انواع شقاق دو نوع است. طی 6 تا 8 هفته اول بروز بیماری شقاق به آن شقاق حاد می گوییم. این نوع شقاق ممکن است در همان مراحل اولیه با رعایت رژیم غذایی و مراقبت های خانگی درمان شود و نیازی به مصرف دارو نیز نداشته باشد. اما دقت کنید که زخم شقاق لازم است طی یک هفته درمان خانگی کاملا درمان شود و علائم آن کاملا از بین برود. اگر طی یک هفته درمان خانگی بهبودی حاصل نشد لازم است حتما از یک متخصص داروی مناسب دریافت کنید و از مصرف بدون تجویز پزشک پرهیز کنید. برخی بیماران بدون مشورت پزشک از پماد شقاق استفاده می کنند و ممکن است این دارو برای شرایط آنها مناسب نباشد.
در مرحله بعدی که شقاق طی یک ماه و نیم درمان نمی شود وارد فاز شقاق مزمن می شود. شقاق مزمن معمولا با درمان دارویی بهبود پیدا نمی کند و لازم است عمل جراحی یا جراحی با لیزر شقاق انجام شود.
اگر شقاق درمان نشود چه می شود؟
همانطور که اشاره شد اگر شقاق حاد درمان نشود تبدیل به شقاق مزمن می شود. در مرحله بعدی که شقاق مزمن می شود بیمار دچار عوارضی مثل تنگی مقعد، گوشت اضافه و تغییراتی در ناحیه مقعد می شود. این وضعیت در عمل دفع مدفوع نیز اختلال ایجاد می نماید. سپس در مراحل بعدی اگر شقاق درمان نشود ممکن است بیمار مبتلا به آبسه مقعدی شود. عفونت و آبسه مقعدی نیز به دنبال خود عوارض و مشکلات گوناگونی را به همراه دارد و روند درمان آن به مراتب سخت تر از انواع شقاق خواهد بود.