پزشک معالج این دارو را براساس نوع بیماری و وضعیت خاص شما تجویز نموده است، لذا به توصیه های پزشک خود در زمینه مصرف دارو کاملا توجه داشته باشید!
این دارو جایگزین هورمونی است که به صورت طبیعی توسط غده تیروئید ترشح می شود تا انرژی و متابولیسم بدن را تنظیم نماید. لووتیروکسین برای درمان کمبود هورمون تیروئید مورد استفاده قرار می گیرد. در ضمن این دارو برای پیشگیری و درمان گواتر( بزرگ شدن غده تیروئید) که ممکن است به دلیل عدم تعادل هورمونی، پرتودرمانی، جراحی یا سرطان باشد نیز تجویز می شود.
ابتلا به بیماری های قلبی ؛ انعقادی خون؛ تیروتوکسیکوز( تیروئید سمی)؛ دیابت؛ کم خونی ؛ پوکی استخوان ؛ حساسیت دارویی یا غذایی؛ اختلال درمان نشده غده فوق کلیه
مصرف داروهای: کلستیرامین؛ سوکرالفیت؛ آنتی اسیدها( آلومینیوم و منیزیوم)؛ کلسیم و آهن(مصرف این فرآورده ها می تواند اثربخشی لووتیروکسین را کاهش دهد لذا بهتر است که با چهار ساعت فاصله از هم مصرف شوند).بروز این عوارض( بعد از مصرف): ضربان قلب سریع یا نامنظم؛ تب، گر گرفتگی و تعریق؛ بی خوابی؛ قاعدگی نامنظم؛ تهوع؛ اسهال و تغییر اشتها
سردرد؛ ریزش مو
مصرف این دارو در دوران بارداری ممنوع نیست( گروه A). با وجودیکه این دارو وارد شیر مادر می شود، اما عوارض جانبی برای کودک به همراه ندارد.
بهترین زمان برای مصرف این دارو، صبح ها نیم ساعت قبل از صبحانه است.
سعی کنید که این دارو را هر روز در یک زمان مشخص، به همراه یک لیوان آب میل نمائید.
در نظر داشته باشید که ممکن است آغاز اثر بخشی این دارو هفته ها زمان ببرد. از سویی دیگر در صورت تشخیص پزشک لازم باشد که تا سال ها یا حتی تمام عمر از آن استفاده نمائید.
هیچگاه از این دارو برای کاهش وزن استفاده نکنید. چون سوء مصرف این دارو به خصوص در صورت مصرف همزمان با سایر داروهایی که برای این منظور مورد تجویز قرار می گیرد، می تواند عوارض وخیمی به همراه داشته باشد.