*
خیر . انجام این اقدامات تنها باعث بهبود تنفس از راه بینی می شودو معمولا با تغییر شکل محسوسی در بینی همراه نیست. اگر شخص خواهان زیباتر شدن بینی هم هست ، علاوه بر موارد فوق باید جراحی زیبائی هم برای وی انجام شود.
* در مواردی که خود بینی یا تیغه آن انحراف شدیدی به یک سمت دارد آیا با عمل جراحی بطور کامل اصلاح می گردد ؟
انحراف شدید بینی یا تیغه آن تا حد زیادی با جراحی قابل اصلاح است ، اما هیچگاه 100% و بطور کامل اصلاح نمی گردد و درجات بسیار خفیفی از انحراف ممکن است باقی بماند که بلافاصله یا مدتی بعد از عمل خود را نشان خواهد داد.
* آیا ممکن است انحراف تیغه بینی پس از عمل « عود » کند ؟
از آنجا که غضروف تیغه بینی یک بافت زنده و در حال ترمیم و بازسازی خود است ، ممکن است بعد از اصلاح انحراف تیغه بینی و با رشد مجدد غضروف ، به درجاتی مجددا به یک سمت تمایل بیشتری پیدا کند و در نتیجه تیغه بینی از حالت کاملا صاف خارج گردد. این « عود » انحراف تیغه بینی ، قابل پیش بینی نیست و از مواردی است که لازم است شخص قبل از اقدام به عمل از آن آگاهی یابد. « عود » انحراف ، معمولا در حدی نیست که نیاز به عمل مجدد داشته باشد ، اما ندرتا ممکن است جراحی مجدد را بطلبد.
* آیا پرداخت تمام یا قسمتی از هزینه های این عمل با دفترچه بیمه یا بیمه مکمل مقدور است ؟
خیر . عمل جراحی زیبائی بینی در ایران ( و تقریبا تمام دنیا ) تحت پوشش هیچ نوع بیمه ای قرار ندارد و کلیه هزینه های این عمل ( اعم از بستری ، بیهوشی ، جراحی ) باید توسط خود بیمار پرداخت شود.در صورتی که اقدامات درمانی از قبیل برداشت پولیپ یا اصلاح انحراف تیغه بینی برای بیمار انجام شده باشد، ممکن است قسمتی از هزینه های عمل که مربوط به این موارد باشد ، تحت پوشش بیمه قرار گیرد اما هیچ تضمینی در این مورد وجود ندارد
* آیا ممکن است بینی نیاز به عمل مجدد پیدا کند ؟ آیا عمل مجدد رایگان است ؟
در صورتی که بینی توسط فرد مجربی مورد عمل قرار گیرد ، اکثرا نیاز به عمل مجدد یا تکمیلی نخواهد داشت . اما با اینحال ممکن است در صورت وجود برخی شرایط ( مثل انحراف شدید تیغه بینی ) و یا پیش آمد برخی عوارض نادر ، بینی نیاز به عمل مجدد یا « روتوش » در آینده پیدا کند. در این موارد هزینه های بستری در بیمارستان بر عهده خود بیمار است . بسته به شرایط و علت عمل ممکن است هزینه جراحی برای بیمار کمتر یا رایگان باشد.
* در صورتی که نتیجه عمل برای شخص مطلوب نباشد یا دچار عارضه شود به چه کسی باید مراجعه کند ؟
در صورتی که پزشک وی از افراد واجد صلاحیت در زمینه جراحی زیبائی بینی است ، در قدم اول باید به خود او مراجعه کند تا در صورت امکان ، مشکلاتشان برطرف گردد. در صورتی که پزشکش نتواند ایشان را راضی کند ، با صلاحدید او باید به جراحان باتجربه تر در این زمینه ارجاع گردد. باید دقت کرد که متاسفانه بسیاری از جراحان از پذیرش بیمارانی که توسط افراد بی تجربه مورد عمل قرار گرفته و دچار عارضه شده اند خودداری می کنند و در اینگونه موارد بیماران دچار بلاتکلیفی و سرگردانی می گردند که آسیبهای روحی آنان را دوچندان می کند. از طرفی اصلاح کامل این قبیل عوارض ، اغلب مقدور نیست و به حرف جراحانی که قول اصلاح 100 % این نوع بینی ها را می دهند باید با دیده شک نگریست.
* اگر بینی توسط فردی که فاقد آموزش و مهارت کافی در این زمینه است مورد عمل قرار بگیرد و دچار عارضه یا بد شکلی شود ، می توان به راحتی با انجام عمل مجدد آن را زیبا نمود یا به حالت اولیه برگرداند ؟
خیر . اصلاح نمودن و یا زیبا نمودن بینی در چنین مواردی ( بدلیل اینکه جراح اول از اصول علمی پیروی نکرده و ممکن است ذخائر بینی را از بین برده باشد ) بسیار مشکل و در برخی موارد غیر ممکن است. این موضوع اهمیت دقت در انتخاب جراح را برای کسی که تمایل به جراحی زیبائی بینی دارد بیشتر می کند.
* آیا فصل خاصی برای انجام این عمل توصیه می شود ؟
فصل ها تاثیر چندانی در نتیجه عمل ندارند . افرادی که در زمستان زیاد دچار سرماخوردگی می شوند بهتر است در فصل دیگری جراحی شوند. همچنین افرادی که آلرژی فصلی دارندبهتر است در فصلی که آلرژی ندارند عمل شوند . از طرفی افراد گرمایی هم که تحملشان در تابستان کم است ، بدلیل بسته بودن بینی ( بخاطرتامپون ) ، بعد ازعمل بیشتر کلافه میشوند و بهتر است فصل دیگری را انتخاب نمایند.
* چه بررسیها یا آزمایشاتی قبل از عمل لازم است ؟
قبل از عمل انجام یک سری آزمایشات خون که توسط جراح شما تجویز خواهد شد الزامی است. فتوگرافی ( عکس با دوربین عکاسی معمولی ) حتما باید انجام شود . اگر قبلا فتوگرافی انجام داده اید، آن را به جراح خود نشان دهید. در موارد وجود انحراف تیغه بینی و یا مشکلات تنفسی ممکن است با صلاحدید جراح شما رادیوگرافی یا سی تی اسکن درخواست گردد.
* چه ملاحظات یا شرایطی برای دوران قبل از عمل وجود دارد ؟
قبل از عمل باید جواب آزمایشات و نیز فتوگرافی حتما به رؤیت جراح شما رسیده باشد. مصرف آسپرین و استعمال دخانیات حد اقل دو هفته قبل از عمل قطع گردد. خانمها نباید در دوران عادت ماهیانه یا دوران بارداری باشند. در دوران قبل عمل فرد نباید سرماخوردگی ، تب خال ، کورک یا جوش چرکی بزرگ روی بینی داشته باشد.
* آیا در دوران قبل از عمل توصیه های تغذیه ای خاصی وجود دارد ؟
بلی . برای کاهش کبودی و خونریزی توصیه می شوداز حداقل یک هفته قبل ، میوه و سبزی تازه فراوان استفاده شود و مصرف آجیل و مغز تخمه ، فندق ، پسته و ... کاهش یابد ( بخاطر تاثیر سوء در انعقاد خون ) . افراد کم خون بهتر است از 2 ماه قبل عدس و اسفناج بیشتری مصرف کنند .
ادامه دارد ...