مادران می توانند با استفاده از رژیمی که شامل مواد مختلف از منابع زیر باشد احتیاجات خود را برآورده سازند. این منابع شامل: شیر و لبنیات، گوشت و حبوبات، نان و غلات، سبزیجات و میوه جات و چربیها هستند. البته در مورد چربی ها مثل انواع روغن ها، کره و خامه و شیرینی جات مثل قند و شکر و مربا باید خاطر نشان ساخت که اگر چه این مواد منبع تأمین کننده انرژی هستند، ولی نباید در مصرف آنها زیاده روی نمود. همچنین برای تأمین پروتئین مورد نیاز ، بیشتر از منابع حیوانی ( گوشت ، شیر ، تخم مرغ و ماهی ) استفاده کنید.
نیاز به آهن در دوران بارداری قابل توجه است. لذا برای تأمین نیاز آهن، از ماه چهارم حاملگی به زن باردار قرص آهن تجویز می شود و در صورتی که مادر دچار کم خونی باشد، یا جثه او بزرگ و یا حاملگی دوقلو داشته باشد، میزان مصرف آهن روزانه را افزایش می دهند. ویتامین Cبه جذب آهن کمک می کند ، پس همراه با غذاهای حاوی آهن ، بهتر است گوجه فرنگی، لیمو و پرتقال میل کند. پیشنهاد می شود مادران باردار ، روزانه یک لیوان شیر همراه با خرما بخورند ، چون ویتامین های فراوانی در این دو جمع است ( حتماً با هم میل کنند ) البته شیر و عسل نیز مطلوب است.
خوردن مویز، به شیرین، گلابی ( که اشتها آور است ) ، سیب ملس و انار ملس خوب است. نان بِرشته و خوب با شورباهای ساده و شورباهای زیره ای مصرف کند. در اینجا به دلیل اهمیت تغذیه مادر ، تعدادی از مواد لازم و غذاهایی را که دارای آن مواد می باشند نام می بریم :
آهن : لوبیا ، باقلا ، عدس ، گوشت ، سیب ، انگور ، خرما و هویج ، توت فرنگی ، اسفناج ، گلابی ، گندم ، برگ چغندر ، کلم قمری ، انار ، بادام ، موز ، بلوط و پسته.شیر ، ماست ، پنیر ، حبوبات مثل گندم ، میوه ها مثل گلابی ، سیب و برگ سبز نباتات و سبزی ها.
کلسیم : شیر ، ماست ، پنیر ، جوانۀ گندم ، سبزی های خشک ، انجیر ، بادام ، گوشت های مختلف ، فندق ، زرده تخم مرغ ، کاکائو ، شیردان ، سیرابی ، دل ، قلوه ، سبزی های تازه ، کلم ، کاهو ، ترب ، نارنج ، لیمو ، پرتقال ، گوجه فرنگی.
غذاهایی که مادر نباید مصرف کند :
زنان باردار باید توجه داشته باشند بهتر است تعداد دفعات تغذیه خود را زیاد کنند؛ اما در هر مرتبه شکم خود را پر نکنند،چون به روده ها فشاری علاوه بر فشار رحم وارد کرده و باعث یبوست بیشتر می شود. خوردن شیرینی های تازه و خامه دار و پرخوری، شکم زن آبستن را سنگین می کند. زنان باردار حتی المقدور باید از خوردن نمک اجتناب کنند ، به خصوص در سه ماه آخر بهتر است نمک خورده نشود. خوردن زیاد گوجه فرنگی توصیه نمیشود(طب سنتی)