این روزها تبلیغات زیادی در مورد مکمل های افزایش و کاهش وزن می شنویم. این مکمل ها بین مردم محبوبیت زیادی پیدا کرده اما به این صورت نیست که این مکمل ها برای تناسب اندام شما معجزه کند و قرار نیست همه ی افراد نتایج مشابهی از یک مکمل دریافت کنند.
در بهترین حالت این مکمل های افزاینده یا کاهنده ی وزن 10% به وزن گیری یا کاهش وزن شما کمک خواهند کرد و بخش عظیم این تناسب اندام از طریق رعایت رژیم غذایی اصولی و ورزش به دست می آید.
اگر شما کسی هستید که این مکمل ها را برای کاهش یا افزایش وزن انتخاب کرده اید، به این دقت داشته باشید که مکمل هایی که دارای تاییدیه وزارت بهداشت هستند و در داروخانه ها به فروش میرسند را خریداری کنید.
در این مقاله به بررسی مزایا و معایب این مکمل ها می پردازیم.
مکمل های لاغری :
این مکمل ها به خودی خود باعث لاغری شما نمی شوند بلکه با مکانیسم هایی که دارند می توانند به کاهش وزن شما کمک کنند. برخی از این مکمل ها با افزایش متابولیسم و برخی با فزایش چربی سوزی یا کاهش در جذب کربوهیدرات یا حتی کاهش اشتها میتوانند به کاهش وزن شما کمک کنند.
اما این را به خاطر داشته باشید می توانند عوارضی هم بر سلامتی داشته باشند بطور مثال این مکمل ها می توانند باعث افزایش ضربان قلب و فشارخون و مشکلات کبدی و خشکی دهان می شود.
این مکملها در صورتی مفید هستند که دستورالعمل استفاده از آنها به خوبی رعایت شود و زیرنظر متخصص تغذیه تجویز شود. رژیم غذایی مناسب و فاقد کربوهیدرات بالا یکی از مواردی است که باید حتما رعایت شود. همچنین باید ورزش کنید تا سوخت و ساز بدن خود را افزایش دهید تا بتوانید بهترین نتیجه را از این مکملها بگیرید. اگر این موارد رعایت نشود این مکملها اثرات خاصی بر بدن ندارند.
مکمل های افزایش وزن :
این مکمل ها به شرط مجاز بودن، اصولا باعث افزایش حجم عضلات می شوند و به دلیل کالری بالا یا بالا بردن اشتها تجویز می شوند، چرا که معمولا افرادی که کمبود وزن دارند اشتهایی به خوردن غذا در حجم زیاد ندارند.
اما در مصرف این مکمل ها هم باید احتیاط کرد و زیر نظر متخصص تغذیه و همراه رژیم غذایی و فعالیت بدنی استفاده شود و نکته ی قابل توجه این است که بیشتر از دوره ای که تجویز شده نباید مصرف کرد تا به سلامتی لطمه ای وارد نشود.
p