غذاها نه فقط بر سلامتی بدن تأثیر دارند بلکه اثرات مثبت و منفی زیادی بر پوست ما دارند . دو نمونه از عوامل زیادی که ممکن است پوست را تخریب کند رادیکال های آزاد و التهاب می باشد.
1- اثر تخریبی رادیکال های آزاد :
یکی از عوامل اصلی فرایند پیری در بدن انسان گروهی از ملکول ها بنام رادیکال آزاد هستند. این ملکول ها می توانند باعث آسیب DNA شده و غشای سلول را از بین می برند. این آسیب ها نه تنها فرایند پیری را جلو می اندازند بلکه منجر به ایجاد سرطان و بیماری های قلبی و عروقی نیز می شوند. از منظر زیبایی، رادیکال های آزاد مقصر اصلی ایجاد چین و چروک ، لکه های پیری و مات شدن رنگ پوست هستند.
در واقع بیشتر آسیب های پوستی ناشی از فقدان آن چیزی است که بدن به آن احتیاج دارد :
آنتی اکسیدان ها.
وقتی ما چربی های ناسالم می خوریم، آنها در بدن اکسید می شوند و وارد جریان خون شده و تولید رادیکال های آزاد را افزایش می دهند و نهایتا به سلامت پوست آسیب می زنند.
2- اثر تخریبی التهاب :
در بحث رابطه التهاب و پوست ، مسأله استرس نقش مهمی دارد. وقتی آسیبی به پوست وارد می شود بدن شروع به تولید مواد شیمیایی مثل هیستامین و ... می کند و منجر به پاسخ دفاعی در بدن می شود که کلا التهاب نامیده می شود. به علاوه هر آسیبی به بدن باعث آزاد شدن هورمون استرس به نام کورتیزول می شود. هر چه میزان استرس بیشتر باشد، میزان کورتیزول ترشح شده بیشتر است. وقتی این دو عامل همزمان وجود داشته باشند میزان آسیب ناشی از آنها بیشتر می شود و افزایش کورتیزول باعث تخریب کلاژن می شود. کلاژن در واقع آن چیزی است که ظاهر پوست و جوانی شما را می سازد.
نتیجه نهایی التهاب مزمن و افزایش سطح کورتیزول چیست؟ آکنه، رزاسه، چین و چروک، شلی پوست و ... . در ضمن این شروع مساله است.!!!
برای اجتناب از عوارض التهاب شما باید از غذاهایی که باعث ایجاد التهاب می شوند مثل شکر، غذاهای چرب و سرخ کرده ، لبنیات و گلوتن بپرهیزید.وقتی غذای سالم بخورید پوست سالم و درخشانی خواهید داشت. بالعکس خوردن غذاهای التهاب زا منجر به تولید رادیکال های آزاد می شوند و نه تنها سلامتی شما را به خطر می اندتغذیه مناسب، پوست خوب!غذاها نه فقط بر سلامتی بدن تأثیر دارند بلکه اثرات مثبت و منفی زیادی بر پوست ما دارند.دو نمونه از عوامل زیادی که ممکن است پوست را تخریب کند رادیکال های آزاد و التهاب می باشد.
1- اثر تخریبی رادیکال های آزاد :
یکی از عوامل اصلی فرایند پیری در بدن انسان گروهی از ملکول ها بنام رادیکال آزاد هستند. این ملکول ها می توانند باعث آسیب DNA شده و غشای سلول را از بین می برند. این آسیب ها نه تنها فرایند پیری را جلو می اندازند بلکه منجر به ایجاد سرطان و بیماری های قلبی و عروقی نیز می شوند. از منظر زیبایی، رادیکال های آزاد مقصر اصلی ایجاد چین و چروک ، لکه های پیری و مات شدن رنگ پوست هستند.
در واقع بیشتر آسیب های پوستی ناشی از فقدان آن چیزی است که بدن به آن احتیاج دارد :
آنتی اکسیدان ها.
وقتی ما چربی های ناسالم می خوریم، آنها در بدن اکسید می شوند و وارد جریان خون شده و تولید رادیکال های آزاد را افزایش می دهند و نهایتا به سلامت پوست آسیب می زنند.
2- اثر تخریبی التهاب :
در بحث رابطه التهاب و پوست، مسأله استرس نقش مهمی دارد. وقتی آسیبی به پوست وارد می شود بدن شروع به تولید مواد شیمیایی مثل هیستامین و ... می کند و منجر به پاسخ دفاعی در بدن می شود که کلا التهاب نامیده می شود. به علاوه هر آسیبی به بدن باعث آزاد شدن هورمون استرس به نام کورتیزول می شود. هر چه میزان استرس بیشتر باشد، میزان کورتیزول ترشح شده بیشتر است. وقتی این دو عامل همزمان وجود داشته باشند میزان آسیب ناشی از آنها بیشتر می شود و افزایش کورتیزول باعث تخریب کلاژن می شود. کلاژن در واقع آن چیزی است که ظاهر پوست و جوانی شما را می سازد.
نتیجه نهایی التهاب مزمن و افزایش سطح کورتیزول چیست ؟
آکنه ، رزاسه ، چین و چروک ، شلی پوست و ... . در ضمن این شروع مساله است !!!
برای اجتناب از عوارض التهاب شما باید از غذاهایی که باعث ایجاد التهاب می شوند مثل شکر ، غذاهای چرب و سرخ کرده ، لبنیات و گلوتن بپرهیزید.وقتی غذای سالم بخورید پوست سالم و درخشانی خواهید داشت. بالعکس خوردن غذاهای التهاب زا منجر به تولید رادیکال های آزاد می شوند و نه تنها سلامتی شما را به خطر می اندازند بلکه شما را پیرتر از سنتان نشان می دهد.غذاهای حاوی روغن های سالم و آنتی اکسیدان زیاد مصرف کنید.