جراحی زیبایی بینی حد اقل در ایران ،جراحی شایعی است.این جراحی را میتوان همزمان با یک سری از اقدامات جراحی دیگر انجام داد.مزیت جراحی همزمان برای بیمار، صرفه جویی در وقت و هزینه و نیاز به بیهوشی مجدد میباشد.اما با توجه به طولانی شدن زمان عمل، بیمارباید شرایط جسمانی مناسب را برای تحمل جراحی همزمان داشته باشد.
اعمال جراحی که همزمان با جراحی زیبایی بینی قابل انجام هستند به دو دسته تقسیم میشوند:
*گروه اول اعمالی هستند که انجام آنها سبب بهبود عملکرد تنفسی و مخاطی بینی می شوند:
۱)اصلاح انحراف تیغه بینی (سپتوپلاستی) : انحراف تیغه بینی اگر قبل از جراحی زیبایی بینی مورد توجه قرار نگیرد و حین عمل اصلاح نشود،بعد از عمل سبب بروز مشکلات تنفسی قابل ملاحظه خواهد شد. حتی اگربیمار قبل از عمل از نظر تنفس مشکلی را احساس نکرده باشد بعد از عمل به دلیل تنگ تر شدن مسیر عبور هوا اشکال در تنفس تازه بروز کرده و گاهی بدلیل تضعیف ساختارهای حمایتی بینی بعد از عمل ،بینی در ظاهر نیز کج میشود.
درافرادی که بینی کج دارند(DEVIATED) انجام سپتوپلاستی همزمان با رینوپلاستی(جراحی زیبایی بینی) جهت رفع اشکال ظاهر بینی ضروری است.
۲)اصلاح شاخکهای بزرگ بینی :در مواردی که تیغه بینی به یک سمت انحراف دارد شاخک بینی در سمت مقابل برای تنظیم میزان عبور هوا و جلوگیری از خشک شدن بینی به صورت جبرانی بزرگ می شود.در افرادی که آلرژی دارند نیز شاخکها می توانند در هردو سمت بزرگ و متورم باشند.بزرگی شاخکها در معاینه داخل بینی مشخص شده و توسط سی تی اسکن تایید می شوند.اصلاح اندازه شاخکها ی بزرگ هنگام جراحی زیبایی بینی از بروز مشکلات تنفسی بعد از عمل پیشگیری می کند.البته بیماران آلرژیک بعد از عمل نیز ممکن است لازم باشد از درمانهای دارویی تجویز شده استفاده نمایند.
۳)جراحی آندوسکوپی سینوس : در بیمارانی که مبتلا به پولیپ بینی و سینوسها و یا انسداد دهانه سینوسها(سینوزیت مزمن) هستند این امکان وجود دارد که در یک جلسه از طریق تجهیزات آندوسکوپی اقدام به خارج کردن پولیپها و پاکسازی سینوسهاو انجام جراحی زیبایی بینی نمود،مشروط به اینکه درگیری سینوسها خیلی شدید نباشد.در موارد شدید بهتر است جهت کسب نتیجه بهتر ،جراحی زیبایی به بعد از جراحی آندوسکوپی سینوسها موکول شود.
*گروه دوم اعمال جراحی هستند که سبب متناسب شدن بینی با سایر اجزاء صورت از نظر زیبایی می شوند:
۱) اصلاح وضعیت چانه(منتوپلاستی) : چانه یکی از عناصر صورت است که شکل واندازه آن رابطه تنگاتنگ با تناسب بینی در صورت دارد.به این مفهوم که افرادی که چانه کوچکی دارند در نمای نیم رخ به علت عقب بودن برجستگی چانه،بینی شان برجسته تر به نظر می رسد.تغییرات مثبت چهره این افراد پس از جراحی همزمان بینی وچانه بسیار بیشتر از زمانی است که تنها روی بینی ، جراحی زیبایی صورت گیرد.به عبارت دیگر اصلاح اشکالات بینی همزمان با رفع کوچک بودن چانه ، بهترین نتیجه را در برقراری تعادل زیبا در صورت خواهد داشت.
چانه کوچک بسته به شدت کوچکی از طریق گذاشتن پروتز(موارد خفیف تا متوسط) و یا جلو کشیدن استخوان فک تحتانی(موارد شدید یا در صورت وجود غیر قرینگی) قابل اصلاح است.
۲)اصلاح وضعیت گونه ها: فرورفتگی گونه ها ممکن است در ناحیه زیر چشم ها یا در منطقه برجستگی گونه باشد.گونه های فرورفته نیزباعث برجسته به نظر رسیدن بینی می شود .اصلاح فرورفتگی گونه ها از طریق گذاشتن پروتز از داخل دهان امکان پذیر است.موارد خفیف تر را می توان با تزریق چربی خود بیمار ویا تزریق ترکیباتFILLER اصلاح نمود.
۳)برداشتن غبغب : این اقدام جراحی ممکن است به صورت مجزا و یا همراه با اصلاح وضعیت چانه انجام گیرد که در نهایت سبب فرم گرفتن نیمه پایینی صورت می شود.
۴)جراحی زیبایی پلکها(بلفاروپلاستی) : جوان سازی پلکها از طریق رفع پف کردگی و افتادگی آنها صورت می گیرد.
۵)جراحی زیبایی گوش ها(اتوپلاستی): این جراحی در افرادی که لاله گوش بزرگ و یا برجسته ویا غیر قرینه دارند انجام می شود.
۶)کاشت مو : در این حالت ابتدا قسمتی از پوست پشت سر به صورت نواری برداشته شده ،فولیکولهای مو از هم جدا شده،به موضع هدف پیوند می شود.همزمان با مرحله پیوند ،تیم دوم قادر خواهد بود اقدامات جراحی زیبایی بینی را انجام دهد.
۷)تزریق چربی در سطح صورت : در صورت نیازو در موارد محدود(مانند خط های خنده یا چروک های پوستی) میتوان اقدام به استخراج چربی از بیماروتزریق آن نمود.
۸)جوان سازی ناحیه پیشانی: این اقدام ممکن است از طریق آندوسکوپ یا به صورت جراحی باز انجام گیردو طی آن پوست پیشانی و ابروها بالا کشیده میشود.