاهش جريان خون رحم مي تواند سبب مشكلاتي نظير كاهش رشد جنين، كاهش مايع آمنيوتيك، و پارگي جفت شود. بعلاوه، در صورتيكه نياز به زايمان زودرس باشد جنين ممكن است نارس بدنيا بيايد.
توصیه هایی جهت جلوگیری از بروز فشارخون بارداری :
مادران باردار باید از مواد غذایی انتی اکسیدان دار بیشتر در رژیم غذایی خود استفاده نمایند مانند میوه ها و سبزیجات و ...سعی کنید در رژیم غذایی خود روزانه حداقل 4 واحد میوه میل کنید به خصوص میوه هایی که دارای ویتامین ث بالاتری هستند مثل : کیوی ،نارنگی ،پرتغال .از مواد غذایی حاوی ویتامین ای و منیزیم مثل بادام درختی ،تخمه آفتابگردان و تخمه ی کدو تنبل به مقدار بیشتری استفاده شود .
از منابع حاوی کلسیم مثل : لبنیات (حتما نوع کم چرب ) ، بادام درختی ، کنجد ،کلم بروکلی حتما در طول روز استفاده شود .
آجیلهای کم نمک را در میان وعده جایگزین کراکرهای نمکی ، پفکها و چیپسها کنید .
سطح ویتامین د و امگا 3 خود را کنترل کنید . اگر بدن شما ویتامین د پاییینی دارد با تجویز پزشک خود حتما دارو درمانی را شروع کنید و برای امگا 3 از منابع طبیعی مثل : گردو ، تخم کتان ، تخم کدو ، فندق و کنجد میل کنید .