هدف از درمان در افرادی که دچار انحراف ستون فقرات درجه خفیف هستند جلوگیری از تشدید انحنا است و در افرادی که دچار انحراف ستون فقرات شدید هستند درمان برای استحکام مفصل کمر انجام می شود. اکثر افراد مبتلا به این بیماری به هیچ درمانی نیاز ندارند درمان اسکولیوز یا انحراف ستون فقرات براساس موارد مختلفی انجام می شود که شامل موارد زیر است :
1. سن فرد
2. آیا فرد به صورت کامل رشد کرده است یا درمراحل رشد است
3. میزان درجه شدت انحنا
4. محل دقیق اسکولیوز به عنوان مثال درناحیه بالا درستون فقرات ناحیه گردن یا در ناحیه پایین در مفصل کمر
5. شرایطی که باعث تشدید انحراف ستون فقرات می شود
درمان انحراف ستون فقرات شامل مراقبت نظارت، استفاده از بریس و جراحی است.
درمان به وسیله مراقبت و نظارت
اکثر افراد دچار انحنای ستون فقرات ، به درجه خفیف آن مبتلا هستند و به هیچ درمانی نیاز ندارند اگرچه متخصص با ارزیابی های منظم باعث جلوگیری از تشدید این عارضه در کودکان در سنین بلوغ می شود. زمانیکه استخوان های اصلی بعد از سنین بلوغ رشد کردند عارضه اسکولیوز شدیدتر نخواهد شد و افراد می توانند ورزش ها و فعالیت های خود را به صورت طبیعی و بدون ایجاد مشکلی انجام دهند اگر چه متخصص انجام بعضی از ورزش ها مانند ورزش هایی که در آن برخوردهای شدید صورت می گیرد و ورزش ژیمناستیک را ممنوع میکند.
درمان با بریس
چندین نوع بریس وجود دارد که میتواند برای مفصل کمر استفاده کرد نوع جدید این بریس از نوع قدیمی آن راحتتر است درصورتیکه انحراف ستون فقرات ملایم است و در حال پیشرفت است استفاده از بریس توصیه می شود. بریس باعث درمان و اصلاح اسکولیوز نمی شود. هدف از به کاربردن بریس جلوگیری از تشدید این عارضه با رشد کودک است بریس می تواند در بیشترین ساعات روز و شب استفاده شود. در مراحل پایانی درمان می توان بریس را فقط در هنگام شب استفاده کرد با پوشیدن بریس می توان فعالیت های طبیعی و روزانه خود را انجام دهید اگر چه هنگام حمام کردن یا شنا کردن باید از پوشیدن بریس خودداری کنید.
درمان انحراف ستون فقرات با جراحی
جراحی معمولا در مواردی که انحنای ستون فقرات شدید باشد انجام می شود هدف از جراحی اصلاح انحنا و استحکام ستون مهره ها و همچنین پیوند استخوان است پیوند با اتصال دو یاچند استخوان مفصل کمر انجام می شود. بعد از انجام جراحی برای صاف نگهداشتن ستون مهره ها ازایمپلنت ( پروتز ) یا میله استفاده میشود این میله ها هر 4 تا 6 ماه با رشد کودک باید تغییر داده شوند.روش های جراحی متفاوتی وجوددارد متخصص شما را در انتخاب نوع موثرترین جراحی راهنمایی خواهد کرد به صورت کلی جراحی انحنای ستون فقرات یک جراحی طولانی مدت است و دوره ریکاوری و احیای آن هم ماه ها طول میکشد وهمیشه هم موفقیت آمیز نخواهد بود.