تا آنجا که من می دانم و در منایع مختلف مطالعه کرده ام، برای اصطلاح "بدشنوایی" هنوز تعریف خاصی وجود ندارد. در مقابل برای کم شنوایی تعاریف مختلفی ارایه شده است. ناشنوایی یا کم شنوایی، به عدم توانایی در شنیدن کامل یا بخشی از اصوات گفته می شود. علت ایجاد کم شنوایی، اختلال یا آسیب به ساختارهای دستگاه شنوایی است. این آسیب می تواند به گوش خارجی، گوش میانی، گوش داخلی یا دیگر ساختارهای آناتومیک گوش وارد شده باشد.
درست در همینجاست که می توان اصطلاح بدشنوایی را تعریف کرد. بدشنوایی، نتیجه تغییر یا آسیب به عملکرد دستگاه شنوایی است، بدون آنکه اختلال یا آسیب ساختاری مشخصی وجود داشته باشد.
این تعریف، هرچند ناقص باشد، می تواند بسیاری از مشکلات شنوایی افراد مبتلا به اختلالات مختلف را توضیح دهد. برای مثال، بسیاری از افراد، دچار فراشنوایی هستند که نتیجه آن ایجاد حواس پرتی و عدم توانایی توجه و تمرکز روی اصوات مورد دلخواه می باشد. در عین حال، اصطلاح "بدشنوایی" در زبان فارسی به خوبی با اصطلاح "کم شنوایی" وجه تمایز ایجاد می کند و توضیح و تبیین بخشی از مشکلات دستگاه شنوایی را برای افکار عمومی آسان می نماید.
به علاوه "بدشنوایی" در بسیاری از اختلالات رشدی نظیر اوتیسم، کم توجهی و بیش فعالی، ناتوانی یادگیری و اختلالات زبانی و گفتاری دیده می شود که دانش امروز، بیش از هر زمان دیگر، گوشه هایی از آن را مشخص کرده است.
موضوعاتی که در بخش "بدشنوایی" این سایت ارایه می گردد، تلاش می کند تا تشخیص و درمان این مشکل را بیش از پیش مورد بررسی قرار دهد.
نسخه اصلی مطلب بد شنوایی چیست؟ را در سایت دکتر سعید ملایری بخوانید.