حتما برای شما پیش آمده که روی یک قالب پنیر بزرگ که در یخچال بوده متوجه یه لکه کوچک آبی رنگ میشوید . آیا میتوان تکه ای از پنیر را که کپک زده دور ریخت و بقیه را مصرف کرد ؟
در مورد بیشتر مواد غذایی در واقع میتوان قطعه کپک زده را جدا کرده و مابقی را مصرف کرد. اما بعضی از انواع کپک ها میتوانند از سطح به داخل ماده غذایی نفوذ کنند و کاملا برای بدن سمی باشند. این کپک ها میتوانند علایم تنفسی ، گوارشی و گاهی آلرژیک ایجاد کنند که بعضا میتوانند بسیار خطرناک باشند.
- هویج
- پنیرهای سفت
- گلابی
زیرا برای کپک مشکل است که به این نوع مواد غذایی نفوذ کند.در مورد مواد غذایی نرم تر مثل پنیر های شل تر نمیتوان تخمین زد که آیا کپک توانسته به درون آنها نفوذ کند یا نه. بنابراین اگر در یک خوشه انگور یک یا چند حبه کپک زده یافتید باید کل خوشه را دور بیندازید.
- کپک روی میوه ها و سبزیجات سفت و سخت : تقریبا یک و نیم سانتی متر از دور کپک را جدا کنید و بقیه را مصرف کنید.
- پنیر سفت : یک تا یک و نیم سانت از دور کپک را جدا کرده و کاور دور پنیر را عوض کنید و مصرف کنید.
همیشه بعد از جدا کردن قسمت کپک زده ظرف یا پلاستیک نگهداری را عوض کنید و حتی کشوی یخچال که محل نگهداری آن ماده غذایی بوده را کامل بشورید.
- سوسیس
- کالباس
- پنیر نرم
- غذای در یخچال مانده
- ماکارونی
- ژله
- گوشت پخته
- میوه ها و سبزیجات نرم
- نان
- مغزها
- کره تهیه شده از مغزها
همیشه به چشمان خود اعتماد نکنید. ممکن است کپکی که سطح کمی از ماده غذایی را پوشانده ، ریشه های عمیقی در آن ماده غذایی پیدا کرده که شما نمیبینید. اگر ماده غذایی فقط مزه کپک میدهد بهترین نشانگر رشد کپک درون آن ماده غذایی ست.
میتوانید با رعایت موارد زیر رشد کپک را به حداقل برسانید :
- غذای مانده را حداکثر تا 3-4 روز مصرف کنید.
- هرچند ماه یک بار یخچال خود را با مواد شوینده کاملا تمیز کنید.