نوجوانان دانش آموز به ظاهر خود خیلی اهمیت می دهند
پیروی از الگوی غذایی غیر طبیعی در دوران تحصیل درر بلوغ به علت توجه خاص نوجوانان به ظاهی فیزیکی و داشتن اندام متناسب شایع است.مطالعات انجام شده اذعان به این نکته دارد که در اوایل بلوغ توجه به ظاهر و تناسب اندا تشدید می شود.رقابت شدید در بین دختران جهت کاهش وزن و استفاده از رژیم های غذایی غیر علمی می تواند کلیه افراد در سنین بلوغ را در معرض سوء تغذیه جبران ناپذیری قرار دهد.
مراقب والدین و تغذیه درست
مطالعات نشان می دهند که وقتی والدین فرزندانشان را درمورد غذا خوردن آزاد می گذارند کودکان بر اساس نیاز و به اندازه میل شان غذا می خورند. به هر حال حرف زدن از عمل کردن اسان تر است.مساله غذا و تحصیل و کنکور همیشه معضل بزرگی در خانواده ها ایجاد می کند زیرا والدین نگرانند که فرزندانشان کمتر یا بیشتر از حد لازم غذا نخورند.این نگرانی ممکن است یا علت اجتماعی داشته باشد( والدین می خواهند بدانند و مطمئن شوند که فرزندانشان که در حال تحصیل هستند به اندازه کافی و طبق اصول مناسب تغذیه کرده اند یا نه ؟ ) و یا به علت های شخصی دوست دارند فرزند محصلشان خیلی بهتر از دیگران رشد کند و در آموزش و درس خواندن پیشرفت چشمگیری داشته باشد.
اگر شما پدر و مادری هستید که فرزندانتان را مجبور می کنید که هنگامی که گرسنه نیست چیزی بخورد بهتر است بدانند که نتیجه عکس می گیرید.اگر طبق آن اصولی که به شما قبلاً گفتم تغذیه کرده باشد دیگر لزومی به اصرار زیاد وجود ندارد.توجه داشته باشید پافشاری شما جهت کنترل کردن نوجوان خود عواقب منفی بسیار زیادی از جمله افت تحصیلی وی را در پی دارد.
رابطه رژیم غذایی برای کاهش وزن و افت تحصیلی در دوره بلوغ
اثرات زیان بار کاهش ورن بر سلامتی ممکن است در افرادی که کمی اضافه وزن دارند و یا اضافه وزن ندارند اما دریافت کالری خود را به شدت محدود می کنند بیشتر باشد.در این افراد کاهش توده عضلانی بیشتر از توده چربی است.رزیم غذایی که با محدود کردن وعده های غذایی و صبحانه همراه باشدمنجر به کاهش وزن سریع می ود که اساساً به علت کاهش آب بدن و توده عضلانی است..
اثرات زیان بار رژیم غذایی کاهش وزن در دوره بلوغ علاوه بر اختلال رشد شامل کمبود های تغذیه ای اختلالات قاعدگی ، ضعف ، خستگی ، گیجی ، افسردگی ، تحریک پذیری ، یبوست ، نداشتن تمرکز حواس ، اشکال در خوابیدن ، کاهش قدرت یادگیری ، افت شدید حافظه و عدم رغبت برای حضور در کلاس درس می باشد.تنفس بد بو ، ریزش مو و خشکی پوست از عوارض بد غذایی یا محدودیت شدید کالری است.
باعث تأسف است که برخی نوجوانان مبتلا به کوتاهی قد با تاخیر در بلوغ جنسی در اثر دریافت ناکافی مواد مغذی می باشد و این صدمات اغلب ناشی از کمبود ریز مغذی ها نظیر آهن،کلسیم،روی،ید و ویتامین ها می باشد. بنابراین دانش اموزان در سنین بلوغ،بویژه دختران باید بدانند که رژیم های کاهش وزن در این دوره ممکن است منجر به کوتاه ماندن قد شود.علاوه بر آن به علت کمبود انواع کمبودهای تغذیه ای سلامت جسمی و روحی به خطر می افتد و بدنبال آن کاهش روند یادگیری را بوجود می آورد.