شاید شما هم از خود بپرسید که چه معیارهایی را باید برای یک ازدواج موفق در نظر گرفت. مهمترین ملاک های انتخاب همسر چه هستند و اقدامات و آگاهی های قبل از ازدواج چیست و به عوامل موثر در ازدواج موفق توجه نمائید.
ابتدا باید در نظر داشت که فرد شخصیت سالم و نرمالی داشته باشد. سپس به شخصیت شما نزدیک باشد. هرچه تشابه بیشتر باشد احتمال ازدواج موفق بیشتر است. برخی افراد شخصی را برای همسری انتخاب می کنند که از نظر شخصیتی مکمل آنها باشد. این حالت شاید تا یکی دو سال اول جذاب باشد و چیزهایی را از یکدیگر یاد بگیرند اما دوامی ندارد. بالاخره از هم خسته می شوند و دنبال علایق خود می روند.
شاید برخی فکر کنند اگر همسرشان را بپسندند و دوست داشته باشند دیگر نیازی به بررسی و شناخت خانواده اش نیست حتی اگر آنها موافق این ازدواج هم نباشند در نتیجه ازدواج آنها تاثیر نمی گذارد. در حالی که این گروه کاملاً در اشتباه اند به خصوص در فرهنگ ما نقش خانواده بسیار اهمیت دارد و باید جزء ملاک ها در نظر گرفت چون یکی از عوامل موثر در ازدواج موفق می باشد.
همچنین بخوانید : اهمیت مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج
ازدواج زیر 20 سالگی توصیه نمی شود. چرا که می تواند مشکلات بسیاری را در ازدواج به وجود بیاورد. اختلاف سنی زیاد در ازدواج بیش از 10 سال هم مشکلات خاص خودش را دارد. اگر از همسر خود خیلی بزرگتر باشید حوصله او را ندارید، تحمل خامی و بی تجربگی او را ندارید. نقش والد را برای او بازی می کنید. او را نصیحت می کنید و گاهی وسوسه می شوید همسر خود را کنترل کنید و دائم می خواهید خود را جوان تر نشان دهید در نتیجه ممکن است نیازهای سنی خود را برآورده نکنید.
اگر از همسر خود بسیار جوان تر باشید به او به عنوان یک الگو و آموزگار نگاه می کنید و نقش کودک را بازی می کنید. خود را مسن تر از سن واقعی خود نشان می دهید تا تفاهم را بیشتر کنید.
هر چند داشتن احساس مثبت اولیه برای شروع رابطه لازم است اما عشق برای پایداری و موفقیت یک ازدواج کافی نیست زیرا علاوه بر آن نیاز به تفاهم، تناسب و تعهد دارد.