شایعترین سرطان در زنان سرطان پستان است . در ایران سن ابتلا حدود 10 سال از میانگین جهانی پایین تر می باشد .شیوع و بروز این سرطان رو به افزایش است . بطوریکه در ایران از 25/1 به 10/1 رسیده است . بدلیل امکانات تشخیصی زودتر و روشهای درمانی بهتر مرگ و میر ناشی از این بیماری به میزان زیادی کاهش یافته است .
بطوریکه فقط حدود 1% افراد مبتلا زیر 25 سال دارند ـ بیشترین میزان ابتلا 45 ـ 50 سال و پس از 80 سالگی ریسک آن کاهش می یابد .
2- سابقه ی فامیلی : 30 ـ 20% این افراد دارای سابقه خانوادگی این بیماری هستند . افرادیکه در بستگان آنها سرطان پستان ـ تخمدان و پروستات (در مردان) و نیز سرطان روده وجود داشته است ، احتمال سرطان پستان در آنها بالاتر از سایر افراد است . هر چند سن ابتلا به سرطان پستان پایین تر و نیز سرطان دو طرفه باشد ، احتمال ارثی بودن آن بیشتر است . اگر مردی مبتلا شود احتمال ابتلای زنان آن خانواده و کلاً احتمال ارثی بودن سرطان در آن فامیل بیشتر است .
زنان 100 برابر مردان مبتلا میشوند .
هر چه طول مدت زمانی که فرد با هورمونهای تخمدان (استروژن و پروژسترون ) تماس دارد بیشتر باشد ، احتمال ابتلا بیشتر است . مثل افرادی که اولین قاعدگی آنها در سن زیر 12 سال و یائسگی آن ها در سن بالاتری باشد . یا افرادیکه طولانی مدت در زمان بعد از یائسگی تحت درمان هورمونی به دلیل علائمی مثل گر گرفتگی یا پیشگیری از پوکی استخوان و ... قرار گرفته باشند ، احتمال ابتلای آنها بالا میرود .
افزایش مدت شیر دهی و تعداد زایمان ریسک ابتلا را افزایش میدهد . بیشتر مطالعات نشان میدهد مصرف قرص های ضدبارداری تأثیری در افزایش سرطان پستان نداشته است .
اگر کسی مبتلا به سرطان پستان باشد ، احتمال ابتلای سرطان پستان در سمت مقابل بسیار افزایش می یابد . سابقه سرطان اندومتر ( سرطان رحم ) ، سرطان تخمدان و روده بزرگ با افزایش احتمال سرطان پستان همراه است .
سابقه پرتودرمانی بخصوص در سنین پایین تر احتمال ابتلا را بالا می برد (مثلاً کسی که به دلیل بیماری هوچکین رادیوتراپی قفسه صدری شده باشد) .
در مورد نقش ماموگرافی ، سی تی اسکن و گرافی قفسه سینه اختلاف نظر وجود دارد ولی به نظر می رسد نقش چندان برجسته ای نداشته باشند .
مصرف زیاد چربی ، گوشت قرمز و الکل احتمال ابتلا را افزایش و در عوض مصرف سویا و سایر غلات باعث کاهش ابتلا به این بیماری میشوند .
بخصوص در دوران پس از یائسگی احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد .
سرطان پستان در افراد بلند قد بیشتر است که شاید مربوط به بحث تغذیه در دوران کودکی باشد .
کار کردن در شب و مصرف زیاد آنتی بیوتیک ، از عوامل افزاینده هستند . قرار گرفتن در معرض نور در شب به ویژه در ساعات1 ـ 2 بامداد (افرادیکه در شیفت شب کار میکنند ) خطر ابتلا را افزایش میدهد .
ارتقاء نرم افزاری وب سایت شما یکی از خدمات گروه نرم افزاری پزشک آنلاین است که با تکیه بر دانش و مهارت متخصصین این مجموعه، همچنین سالها تجربه در زمینه طراحی و پیاده سازی سایت، در بهترین سطح ممکن قابل اجرا می باشد. اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتری در این زمینه هستید؛ لطفا با شماره تلفن 09128883465 تماس حاصل فرمایید.