خوب نشنوید افسرده میشوید
کاهش شنوایی علاوه بر اینکه انسان را از شنیدن صداهای اطراف باز میدارد ، کیفیت زندگی روزمره افراد را نیز با اختلال مواجه میکند. بسیاری از افرادی که از مشکل کم شنوایی رنج میبرند به دلیل اینکه به دنبال درمانهای مناسب نمیروند ، زندگی آنها بطور دائم تحت تاثیر اثرات منفی ناشی از این مشکل قرار دارد. شمار زیادی از افراد مبتلا به کم شنوایی با محیط اطراف ارتباط چندانی ندارند و معمولا در کمک گرفتن از اطرافیان خود اکراه دارند.
حدود 15 درصد افراد بالغ آمریکایی که حدود 5/ 37 میلیون نفر را تشکیل میدهند ، به نوعی از مشکلات شنوایی رنج میبرند. وسایل مورد استفاده برای درمان کم شنوایی ازقبیل سمعک با تقویت صداهای خاص برای مبتلایان ، به آنها کمک میکند تا راحت تر بشنوند. با وجود اینکه استفاده از وسایل کمک شنوایی تا حد زیادی مهارتهای ارتباطی و شنوایی افراد را بالا میبرد ، بسیاری از آنها تمایلی به استفاده از این وسایل نشان نمیدهند.
بین افراد 70 سال به بالا که از وسایل کمک شنوایی استفاده میکنند ، تقریبا از هر سه نفر یک نفر (حدود 30 درصد) و تنها 16 درصد افراد بین 20 تا 69 سال از مزایای این وسایل استفاده کردهاند. محققان با مطالعه روی دو هزار و 304 بیمار مبتلا به کمشنوایی دریافتند آن گروه از افرادی که برای رفع مشکل کم شنوایی خود از وسایل کمک شنوایی استفاده نمیکنند ، بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند.
بیمارانی که از این قبیل وسایل استفاده میکنند به راحتی میتوانند در فعالیتهای اجتماعی حضور یابند و حتی بدون کمک گرفتن از دیگران وظایف و مسئولیتهای خود را به نحو احسن انجام دهند. همین دور افتادن مبتلایان به کم شنوایی از اجتماع و دوری کردن آنها از حضور در جامعه باعث بروز افسردگی و تشدید این حالت در آنها میشود و حتی خطر زوال عقل را نیز افزایش میدهد.
عصبانیت ، خستگی مفرط ، افسردگی و اضطراب بین مبتلایان به کم شنوایی بیشتر از هر قشری مشاهده میشود. در این میان ، آنها با کمک گرفتن از وسایل کمک شنوایی میتوانند کنترل خوبی روی زندگی خود داشته باشند و به نوعی ثبات عاطفی دست یابند و حتی عملکرد شناختی خوبی از خود نشان دهند.
منبع : تی نیوز