در طول انجام باریوم انما، شما یک گان خواهید پوشید و باید عینک، هرگونه جواهرات یا بدلیجات و دندان مصنوعی همراه نداشته باشید. این تست به وسیله یک تکنسین و متخصص رادیولوژی انجام خواهد شد.از شما خواسته میشود روی یک تخت مخصوص و به پهلو بخوابید. در ابتدا یک تصویر اشعه ایکس گرفته میشود تا مطمئن شوند که کولون تمیز است. سپس، یک لوله انمای لغزنده و روان درون رکتوم قرار داشته میشود. کیسه باریوم به لوله متصل شده تا محلول باریوم وارد کولون شود.
اگر قرار است برای شما باریوم انمای دو کنتراست انجام شود، هوا نیز از راه همان لوله به دورن کولون فرستاده میشود.لولهای که باریوم را وارد روده میکند، یک بالون کوچک در نزدیک سرش دارد. زمانی که لوله در ابتدای ورودی روده قرار داده میشود، بالون کمک میکند تا باریوم داخل بدن نگه داشته شود. با پر شدن روده از باریوم، ممکن است احساس کنید که نیاز به توالت و تخلیه روده دارید. کرامپ های شکمی هم ممکن است رخ دهند.
تست باریوم انوما یا اشعه ایکس کولون جزو خدمات تخصصی رادیولوژی مرکزی اصفهان می باشد. انجام این تست در مراکز نادری قابل انجام است که در این مرکز با حساست بالا انجام می پذیرد. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت از این مرکز با شماره تلفن 32202762 - 031 تماس حاصل فرمایید.
گاهی از شما خواسته میشود تا برگردید و حالتهای مختلفی را روی تخت تست بگیرید. این کار کمک میکند تا مطمئن شویم تمامی کولون با باریوم پوشیده شده و رادیولوژیست میتواند کولون را از زاویه های مختلف ببیند و ارزیابی کند. شاید هم از شما خواسته شود در بعضی مواقع نفس خود را حبس کنید.
رادیولوژیست ممکن است روی شکم و لگن شما فشار وارد کند تا تصاویر بهتری روی مانیتور متصل به ماشین اشعه ایکس حاصل شود. تصاویر متعددی از کولون و از زوایای مختلف با اشعه ایکس گرفته میشود.به طور معمول، انجام تست باریوم انما 30 تا 60 دقیقه به طول می انجامد
پس از اتمام کار، بیشتر باریوم از راه لوله انما از کولون خارج میشود. زمانی که تیوب خارج شد، شما میتوانید هوا و باریوم باقی مانده را در توالت تخلیه کنید. کرامپهای شکمی اغلب به سرعت پایان میپذیرند و میتوانید فعالیتهای خود را از سر بگیرید.ممکن است تا چند روز مدفوع سفید رنگ داشته باشید که آنهم به دلیل خروج باریوم است. بهتر است پس از اتمام تست، مایعات بیشتری بنوشید تا خطر یبوست هم کاهش یابد.
نسخه اصلی مطلب باریم انما یا عکس رنگی روده چگونه انجام میشود؟ را در سایت دکتر محمد اعظمی بخوانید.