نکاتی در مورد لیپوساکشن
شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین [ پرتال اطلاع رساني ]آدرس وب سایت : www.pezeshkonline.irچاقی موضعی دربدن به دلیل تعداد زیاد سلول های چربی وهمچنین حجم هر سلول چربی است. تعداد سلول های چربی معمولا ثابت است و با رژیم و ورزش كم تر نمی شود ولی حجم سلول های چربی با رژیم و ورزش قابل كوچک تر شدن است و با عدم رعایت رژیم احتمال برگشت حجم به حالت قبل امكان پذیراست. در عمل لیپوساكشن حجم هر سلول تغییر نمی كند بلكه با خارج كردن چربی از بدن تعداد این سلول های چربی برای همیشه كاهش خواهد یافت.
گزارش های مكرر از انجام این عمل جراحی از اغراق رسانه ها ناشی ازانجام آن توسط افراد غیرماهر و غیرمتخصص است. به گفته دکتر مریم ملکی لیپوساكشن عمدتا به منظور اصلاح فرم بدن بكار می رود و نه كاهش وزن.
عوارض لیپوساکشن
- خطر آمبولی مهمترین سوالی است كه اغلب بیماران در مورد لیپوساكشن می پرسند. باید گفت كه آمبولی چربی (یعنی وارد شدن چربی به درون خون) تنها عارضه جدی لیپوساكشن است و كم تر از یک مورد در هر هزار جراحی است و این درصد حتی در مواردی كه لیپوساكشن توسط بی حسی موضعی (tumescent) انجام می شود بسیار كم تر است. لیپوساكشن به روش (tumescent) معمولا بسیار وقت گیر است و برای بیمار و پزشک كمی خسته كننده است لذا اغلب پزشكان برای سهولت و اتلاف وقت كم تر ترجیح می دهند كه بیمار را بی هوش كنند. ولی بی هوشی علاوه بر عوارض خود ریسک آمبولی چربی را نیز بیشتر به همراه دارد. پزشكان متخصص پوستی كه در لیپوساكشن مهارت دارند این عمل را با (tumescent) بصورت بی حسی موضعی در مطب یا كلینیک انجام می دهند و چون در عمل لیپوساكشن شكم بیمار باز نمی شود و فقط از یک یا دو سوراخ چربی ها خارج می شوند خطرات جدی بدنبال ندارد.
- عوارض دیگر لیپوساكشن بجز آمبولی چربی که معمولا جزئی وخفیف است، هر چند كه می تواند ناراحت كننده و حتی دردناک باشد، خون مردگی، كبودی، تورم، درد، بی حسی و محدودیت حركت همه موقتی بوده و طی چند روز تا چند هفته از بین می رود. پوشیدن گن و یا بانداژ فشاری روی محل عمل تا 4 هفته به منظور كاهش ورم و درد پس از عمل الزامی است. كه این عمل خود در فصول گرم سال ممكن است كمی برای بیمار ناراحت كننده باشد.
- از عوارض دیگر لیپوساكشن ناصافی و ناهمواری پوست است كه این عارضه معمولا به دلیل این است كه كانولا درمعرض دید جراح نیست و گاهی اوقات بعضی نقاط چربی آن بیشتر كشیده می شود.
کاندید مناسب لیپوساکشن چه کسانی هستند؟
هر فردی كاندید مناسبی برای لیپوساكشن نیست و این عمل جایگزین مناسبی برای رژیم و یا تحریک بدن نمی باشد.
- بیش از 18 سال سن داشته باشد.
- از سلامت عمومی بهره مند باشد.
- رژیم غذایی و فعالیت بدنی به كار برده 5 تا 10 كیلوی آخر اضافه وزن در بعضی از قسمت های ذخیره ای بدن باقی مانده باشد (مثل شكم، پهلوها، ران و...).
در مورد شكم در صورتی كه پوست آن بر اثر زایمان های مكرر دچار افتادگی زیادی باشد جراحی به لیپوساكشن ارجح است. همچنین در افراد مسن كه پوست الاستیسته كمتری دارد معمولا كاهش چربی زیر پوست بعد از عمل لیپوساكشن منجر به شلی و افتادگی پوست در آن ناحیه می شود. چون كه پوست نمی تواند خود را جمع كند و به حالت اول بگردد. دراین موارد می توان از لیپولیزر كمک گرفت.
لطفا از عکس های قبل وبعد بیماران در گالری عکس دیدن فرمایید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید