از مشکلات شایعی که امروزه افراد بسیاری را درگیر خود نموده است، ایجاد جوش در پوست و نواحی مختلف بدن می باشد. علت جوش ممکن است به دلایل متفاوتی از جمله عادت غذایی نامناسب، مشکلات عصبی، تغییرات غددی، نوع پوست، بهداشت نامناسب، هورمون های بدن، برخی بیماری ها، مشکلات ارثی، مصرف برخی مواد غذایی و … بستگی داشته باشد. زمانی که جوش از پوست بیرون می زند، نوعی التهاب ایجاد میشود. برای اینکه پوست بهبود یابد و از این التهاب خلاص شود، می بایست سلول های پوستی جدید جایگزین سلول های ناحیه آسیب دیده شوند، طی این فرآیند چنانچه سلول هایی که برای کمک به بازسازی پوست به سطح پوست راه می یابند حاوی مقادیر زیادی ملانین (رنگدانه) باشند، لک متولد می شود. ملانین ها رنگدانه های طبیعی هستند که سبب تعیین رنگ پوست افراد می شوند. اگر تجمع ملانین روی پوست یکنواخت نباشد (سلول های بخشی از پوست نسبت به دیگر نقاط، ملانین بیشتری داشته باشند) نتیجه ی آن ایجاد لک یا تیره شدن قسمتی از پوست است. به لک ایجاد شده در اثر جوش، هیپرپیگمانتاسیون بعد از التهاب گفته می شود. هر آنچه که باعث شود التهاب ناشی از جوش طولانی تر شود، مانند دستکاری کردن جوش یا تخلیه کردن آن، ریسک ایجاد جای جوش هیپرپیگمانتاسیون بعد از التهاب را هم بالا می برد. همچنین کسانی که بطور ذاتی پوست تیره تری دارند، بیشتر از دیگران مستعد لک بعد از جوش هستند.
اغلب افراد به ویژه درنوجوانی و جوانی با ایجاد جوش های مزاحم و در پی آن جای جوش، بر روی پوست صورت و بدن خود مواجه می شوند. روشهای متعددی از قبیل دارو درمانی (داروهایی از قبیل ایزوترتینوئین یا رآکوتان )، لیزر تراپی و ... برای درمان جوش و جای جوش وجود دارد. شما می توانید با مراجعه به دکتر فاطمه عندلیب متخصص پوست در اصفهان، درزمینه مناسب ترین و بهترین روش درمان جوش مشاوره بگیرید. لطفا جهت هماهنگی با این مرکز و تعیین نوبت با شماره تلفن 36260819-031 تماس بگیرید.
قرار گرفتن در معرض نور خورشید می تواند باعث تیره شدن لکه ها شود، بنابراین افراد می توانند برای جلوگیری از تغییر رنگ بیشتر از کرم های ضد آفتاب با طیف وسیع در خارج از منزل استفاده کنند.
رایج ترین درمان، ترکیبی سه گانه از درمان موضعی، شامل هیدروکینون، کرم رتینوئید و دارو های کورتونی می باشد. اگر بیماران نسبت به یکی از این ترکیبات، تحریک پذیری نشان دهند، یا فرمولاسیون سه گانه، موجود نباشد، ترکیبات دیگر با دو جزء یا یک ماده به تنهایی می تواند به عنوان جایگزین درنظر گرفته شود. از موادی که به تنهایی لحاظ می شوند، هیدروکینون مؤثرترین آنها می باشد.
لایه بردارهای گلیکولیک اسید، می توانند ظاهر رنگدانه های تیره ناشی از لک صورت را با لایه برداری لایه سطحی پوست، بهبود ببخشند. این روش، معایب یا ناراحتی های بسیار ناچیزی درپی دارد. یک سری از لایه بردارهای گلیکولیک اسید، زمانی بیشترین تأثیر را دارند که در ترکیب با یک سری درمان های میکرودرم ابریژن، هر دوهفته یک بار، مورد استفاده قرار گیرند.
مزوتراپی تکنیک درمانی است که در آن از تزریق ویتامین ها، آنزیم ها، هورمون ها و عصاره های گیاهی به منظور جوانسازی پوست، سفت شدن آن و از بین بردن چربی آن استفاده می کنند. در این روش، از سوزن هایی ظریف تزریق مواد مختلف به لایه میانی پوست استفاده می شود. این روش می تواند رنگدانه های پوستی و اسکار آکنه را به طور مؤثر درمان کند.
این روشی بسیار مؤثر در درمان لک صورت است که با عنوان درمان از طریق جوانسازی پوست با لیزر شناخته می شود. برای بسیاری از افراد، این روش به عنوان آخرین راه ممکن پس از بی تأثیر بودن دیگر درمان ها، مورد استفاده قرار می گیرد. هنگام انتخاب این نوع درمان، سه نوع لیزر درمانی، علاوه بر داروهای موضعی، وجود دارند که می توان از میان آنها انتخاب نمود. ثابت شده که استفاده از یک یا چند مورد از این درمان ها، مؤثرترین حالت برای این شرایط است. وقتی لیزردرمانی انجام می دهید، لایه ای از پوست که دچار تغییر رنگ شده است، برداشته می شود.
سابسیژن روشی به نسبت جدید است که در درمان های جوانسازی، آکنه، انواع اسکار و ضایعات آبله مرغان استفاده می شود. امروزه روش جدیدی از سابسیژن به وسیله کانولا توسط پزشکان متبحر انجام می شود که امتیاز آن نسبت به روش قدیمی این است که مدت زمان بهبود کوتاه تر شده و نیاز به مراقبت توسط بیمار را کم می کند، به طوریکه فرد بلافاصله می تواند به کارهای روزمره خود بازگردد.
پی آر پی (PRP) یا همان پلاسمای غنی شده از پلاکت که در ایران به پلاکت درمانی نیز مشهور است، یکی از روش های درمانی طبیعی و نوین می باشد. برای درمان جای جوش و آکنه توسط این روش، با استفاده از غلیظ کردن پلاکت های خون و تزریق آن به سطح پوست صورت، سلول های بنیادی تحریک و کلاژن سازی افزایش می یابد. با افزایش سطح کلاژن سازی در پوست، به مرور زمان پوست جدید تولید شده و جای جوش و آکنه از بین خواهد رفت. برای شروع درمان جای جوش و آکنه با پی آر پی (PRP) ابتدا چند سی سی خون از مراجعه کننده گرفته شده و در دستگاه سانتریفیوژ قرار می گیرد. پس از گذشت مدت زمان مشخص، پلاکت های خون جدا شده و آماده تزریق می گردد. سپس پزشک با استفاده از سوزن های مخصوص تزریق پی آر پی، مقدار مشخصی از محلول آماده شده را به سطح پوست صورت مراجعه کننده تزریق می کند. برای کمتر حس شدن درد تزریق، ممکن است پزشک از بیحسی موضعی برای بیمار استفاده کند.
دستگاه میکرونیدلینگ از سوزن هاي كوچكي تشكيل شده اند كه به آرامي پوست را سوراخ و زخم هاي كوچكي ايجاد مي كنند (عمق اين سوراخ ها معمولاً 5/0 تا 1 ميلي متر مي باشد). اين زخم ها تقریباً غيرقابل ديدن هستند؛ اما پوست آنها را تشخيص مي دهد و احساس نياز به التيام، باعث توليد كلاژن بيشتري مي شود. اين افزايش توليد كلاژن به صاف تر شدن جای جوش و همچنين خطوط نازك و چين و چروک ها كمك مي كند.
رفع جای جوش با میکرودرم یا (microdermabrasion) روشی غیر تهاجمی، بدون نیاز به عمل جراحی و بدون درد و مطمئن و مؤثر برای پاک سازی و جوانسازی پوست است. میکرودرم، با از بین بردن سلول های مرده ی سطح پوست، موجب تحریک و افزایش تولید کلاژن و در نتیجه جوان شدن پوست می شود. بسیاری از افراد تنها پس از یک جلسه درمان، پیشرفت قابل توجهی را در بافت، رنگ و توناژ پوست خود مشاهده می کنند. میکرودرم پوست بیش از هر چیز برای بهبود جای جوش، علائم آبله و آثار تصادف و بیماری مورد استفاده قرار می گیرد.
نانوفت روشی است که در آن با تکنیک های خاص دیواره ی سلول های چربی را باز می کنند و سپس فاکتورهای رشد و غنی که در درون سلول های چربی می باشد را جدا می نمایند. این فاکتورهای آزاد شده خاصیت جوانسازی بسیار بالایی دارند. از کاربردهای نافوفت درمان اسکار آکنه است که در زیر اسکارها تزریق می شود.
پس از درمان، پزشک با شما در خصوص نکات مرتبط با مراقبت از پوست صحبت خواهد کرد. این مراحل به نوع روش درمانی انجام شده و نیازهای خاص شما بستگی دارد. با این حال برخی از نکات کلیدی که شما باید از آنها پیروی کنید به شرح زیر می باشد:
هایفوتراپی روشی ایمن و غیرتهاجمی است که بدون نیاز به جراحی و عوارض ناشی از آن، پوست را جوانسازی کرده، لیفت می نماید. این روش در مطب دکتر فاطمه عندلیب متخصص پوست و مو در اصفهان، با یکی از به روز ترین دستگاه ها انجام می شود. لطفا جهت دریافت نوبت، کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با مطب دکتر عندلیب با شماره تلفن 36260819-031 تماس حاصل فرمایید.