خانم های باردار لاغر نیاز به افزایش وزنی بیش از خانم های باردار با وزن طبیعی دارند و لازم است با بکاربردن توصیه های تغذیه ای مناسب میزان کالری دریافتی و وزن آنان را افزایش داد. از سوی دیگر خانم باردار لاغر همزمان با کاهش دریافت انرژی با کاهش دریافت پروتئین نیز مواجه خواهد شد. زیرا پروتئین مصرفی صرف تولید انرژی خواهد شد. بنابراین با مقوی کردن (اضافه کردن مواد انرژی زا از جمله چربی ها، شیرینی ها، نان و غلات) و مغذی کردن غذا (اضافه کردن مواد غذایی حاوی پروتئین مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهی و انواع حبوبات، منابع غنی از ویتامینها و املاح مانند انواع میوه، سبزی، لبنیات و .....) می توان به افزایش وزن آنان کمک نمود.
راههای افزایش دریافت انرژی ( مقوی کردن ) عبارتند از :
1. افزایش دریافت شیرینی و مواد قندی
- استفاده از مربا، عسل، خرما، شیره انگور، شیره خرما همراه با صبحانه
- استفاده از حداقل دو میان وعده شامل بیسکویت (ترجیحا" سبوس دار)، کیک، کلوچه، نان و پنیر، نان و سیب زمینی، نان و تخم مرغ، نان و خرما، نان روغنی، نان شیر مال همراه با یک لیوان شیر و انواع میوه در فواصل وعده های اصلی غذایی (این میان وعده ها نباید نزدیک وعده اصلی باشد زیرا باعث کاهش اشتها سر سفره خواهد شد).
- مصرف مقدار بیشتر گروه نان و غلات مثل نان، برنج و ماکارونی. خانم های باردار لاغر می توانند روزانه تا 11 سهم از این گروه که معادل 330 گرم نان یا 770 گرم برنج پخته می باشد مصرف کنند.
- استفاده بیشتر از سیب زمینی درانواع غذاها و یا در میان وعده ها
- مصرف نان همراه با سایر مواد غذایی مانند برنج در وعده ناهار و شام
- استفاده از بستنی و میوه های شیرین (انگور، خربزه، انجیر، توت، خرما)، شیرینی و انواع خشکبار بعنوان میان وعده
2 - افزایش دریافت چربی
- استفاده از لبنیات پرچرب (شیر و ماست پرچرب، پنیر خامه ای و…)
- اضافه نمودن مقداری کره به غذا در هر وعده غذایی و استفاده از کمی کره در کنار بشقاب برنج به افزایش کالری دریافتی کمک می کند (در صورت دسترسی نداشتن به کره، افزودن کمی روغن مایع به برنج توصیه می شود)
- استفاده از سیب زمینی سرخ کرده در کنار غذا
- استفاده از روغن زیتون داخل سالاد
- مصرف سر شیر و یا خامه در وعده صبحانه
- استفاده از قلم گوسفند و یا گاو در طبخ غذاها
راههای افزایش دریافت پروتئین، ویتامین ها و املاح ( مغذی کردن ) وعده غذایی عبارتند از :
1- افزایش دریافت گروه شیر و لبنیات
- استفاده از ماست همراه عسل یا مربا با پودر مغزیجات به عنوان دسر
- استفاده از شیر همراه با مغزیجات ، عسل ، خرما ، کنجد و پودر نارگیل و موز در مخلوط کن و استفاده از آن همراه با صبحانه .
- استفاده از شیر، ماست، پنیر و بستنی بعنوان میان وعده (بیسکویت و شیر، نان و ماست، نان و پنیر، شیربرنج، فرنی و .....).خانم های باردار لاغر می توانند روزانه تا 4 سهم از مواد این گروه مصرف کنند.
- مصرف دوغ کم نمک و غلیظ در وعده های غذایی
- استفاده از غذاهایی نظیر آش کشک، آش دوغ، کشک بادمجان در برنامه غذایی روزانه
ادامه دارد...
از این مطالب برای سلامتی ، بهبود شیوه زندگی و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید و ما را به دیگران معرفی نمایید .