رژیم غذایی مدیترانه ای به ویژه مصرف زیتون و سبزیجاتی همچون اسفناج خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را به طور چشمگیر کاهش می دهد.رژیم مدیترانه ای اصیل متشکل از غذاهایی است که در ابتدای دهه ۶۰ در مناطقی چون جنوب ایتالیا و بخش هایی از یونان معمول بود. این الگوی غذایی در دیگر مناطق پرورش زیتون در مدیترانه مثل بخش هایی از فرانسه، لبنان، پرتقال، اسپانیا، سوریه، تونس و ترکیه نیز معمول است.دانشمندان ایتالیایی اعلام کردند زنانی که دست کم یک بار در روز سبزیجات مصرف می کنند بیش از ۴۰ درصد کمتر از دیگر زنان در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی قرار دارند.مصرف سبزیجات و به خصوص مصرف موادی همچون زیتون به علت داشتن آنتی اکسیدان ها و روغن های مفید، کاهش چربی های مضر و در پی آن موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی می شود.
از آنجا که بیماری های قلبی عروقی به طور مستقیم با افزایش چربی های بدن ارتباط دارند و افزایش این چربی ها نیز موجب کاهش قطر عروق می شود می توان با رژیم غذایی مناسب و به خصوص با مصرف منظم سبزیجات از میزان بروز آنها کاست.بررسی های محققان نشان می دهد در جوامعی که مصرف سبزیجات بالاست، بیماری های قلبی عروقی نیز کاهش می یابد.از این جوامع می توان به مناطق اطراف مدیترانه اشاره کرد که رژیم غذایی مدیترانه ای دارند.
رژیم غذایی مدیترانه ای شامل سبزیجات و میوه، زیتون و روغن زیتون و محصولات دریایی همچون ماهی، که این نوع تغذیه، خطرات قلبی عروقی کمتری برای ساکنان این منطقه در پی داشته است .همچنین رژیم مدیترانه ای خطر ابتلا به انواع سرطان ها را کاهش می دهد که برای سلامتی بسیار سودمند می باشد.اروپایی ها مطالعات نظری در مورد شیوه های رایج در رژیم مدیترانه ای انجام داده اند که بر اساس این مطالعات، آنها رزیم های غذایی را پیشنهاد می کنند که باعث افزایش طول عمر می شود.
تحقیقات جدید برای اولین بار روشی را ارائه می کند که در آن زنانی که این رژیم را دنبال می کنند همراه با دریافت غذاهای اصلی مدیترانه ای از غذاهای مرسوم کشور خود (آمریکا) نیز می توانند استفاده کنند.شیوه های مرسوم خوردن در یونان و دیگر کشورهای مدیترانه ای در مقایسه با رژیم های مرسوم در ایلات متحده آمریکا که بیشتر از چربی های اشباع شده و غیر اشباع چند شاخه استفاده می کنند سرشار از چربی های غیراشباع تک شاخه ای وسبزیجات و میوه ها است.رژیم مدیترانه ای یک رژیم مشخص و ثابت نیست.
- غلات ( عموماً نان ، ماکارونی ، برنج و گندم پرک شده )
- میوه تازه و خشک شده
- سبزیجات و غلات
- روغن زیتون
- سیر و دیگر ادویه ها و طعم دهنده های گیاهی
- دانه ها
- ماهی و سایر غذاهای دریایی