انواع دفورمیته ها یا بدشکلیهای پس از عمل بینی
منقار طوطى
نماى غالب اين عارضه به صورت پر شدگى قسمت بالاى نوك بينى است، به صورتى كه به نظر ميرسد سر بينى افتادگى پيدا كرده وقوز بينى به قسمت پايينتر جابجا شده است و اين حالت نمايى مشابه منقار طوطى خواهد داشت.
اين عارضه به دو علت ممكن است رخ دهد:
زمانى كه غضروف بالاى سر بينى بلند است كه با برداشتن اضافى غضروف اصلاح خواهد شد.
حالت دوم زمانيست كه در بيماران با پوست ضخيم، غضروف تيغه بينى بيش از حد برداشته شود، بافت ترميمى منطقه را پر خواهد كرد كه با برجستگى در بالاي نوك بينى خود را نشان خواهد داد . اصلاح اين مشكل از حالت قبل پیچیده تر است . همزمان با برداشتن بافت ترميمى در حديكه به خونرسانى پوست صدمه نزند بايد بازسازى اسكلت ضعيف شده نيز انجام گيرد تا مشكل دوباره باز نگردد.
وى معكوس يا inverted v
نماى اين عارضه به اين صورت است كه غضروفهاى بالاى بينى درست در زير استخوان نشست مى كنند به فرمي كه بينى به خصوص از روبرو نماى دو تكه پيدا مى كند و لبه استخوان مثل عدد ٨ (وى معكوس) خود را نشان ميدهد. اين عارضه اغلب با مشكلات تنفسى نيز همراه است زيرا دريچه ورودى هوا به بينى بدنبال اين اتفاق تنگ ميشود.
اصلاح اين مشكل از طريق قرار دادن پيوندهاى غضروفى در محل اتصال غضروف هاى نشست كرده و تيغه بينى است كه باعث باز شدن دريچه ورود هوا و بهبود تنفس خواهد شد.
كج شدن ظاهر بيني
اين مشكل ميتواند به چند دليل رخ دهد؛
ممكن است در جراحى اوليه ،انحراف تيغه بينى اصلا اصلاح نشده يا كامل اصلاح نشده باشد كه در اين صورت با جراحى مجدد و اصلاح انحراف تيغه بينى مشكل تا حد زيادى برطرف ميشود. اين مشكل نيز با اختلال در تنفس همراه است.
گاهى استخوان بينى در محل مناسبى نشكسته است و باعث انحراف يا بر جسته بودن قسمت استخوانى بينى ميشود كه در اين صورت استوتومى يا شكستن مجدد استخوان كمك ميكند.
در افراديكه صورت غير قرينگى دارد، پس ازجراحي نيز بينى مجدد در مسير محور صورت قرار ميگيرد و ممكنست غير قرينه بنظر برسد. لذا لازم است كه در جلسات مشاوره قبل از عمل اين نكته به بيمار توضيح داده شود و بيمار نسبت به اين مساله اگاهى پيدا كند.اصلاح غير قرينگى صورت نياز به اقدامات ديگرىمانند جراحى روى ساير استخوانهاى صورت دارد و با جراحى بينى مشكل عدم تقارن صورت بر طرف نخواهد شد.
بينى زين اسبى
زمانيكه از قسمت پشت بينى، استخوان وغضروف بيش از اندازه در جراحى اول برداشته شده باشد، پشت بينى در نيم رخ نماى فرورفته و مشابه زين اسب پيدا ميكند . اصلاح اين مشكل در موارد شديد نياز به پيوند از غضروف دنده دارد.
بينى كوتاه
زمانيكه سر بينى در جراحى اول بيش از اندازه بالا رفته باشد، بينى بيش از اندازه كوتاه به نظرميرسد و در روبرو سوراخ هاى آن كاملا مشخص و رو به بالاست. بر گرداندن طول بينى به حد طبيعى به علت محدود بودن كشش پوست مشكل است و نياز به بازسازى با پيوند هاى متعدد غضروف دارد.
برجستگى در ناحيه سر بينى
گاهى غضروف هاى سر بينى در فاز ترميم از امتداد هم خارج ميشوند. اين مورد به خصوص زمانيكه جراح در تلاش براى كوچكتر كردن زياد از حد بينى ،غضروف ها را بيش از حد ضعيف يا قطع كرده باشد ويا در افراديكه پوست نازك دارند اتفاق ميافتد. در جراحى مجدد برجستگيها برداشته شده و قطعات ضعيف بازسازى و ترميم ميشود.در افراديكه پوست نازك دارند دركنار پيوندهاى غضروفى ،گاهى استفاده از فاشيا (لايه نازك غلاف عضله گيجگاهى) كمك ميكند تا مانند استر نامنظميهاى كوچك را بپوشاند.
غير قرينگيهاى سوراخها و پره هاى بينى
اصلاح اين موارد بسته به مشكل متفاوت است.اگر پره هاى بينى بالا كشيده شده باشد پيوند غضروف يا پيوند همزمان پوست و غضروف از لاله گوش لازم است. اصلاح غير قرينگيهاى نسبى سوراخها از طريق برداشتن از پوست از سمتى كه نياز است انجام ميشود . اصلاح سوراخ بينى كه بيش از اندازه كوچك شده است بسيار مشكل است و ممكن است به جراحيهاى متعدد نياز داشته باشد. پايين افتادن ناحيه بين دو سوراخ بينى (كلوملا) به علت ضعيف شدن پايه بينى ميباشد كه با گذاشتن يا تقويت پايه بينى يا تقويت غضروفهاى سر بينى و برداشتن مخاط و يا غضروف اضافى انجام پذير است. فرو رفتگى پره هاى بينى به علت ضعيف شدن غضروفهاى بينى بوده و نياز به بازسازى و پيوند غضروف دارد. اين مشكل ميتواند با اختلال تنفسى نيز همراه باشد به اين علت كه به علت ضعيف بودن ديواره بينى ،هنگام نفس كشيدن ،پره بينى به داخل كشيده ميشود و در برابر نفس كشيدن مقاومت ايجاد مي كند.