در اثر استفاده از اپي ليدي جوشهاي چركي و موهاي فرو رفته در پوست ايجاد شده است. با كاربرد داروهاي موضعي جوشهاي موضعي بهبود يافته است ولي اثر اين جوشها به صورت لكهاي تيره بر روي پوست باقي مانده است. چه كنم لطفا راهنمايي بفرماييد.
توضيحي كه داده ايد در واقع يك نوع از تيرگي از التهاب پوست مي باشد كه اين نوع لك پس از التهابهاي پوستي در اثر بيماريهايي مثل ليكن پلان، لوپوس اريتماتو يا بعد از سوختگي پوست در اثر آفتاب سوختگي يا سوختگي با عوامل ديگر، جوش غرور جواني دستكاري شده، جوشهاي عميق و چركي، سائيدن پوست براي بر طرف كردن اسكار و فرو رفتگي پوست در همان محل ايجاد مي شود.
در نژادهاي تيره و افراد سبزه شايعتر است و در هر سني قابل رويت است. بيشتر در نواحي باز بدن مثل صورت رخ مي دهد ولي در موارد ديگر مانند آسيب پوست يا ضربه به پوست، كشيدن كيسه يا ليف زير در حمام بصورت شديد و يا مالش پوست رانها روي يكديگر در افراد چاق مي تواند باعث ايجاد لك در همان محل شود.
تيرگي پس از التهاب مي تواند با در معرض قرارگيري با اشعه ماوراء بنفش، مواد شيميايي و داروهايي مثل تتراساكلين، بلئومايسين، روكسوروبيسين، فلورديوراسيل، بوسولفان، ارسنيك، نقره، طلا، داروهاي آنتي ملاريا، هورمونها و كلوفازيمين تيره تر شوند.
درمان تيرگي پس از التهاب مشكل و طولاني است و براي حصول نتايج مورد قبول 12-6 ماه وقت لازم است. استفاده روزانه از ضد آفتابهاي با طيف وسيع بخش مهم درمان است. انواع متفاوتي از كرمهاي موضعي در درمان تيرگي پس از التهاب استفاده مي شود كه شامل كرمهاي هيدروكينون و اسيدي گليكوليك و آزلائيك اسيد است. استفاده از پيلينگهاي شيميايي در به دست آوردن نتايج هاي موثر است.
ساير درمانها شامل استفاده از تري كلرواستيك اسيد، كرايوتراپي سطحي با نيتروژن مايع مي باشد كه در افراد با پوست تيره به دليل احتمال ايجاد اسكار بهتر است انجام نمي شود.
استفاده از كرمهاي پوشاننده براي مناطق درگير نيز مي تواند از لحاظ ظاهري براي فرد موثر باشد. رتين آلوئيد به همراه اسيد گليكوليك مي تواند در درمان تيرگي پس از التهاب در مورد جوش صورت استفاده مي شود.
نقل از هفته نامه سلامت