دکتر علی نقره کار - متخصص درد

درمان دردهای دست و پا در کلینیک درد

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]آدرس وب سایت : www.dr-noghrekar.ir
آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول تلفن مطب : 88670088 - 021

دست ها و پاها ابزار اصلی ما برای انجام هر فعالیتی هستند. هرکدام از این قسمت ها خود از شبکه گسترده ای از بافت های نرم و سخت شامل استخوان ها، رباط ها، تاندون ها، لیگامان ها، عضلات و رگ های عروقی و عصبی مختلف تشکیل شده اند. آسیب به هرکدام از این بخش ها می تواند باعث درد در دست یا پا شود؛ اما دردهای دست و پا به طور هم زمان معمولاً به دلیل بیماری هایی است که کل بدن را درگیر می کنند و از آن جمله می توان به انواع آرتریت و نوروپاتی ها مانند نوروپاتی دیابتی اشاره نمود. به طورکلی درد دست و پا دلایل بسیار زیادی دارد و در صورت بروز این علائم به طور دائمی یا رفت و برگشتی بعد از چند روز باید حتماً به کلینیک درد مراجعه کنید تا هرچه زودتر علت آن تشخیص داده شده و درمان مناسب آغاز شود؛ زیرا برخی از مشکلاتی که این علائم را ایجاد کرده اند و بخصوص بر اعصاب تأثیر دارند می توانند پیش رونده باشند و اگر به موقع مدیریت نشوند، ممکن است منجر به آسیب های عصبی دائمی شوند.

اگر به دنبال درمان بدون جراحی سرخوردگی مهره کمر هستید، دکتر علی نقره کار ، متخصص درد در تهران، با روش تزریق سلول های بنیادی می تواند به شما کمک کند. این روش پیشرفته و غیرتهاجمی به بازسازی بافت های آسیب دیده و کاهش درد کمک می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر یا رزرو نوبت ؛ با شماره 88670088 - 021 تماس بگیرید.

کلینیک های کنترل درد سعی می کنند که با ارائه خدمات پزشکی مناسب هر بیمار به وی کمک کنند تا از دردهای مزمن راحت شود و کیفیت زندگی بهتری داشته باشد. در کلینیک های کنترل درد تمام مداخلات پزشکی با کمترین آسیب و با بیشترین اثر بخشی انجام می گردد که این امر توسط متخصص درد انجام می گیرد. متخصص درد با گرفتن شرح حال دقیق از شما، معاینات فیزیکی و انجام تست های مورد نیاز تشخیص نهایی را انجام داده و بهترین برنامه درمانی را برای شما ارائه می دهد.

آنچه در این مطلب میخوانید

علت درد دست و پا

با توجه به اینکه هر کدام از بخش های دست و پا از قسمت های بسیار متعددی ساخته شده اند و ساختارهای پیچیده ای دارند، تشخیص های بسیار متعددی نیز برای ایجاد درد دست و پا وجود دارد. برخی از آنها به صورت کلی عبارتند از:

التهاب و تورم ممکن است در مفاصل، ماهیچه ها یا بافت ها به دلایلی مانند کشیدگی، شکستگی، آرتریت و ... رخ دهد و باعث درد دست و پا شود.

آسیب های عصبی شامل گرفتگی اعصاب یا مشکلات عصبی مانند نوروپاتی دیابتی، نوروپاتی ناشی از مصرف الکل زیاد و ... می تواند در هرجایی از بدن اتفاق بیفتد؛ اما درگیر کردن دست و پا می تواند منجر به بی حسی یا گزگز و سایر علائم پاراستزی مانند سوزش، سوزن سوزن شدن، مورمور و ... شود.

مفاصل، بافت ها، ماهیچه ها و استخوان های دست و پا هر آن ممکن است مورد صدمات محیطی مانند شکستگی، ضربه، پارگی، کشیدگی و ... قرار بگیرند که همه این موارد بسته به محل آسیب می تواند درد و التهاب را در دست ها و پاها ایجاد نماید.

برخی از اختلالات که ممکن است در سراسر بدن ایجاد شده یا بر گردش خون در اندام ها تأثیر می گذارند مانند بیماری های شریان محیطی، می توانند علائم درد در دست و پا را نیز ایجاد نمایند.

اگر آسیبی مانند ضربه شدید ایجاد نشده باشد و در دست و پای خود احساس درد داشته باشید، ممکن است دچار مشکلات سیستمیک شده باشید که توانایی بدن شما برای تنظیم دما، حس یا گردش خون در اندام ها را مختل کرده و می تواند منجر به درد شود.

آسیب های عصبی مانند نوروماهای مختلف ازجمله نورومای مورتون، نورومای دیابتی، نورومای الکلی و ... از ارسال سیگنال به درستی به اندام های بدن توسط سیستم عصبی جلوگیری می کنند که منجر به درد یا احساس سوزن سوزن شدن می شوند.

آرتریت باعث تحلیل و التهاب مفاصل می شود که معمولاً با افزایش سن در دست ها و پاها رخ می دهد و باعث درد و سفتی خواهد شد.

تاندونیت نیز نوعی التهاب است که می تواند به دلایل مختلف ازجمله رسوب املاح، عفونت ها و ... باعث ایجاد درد و التهاب در دست و پا شود.

فیبرومیالژیا نوعی اختلال مزمن است که باعث درد در عضلات، خستگی و حساسیت در برخی نواحی مختلف بدن ازجمله دست و پا می شود.

این بیماری بیشتر به عنوان یک بیماری مزمن پوستی شناخته می شود؛ اما می تواند باعث بروز علائم درد در دست و پا نیز بشود.

مولتیپل اسکلروزیس یک بیماری مزمن است که به غلاف عصبی آسیب می رساند و می تواند باعث بی حسی و درد در دست و پا شود.

نقرس نیز نوعی آرتریت است که باعث ناتوانی در متابولیسم اسید اوریک شده و دردهای شدیدی را بخصوص در پاها ایجاد می کند.

این بیماری به التهاب رگ های خونی اشاره دارد و معمولاً اندام های تحتانی را درگیر می کند که در موارد شدید می تواند منجر به قانقاریا یا گانگرن شود.

درد دست و پا

علت درد دست و پا در زنان

درد دست و پا در زنان می تواند ناشی از علل مختلفی باشد. برخی از این علل شامل تغییرات هورمونی مانند آنچه در دوران بارداری یا یائسگی رخ می دهد، است که می تواند بر روی مفاصل و بافت های نرم تاثیر بگذارد. همچنین، بیماری هایی مانند آرتریت روماتوئید یا فیبرومیالژی که به طور خاص بر زنان تأثیر می گذارند، می توانند باعث درد مزمن در دست ها و پاها شوند. شرایطی مانند سندرم تونل کارپال که ناشی از فشار بر عصب میانه مچ دست است، نیز می تواند درد و بی حسی در دست ها ایجاد کند. به علاوه، کمبود مواد معدنی مانند کلسیم یا ویتامین D، مشکلات گردش خون و فشار عصبی نیز می توانند عوامل مؤثر در ایجاد دردهای عضلانی و مفصلی باشند.

علت درد سمت چپ بدن دست و پا

درد سمت چپ بدن در دست و پا می تواند ناشی از چندین علت متفاوت باشد. یکی از علل ممکن، مشکلات قلبی مانند آنژین صدری یا حمله قلبی است که ممکن است به صورت درد یا فشار در سمت چپ بدن احساس شود و به دست و پاها نیز منتشر شود. دیگر علل شامل اختلالات عصبی مانند نوروپاتی محیطی یا فتق دیسک در ناحیه کمری است که می تواند به عصب ها فشار وارد کرده و درد را به سمت چپ بدن منتشر کند. همچنین، شرایط عضلانی مانند کشیدگی یا آسیب های ورزشی، مشکلات مفصلی یا التهاب بافت های نرم نیز می توانند باعث درد در این ناحیه شوند. در هر صورت، ارزیابی دقیق پزشکی برای تعیین علت اصلی و ارائه درمان مناسب ضروری است.

علائم درد دست و پا

درد در دست و پا ممکن است بسته به علت ایجاد آن چندین نوع حس متفاوت از یک درد تیز تا دردهای مبهم را ایجاد نماید. ازجمله علائم دیگر که ممکن است درد دست و پا خود را به شکل آنها نشان دهد، عبارتند از:

برای مطالعه بیشتر بخوانید : انواع آسیب به مفاصل انگشتان دست

عوامل خطر درد دست و پا

موارد زیر از عواملی است که می تواند خطر ابتلا به درد دست و پا را افزایش دهد:

تشخیص علل درد دست و پا

تشخیص با معاینه بدنی شروع می شود که در آن پزشک تورم، حساسیت به لمس، درد، کبودی قابل مشاهده و گرما را بررسی می کند. برای تشخیص واضح، پزشک آزمایشات تصویربرداری زیر را انجام می دهد:

اگر پزشک به وجود عفونت احتمالی مشکوک باشد، آزمایشات آزمایشگاهی انجام می شود تا مشخص شود چه عواملی می تواند باعث ایجاد این درد شود. در این حالت، آزمایشات خون و در بعضی مواقع روش های آرتروسنتز انجام می شود.

روشهای درمانی درد دست و پا در کلینیک درد

راهکارهای زیادی بسته به نوع و شدت دردی که دارید، وجود دارد. ممکن است تنها یک روش یا ترکیبی از روش ها برای درمان درد در نظر گرفته شود که این موارد به شرح زیر است:

درمان خانگی

ممکن است بتوانید آسیب های وارد شده به استخوان ها، ماهیچه ها و بافت های نرم را به روش های خانگی تسکین دهید. روش درمانی RICE (استراحت، یخ، ارتفاع و بستن) معمولاً مؤثر است. در حالی که در حال استراحت هستید، هر ۲۰ دقیقه یا بیشتر از یخ یا کمپرس سرد استفاده کنید تا تورم و درد کاهش یابد.

مشاوره و درمان

درمان شناختی رفتاری و بیوفیدبک به مدیریت درد مزمن و تغییر واکنش ذهن شما به درد فیزیکی کمک می کند. از آنجایی که درد مزمن می تواند منجر به افسردگی و اضطراب نیز شود، ممکن است پزشک انواع دیگر درمان، از جمله مشاوره یا مدیتیشن را برای کنترل این موارد توصیه کند.

تمرینات ورزشی

گاهی تمریناتی از جمله پیلاتس، یوگا، تای چی، پیاده روی یا شنا توصیه می شود. تمرینات ورزشی، درد مزمن را کاهش می دهد، وضعیت بدن را بهبود می بخشد و به عملکرد بهتر بدن کمک خواهد کرد. علاوه بر این چنین تمریناتی به سلامت روان و به حفظ تعادل نیز کمک می کند.

تزریقات

پزشک گاهی تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست (TENS) یا رادیوفرکوئنسی برای تسکین درد عصبی به کار می گیرد. تزریق استروئید، داروهای مسکن را مستقیماً به ناحیه دردناک می رساند.

تغییرات سبک زندگی

برخی از تغییرات سبک زندگی می تواند در تسکین درد مؤثر باشد. به طور مثال اگر اضافه وزن دارید، پزشک کاهش وزن را به شما توصیه می کند. افرادی که رژیم غذایی متعادل و سالمی دارند، آب کافی می نوشند، خواب کافی دارند و سطح استرس خود را کنترل می کنند، کمتر دچار درد مزمن می شوند.

داروها

بسته به نوع درد پزشک ممکن است داروهای تجویزی یا بدون نسخه را برای تسکین درد ایجاد شده توصیه کند. برای درمان عفونت به مواردی مانند آنتی بیوتیک، شل کننده های عضلانی برای اسپاسم یا داروهای ضد التهابی برای تسکین تورم نیاز دارید.

اگر از درد دیسک کمر رنج می برید و به دنبال یک راهکار غیرجراحی و سریع هستید، لیزر درمانی دیسک کمر توسط دکتر علی نقره کار می تواند بهترین انتخاب برای شما باشد.

نسخه اصلی مطلب درمان دردهای دست و پا در کلینیک درد را در سایت دکتر علی نقره کار بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
ارتودنسی کاموفلاژ یا ارتودنسی جبرانی اصلاح فک چیست؟دکتر پدرام دانش کاظمی [ متخصص ارتودنسی ]
انواع درددکتر غلامرضا رئیسی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
فلج مغزی چیست؟علائم،انواع،پیشگیری و درماندکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
تزریق چربی به سینه؛مزایا،عوارض و مراحلدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
نقش خوراکی ها در جوش صورتدکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]
هایفوتراپی، جوانسازی پوست در یک جلسهدکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]
شايع ترين علل لک صورتدکتر مهین عباسپور [ پوست ، مو و زیبایی ]
بیماری آلوپسی چیست؟دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]
سونوگرافی مثانه چگونه انجام میشود؟دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین؛ مزایا، ماندگاری و مراقبتهادکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر پرستو خسروانی - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر پرستو خسروانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drkhosravani.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت