بازسازی سینه بعد از سرطان پستان یکی از مهم ترین مراحل درمان و بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به این بیماری است. با توجه به تأثیرات روانی و جسمانی که از دست دادن سینه بر زنان مبتلا به سرطان پستان می گذارد، بسیاری از بیماران به دنبال روش های مختلفی برای بازسازی سینه خود هستند. بازسازی سینه به دو روش عمده، استفاده از پروتز سینه بعد از سرطان و بازسازی بافت خود بدن انجام می شود. پروتز سینه بعد از سرطان به عنوان یک روش محبوب، به بیماران این امکان را می دهد که ظاهر طبیعی تری داشته باشند. در این مقاله، به بررسی انواع روش های بازسازی و ترمیم سینه بعد از سرطان پستان می پردازیم.
روش های مدرن برای جبران از دست دادن سینه در بیماران مبتلا به سرطان پستان اهمیت بسیاری در بهبود کیفیت زندگی و افزایش اعتماد به نفس بیماران دارند. این روش ها، مانند استفاده از پروتزهای پیشرفته و بازسازی بافت طبیعی بدن، به بیماران کمک می کنند تا پس از ماستکتومی ظاهر طبیعی تری به دست آورند و احساس کامل بودن بدن خود را بازیابند. بازسازی سینه نه تنها به بازیابی ظاهر فیزیکی کمک می کند، بلکه تأثیرات روانی مثبت بسیاری نیز دارد، از جمله افزایش اعتماد به نفس، کاهش اضطراب و افسردگی، و تسهیل فرآیند بازگشت به زندگی عادی. این تکنیک ها به بیماران این امکان را می دهند که احساس قدرت و کنترل بیشتری بر بدن خود داشته باشند، که در نهایت تأثیرات مثبتی بر بهبود روانی و اجتماعی آن ها خواهد گذاشت.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: بازسازی پستان با جراحی فلپ
پروتز در بیمارانی کاربرد دارد که نمی توانند از بافت های طبیعی بدن خود استفاده نمایند یا کسانی که نمی خواهند اثر بخیه در جای دیگری از بدن آنها یعنی در محلی که قرار است از آنجا بافت برداری صورت گیرد، بوجود آید. این روش در بیمارانی که پرتو درمانی روی قفسه سینه داشته اند روش مناسبی نمی باشد زیرا پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده است. این جراحی از نظر تکنیکی ساده تر از سایر روشها میباشد و اگر فردی بخواهد از این روش استفاده کند لازم است با پزشک خود هماهنگ کند تا همزمان با جراحی برداشت سینه وسیله ای به نام متسع کننده بافتی در محل جراحی قرار دهد تا بوسیله آن طی چند جلسه فضای لازم برای قرار دادن پروتز ایجاد شود.
پروتزهمیشه به تنهایی برای ایجاد برآمدگی سینه کفایت نمی کند. به ویژه اگر روی قفسه سینه به اندازه کافی پوست وجود نداشته باشد یا در محل مورد نظر پرتو تابی انجام شده باشد. در این حالت از بافت سالمی از محل دیگری از بدن برای پوشش این قسمت استفاده میشود.بافت استفاده شده معمولا لایه ای از پوست و عضله قسمت خلفی قفسه سینه می باشد. این عضله در حالی که عروق به آن متصل هستند از عقب به جلو آورده می شود تا فضای خالی حاصل از برداشت پستان پر شود. پروتز پستان در زیر این عضله قرار می گیرد.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: بازسازی پستان بعداز ماستوپکسی
یکی از فواید این روش ترمیم این است که پستان ترمیم یافته طبیعی تر به نظر می رسد. دو نوع ترمیم با استفاده از بافت های طبیعی بدن شامل ترمیم با استفاده از عضله صاف شکم و ترمیم با استفاده از عضله پشت قفسه سینه وجود دارد.در روش استفاده از عضله صاف شکمی، پوست ، عضله و بافت چربی از قسمت پایینی شکم به سینه منتقل می شود تا سینه ای جدید ایجاد شود.
این روش در موارد خاصی کاربرد دارد و با توجه به تغییراتی که توسط چربی در بافت سینه ایجاد میشود لازم است حتما توسط جراح متبحر انجام گیرد تا در پیگیری های مربوط به عود مشکلی پیش نیاید.لازم به ذکر است که بازسازی نوک سینه و هاله اطراف آن نیز با تکنیکهای مختلف قابل انجام است.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: جراحی بازسازی پستان در اصفهان
در این موارد هم روشهایی وجود دارد که میتوان سینه را بازسازی کرد. هدف از این ترمیم ، بازسازی سینه ای در حد امکان شبیه به طرف مقابل می باشد. عمل ترمیم پستان ممکن است همزمان با جراحی برداشت پستان و یا چند ماه بعد در عمل جراحی جداگانه ای انجام شود.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: عمل جراحی ترمیمی یا بازسازی پستان
طبق بررسیهای انجام شده انواع سیلیکونی زمینه ساز سرطان نیستند.
نسخه اصلی مطلب بازسازی سینه در مبتلایان به سرطان پستان را در سایت دکتر سید محمد رضا حکیمیان بخوانید.