افزایش سن همیشه به این معنی نیست که شما تمایل خود را به رابطه جنسی از دست می دهید. برقراری روابط جنسی یک حق اساسی انسانی در همه سنین می باشد و این طرز فکر که افراد مسن تمایلی به برقراری رابطه جنسی ندارند کاملا غلط است .
اما اینکه شاهد کاهش میل جنسی باشیم و به دنبال آن بروز برخی مشکلات که می توانند سلامت جنسی مردان و زنان را تحت تاثیر خود قرار دهند. نگران کننده نیست و می توان با روش هایی به آن ها غلبه کرد.
رایج ترین اختلالات جنسی در سالمندان به شرح زیر است:
با توجه به اینکه افراد مسن بیشتر در معرض بیماری ها و مصرف دارو هستند. بعضی از بیماری ها، ناتوانی ها، داروها و جراحی ها می توانند بر توانایی افراد مسن در داشتن رابطه جنسی و لذت بردن از آن تأثیر بگذارند.
دردهای ناشی از بیماری آرتریت می تواند تماس جنسی را ناخوشایند کند. در این دوران استراحت، حمام آب گرم و تغییر موقعیت یا زمان فعالیت جنسی از جمله بهترین راهکارها هستند.
نکته قابل توجه در افراد مبتلا به زوال عقل ممکن این است که ممکن است همسر یا شریک زندگی خود را نشناسنداما همچنان میل به رابطه جنسی داشته باشند. آنها حتی ممکن است گاهی این کار را با شخص دیگری تجربه کنند. ایجاد چنین شرایطی می تواند گیج کننده و دشوار باشد. که حتما باید از پزشک کمک بگیرید.
مصرف بیش از حد الکل می تواند باعث مشکلات نعوظ در مردان و به تاخیر انداختن ارگاسم در زنان شود.
یکی از مواردی که باعث اختلال در صمیمیت بین زوجین می شود، درد است. همچنین می تواند باعث خستگی در افراد به خصوص سالمندان شود. در نتیجه افراد در این صورت علاقه و میل کمتری به رابطه جنسی خواهند داشت. درد مزمن نباید بخشی از افزایش سن باشد و اغلب قابل درمان است.
دیابت یکی از بیماری های است که می تواند باعث مشکلات در نعوظ شود. در بیشتر موارد، درمان دارویی می تواند کمک کننده باشد.
ازعلائم افسردگی می توان به عدم علاقه به فعالیت هایی که قبلاً از آن لذت می بردید، مانند صمیمیت و فعالیت جنسی اشاره کرد.
تنگ شدن و سفت شدن رگ ها می تواند باعث تغییر رگ های خونی شود. در این صورت خون آزادانه جریان نخواهد داشت کهدمی تواند رسیدن به ارگاسم را دشوار نماید. یکی از ترس های شریک جنسی افرادی که بیماری قلبی دارند بروز یک حادثه قلبی عروقی در حین فعالیت جنسی می باشد. حتی اگر فعالیت جنسی به طور کلی بی خطر است، همیشه توصیه های پزشک خود را به یاد داشته باشید.
از دست دادن کنترل مثانه یا نشت ادرار با افزایش سن شایع تر است. در حین رابطه جنسی فشار اضافی بر روی شکم می تواند باعث نشت ادرار شود. در این شرایط بهترین راهکار تخلیه مثانه قبل و بعد از رابطه جنسی است.
عوارض جانبی برخی از داروها می توانند باعث ایجاد اختلال در رابطه جنسی می شوند. مانند مشکل در انزال، مشکل در برانگیختگی و ارگاسم، کاهش میل جنسی و خشکی واژن از جمله این موارد هستند. داروهایی که می توانند باعث این مشکلات در افراد شوند می توان به برخی از داروهای فشار خون، آنتی هیستامین ها، داروهای ضد افسردگی و داروهای دیگر بیماری های روانی، آرام بخش ها، داروهای بیماری پارکینسون یا سرطان، سرکوب کننده های اشتها، و داروهای ضد زخم و ... اشاره کرد.
معمولا با افزایش سن، امکان چاقی و اضافه وزن بیشتر می شود. اضافه وزن هم خطر افزایش مشکلات نعوظ را بیشتر می کند.
این اختلالی است که در آن بافت اسکار زیر پوست آلت تناسلی تشکیل می شود و بافت های اطراف را می کشد و باعث انحنا یا خم شدن آلت، معمولاً در حین نعوظ می شود. انحنای آلت تناسلی می تواند نعوظ را دردناک و دشوار کند و ممکن است مقاربت جنسی را دردناک، دشوار یا حتی غیرممکن کند. اگر دچار بیماری پیرونی هستید، با پزشک متخصص مشورت نمایید.
حتی برخی جراحی هایی که در بدن انسان انجام می شود، باعث می شود تا مدتی افراد میل جنسی کمتری داشته باشند.
همچنین بخوانید : مشکلات جنسی آقایان به چند دسته تقسیم می شوند؟
کاهش میل جنسی در مردان روندی بسیار تدریجی دارد و تقریبا از حول و حوش ۴۰ سالگی شروع می شود و با افزایش سن هم شدت بیشتری پیدا می کند، ولی در مردان امکان باروری همچنان وجود دارد. جالب است بدانید که در مردان نیز مشکلی به نام یائسگی مردانه وجود دارد و سطح خونشان کاهش می یابد. در واقع این کاهش خیلی تدریجی و نامحسوس می باشد، ولی در بعضی از مردان کاهش هورمون تستوسترون زیاد است و باعث می شود نتوانند رابطه زناشویی موفقی داشته باشند.
قطع فعالیت غدد جنسی در خانم ها روند سریع تری دارد. درواقع، دوران باروری به پایان می رسد و تخمک گذاری و تولید هورمون های زنانه به نام های استروژن و پروژسترون کاملا قطع می شود. یائسگی کامل حدود 1 تا 2 سال طول می کشد و معمولا در سنین 45 تا 50 سالگی اتفاق می افتد
یکی از مهم ترین دلایلی که باعث از دست رفتن تمایل زن به برقراری رابطه زناشویی می شود خشکی واژن است. دیواره واژن بخاطر وجود هورمون های زنانه مرطوب می ماند و وقتی وجود نداشته باشند، واژن خشک و برقراری رابطه زناشویی دردناک می شود. تحریک پذیری هنگام این رابطه هم کمتر خواهد شد. به همین دلیل است که زنان یائسه تمایل چندانی به برقراری روابط زناشویی ندارند.
با افزایش سن در مردان هورمون تستوسترون کاهش می یابد. این کاهش علاقه و فعالیت جنسی را مختل نمی کند اما بدن دچار تغییراتی می شود که به شرح زیر است:
تغییرات جنسی در زنان با افزایش سن و پس از یائسگی اتفاق می افتد. این تغییرات تاثیر زیادی بر میل جنسی زنان دارد. که شامل موارد زیر می باشد:
برای درمان اختلالات جنسی، علت اصلی اختلال عملکرد جنسی باید مورد بررسی قرار گیرد. و در حالت ایده آل، روند درمانی برای سالمندان با اختلالات جنسی باید یک روند ترکیبی باشد. در این صورت گزینه های مختلفی برای کمک به این موقعیت وجود دارد. مردان می توانند با درمانگران خود در مورد مصرف مهارکننده های PDE5 یا داروهای خوراکی برای اختلال نعوظ، انجام هورمون درمانی جبرانی (با یا بدون مهارکننده های PDE5، استفاده از دستگاه نعوظ وکیوم یا تزریق داروها مشورت کنند. استفاده از ویبراتور روی آلت (یا انواع دیگر محصولات کمکی استاندارد جنسی با استفاده آسان) هم ممکن است تحریک بیشتری برای نعوظ ایجاد کند.
همچنین زنان نیز می توانند با مشورت درمانگر خود در مورد استفاده از استروژن درمانی موضعی برای کمک به کاهش برخی از تغییرات در سطح روغن کاری و بافت های واژن صحبت کنند. همینطور می توانند از لوریکانت ها در طول فعالیت جنسی استفاده کنند تا رابطه جنسی را راحت تر و لذت بخش تر کنند.
درمان های غیر دارویی آن، عبارتند از:
سالمندانی که از نظر رابطه جنسی فعال هستند هم ممکن است در معرض خطر ابتلا به بیماری هایی مانند سیفلیس ، سوزاک ، عفونت کلامیدیا ، تبخال تناسلی ، هپاتیت B، زگیل تناسلی و تریکومونازیس قرار بگیرند. پس توجه داشته باشید که سن، از افراد در برابر بیماری های مقاربتی (STDs) محافظت نمی کند. برای محافظت از خود و شریک جنسیتان از روش های پیشگیری و رعایت بهداشت جنسی غافل نشوید.
برای رزرو نوبت سکس تراپیست در اصفهان کلیک کنید .