دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان

آیا مصرف قرص های ضد بارداری با سرطان پستان ارتباط دارد؟

دکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]آدرس وب سایت : www.drhakimian.com
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23 تلفن مطب : 36294896 - 031

تاثیر قرص ضد بارداری بر سرطان سینه یکی از مسائلی است که همواره در بحث های پزشکی و بهداشتی مطرح بوده است. بسیاری از زنان به دلیل استفاده از قرص های ضد بارداری برای پیشگیری از بارداری ناخواسته و تنظیم چرخه قاعدگی، از این داروها استفاده می کنند. اما سوالات زیادی درباره ارتباط احتمالی میان مصرف طولانی مدت این قرص ها و افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه وجود دارد. در حالی که برخی مطالعات نشان داده اند که استفاده از این قرص ها می تواند خطر ابتلا به این نوع سرطان را افزایش دهد، تحقیقات دیگری نیز این فرضیه را رد کرده اند. در این مقاله به بررسی تاثیر قرص های ضد بارداری بر سرطان سینه پرداخته و جوانب مختلف این موضوع از جمله خطرات، مزایا و توصیه های پزشکی در این زمینه مورد بررسی قرار می گیرد.

آنچه در این مطلب میخوانید

تاثیر داروی ضد بارداری بر سرطان سینه

روش های جلوگیری از بارداری مزایای زیادی دارند که از جمله آن ها می توان به جلوگیری از بارداری ناخواسته، پیشگیری از برخی سرطان ها و کاهش خطر ابتلا به کیست تخمدان اشاره کرد. به طور کلی، خطرات و عوارض این روش ها کمتر از مزایایشان است. اما تحقیقات نشان داده اند که برخی از روش های هورمونی جلوگیری از بارداری، مانند قرص های ضد بارداری، ممکن است با افزایش جزئی خطر ابتلا به سرطان سینه ارتباط داشته باشند. این ارتباط بستگی به نوع روش استفاده شده دارد و علت احتمالی آن، تاثیر هورمون ها بر تحریک سلول های سینه است.

خطرات داروهای ضد بارداری

برخی داروهای ضد بارداری که حاوی هورمون های استروژن و پروژسترون هستند، می توانند موجب تحریک بیش از حد سلول های سینه شوند. در نتیجه، مصرف طولانی مدت این داروها ممکن است به افزایش خطر سرطان سینه منجر شود. برای افرادی که نگران این خطرات هستند، انتخاب روش های غیرهورمونی جلوگیری از بارداری می تواند گزینه ای مناسب باشد. این روش ها هیچ تاثیری بر هورمون ها و در نتیجه خطر ابتلا به سرطان سینه ندارند.

قرص های ضد بارداری و سرطان پستان

درد سينه بعد از مصرف قرص اورژانسی

درد سینه یکی از عوارض شایع پس از مصرف قرص اورژانسی است. این درد ممکن است به صورت حساسیت یا تورم در ناحیه سینه احساس شود و معمولاً در نتیجه تغییرات هورمونی ناشی از مصرف قرص اتفاق می افتد. این مشکل اغلب موقتی است و پس از مدتی برطرف می شود، اما در برخی موارد ممکن است احساس ناراحتی بیشتر شود.

بدترین عوارض قرص اورژانسی

این علائم معمولاً موقتی هستند و به مرور زمان کاهش می یابند. با این حال، اگر علائم شدت پیدا کرده یا ادامه دار شوند، توصیه می شود که برای مشاوره پزشکی مراجعه کنید.

تاثیر روش های جلوگیری از بارداری روی سرطان سینه

مطالعه ای که در سال 2017 در دانمارک انجام شد، نشان داد که استفاده از روش های هورمونی جلوگیری از بارداری با افزایش کمی در خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است. این مطالعه که شامل 1.8 میلیون زن بین 15 تا 49 سال بود، نشان داد که خانم هایی که از این روش ها استفاده می کردند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان سینه قرار داشتند.

نتایج مطالعه نشان می دهد که به طور متوسط، از هر 7690 نفر، یک نفر ممکن است به سرطان سینه مبتلا شود. با این حال، عوامل مختلفی مانند سن، نقش مهمی در بروز این بیماری دارند. به عنوان مثال، زنان زیر 35 سال خطر کمتری برای ابتلا به سرطان سینه داشتند. در میان 50 هزار زن که به مدت یک سال از روش های هورمونی جلوگیری از بارداری استفاده کردند، تنها یک نفر به سرطان سینه مبتلا شد.

جالب توجه است که پس از قطع استفاده از روش های هورمونی، خطر ابتلا به سرطان سینه به تدریج کاهش یافته و پس از گذشت پنج سال به سطح طبیعی خود بازگشت. به طور کلی، خطر سرطان سینه در زنانی که از داروهای هورمونی ضد بارداری استفاده کرده اند یا اخیراً مصرف کرده اند، بیشتر از زنانی است که هرگز از این روش ها استفاده نکرده اند.

نوبت دهی دکتر حکیمیان

قرص ضد بارداری و عوارض قرص ضد بارداری

قرص ضد بارداری حاوی هورمون است که از آزاد شدن تخمک از تخمدان ها طی تخمک گذاری جلوگیری می کند. قرص های ضد بارداری باعث افزایش غلظت مخاط دهانه رحم می شود که همانند سدی بین اسپرم و تخمک آزاد شده عمل می کند. در گذشته تنها یک روش برای مصرف قرص ضد بارداری وجود داشت که شامل مصرف روزانه قرص هورمونی برای 21 روز و سپس مصرف قرص بدون هورمون برای 7 روز بود. در طول هفته ای که فرد از قرص بدون هورمون استفاده می کند، قاعدگی رخ می دهد. امروزه، انواع مختلفی از قرص های ضد بارداری وجود دارند. برخی در بسته خود تنها چهار قرص بدون هورمون دارند، در حالی که برخی دیگر دارونما ندارند که در این صورت قاعدگی رخ نمی دهد.

برای مطالعه بیشتر بخوانید: تغییرات سینه ها در دوران قاعدگی

چه قرصی باعث سرطان می شود؟

برخی از قرص ها ممکن است با افزایش خطر ابتلا به سرطان مرتبط باشند. قرص های هورمونی مانند قرص های ضد بارداری می توانند در برخی از افراد با افزایش خطر ابتلا به سرطان های خاص مانند سرطان سینه، سرطان رحم یا سرطان گردن رحم ارتباط داشته باشند. این خطرات به عوامل مختلفی از جمله سن، سابقه خانوادگی و مدت زمان استفاده از این داروها بستگی دارد. مشاوره پزشکی قبل از مصرف این نوع داروها مهم است.

آیا قرص ال دی باعث سرطان می شود؟

قرص ال دی (قرص های ضد بارداری حاوی استروژن و پروژسترون) به طور کلی برای اکثر افراد ایمن است. با این حال، برخی مطالعات نشان داده اند که استفاده طولانی مدت از این قرص ها ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه و سرطان دهانه رحم را افزایش دهد. با این حال، این خطرات معمولاً با مدت زمان مصرف و دیگر عوامل فردی مانند سابقه خانوادگی ارتباط دارند. برای درک بهتر این موضوع، مشاوره پزشکی قبل از مصرف قرص های ضد بارداری ضروری است.

اینستاگرام دکتر حکیمیان

آیا قرص اورژانسی باعث سرطان می شود؟

قرص های اورژانسی معمولاً حاوی دوز بالایی از هورمون های استروژن و پروژسترون هستند که برای جلوگیری از بارداری استفاده می شوند. برخی مطالعات نشان می دهند که مصرف طولانی مدت یا استفاده مکرر از قرص های اورژانسی می تواند خطر ابتلا به برخی انواع سرطان ها را افزایش دهد. با این حال، این اثرات معمولا به استفاده طولانی مدت مربوط می شود و استفاده تک بار از این قرص ها خطرات زیادی ایجاد نمی کند. مشاوره پزشکی برای استفاده درست از این قرص ها توصیه می شود.

کمبود چه چیزی در خون باعث سرطان می شود؟

کمبود برخی ویتامین ها و مواد معدنی در خون می تواند به افزایش خطر ابتلا به سرطان ها کمک کند. به عنوان مثال، کمبود ویتامین D ممکن است با افزایش خطر سرطان های سینه، پروستات و روده بزرگ ارتباط داشته باشد. همچنین کمبود فولات (ویتامین B9) و ویتامین B12 می تواند منجر به تغییرات سلولی شود که احتمال بروز سرطان را افزایش می دهد. داشتن رژیم غذایی متعادل و مکمل های مناسب می تواند به پیشگیری از این کمبودها کمک کند.

جراحی پستان

آیا قرص ضد بارداری برای استفاده طولانی مدت توصیه می شود؟

قرص های ضد بارداری اغلب برای مدت طولانی مصرف می شوند، اما تحقیقات برخی افزایش خطر ابتلا به برخی سرطان ها در اثر مصرف طولانی مدت این قرص ها را نشان داده اند. طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا، استفاده طولانی مدت از قرص های ضد بارداری می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه و سرطان دهانه رحم را افزایش دهد. هر چه مدت زمان مصرف این داروهای هورمونی بیشتر باشد، خطر ابتلا به این سرطان ها نیز افزایش می یابد، هرچند این موضوع هنوز در دست بررسی است.

در مقابل، برخی تحقیقات نشان می دهند که مصرف قرص های ضد بارداری می تواند خطر ابتلا به سرطان های دیگر مانند سرطان تخمدان ، اندومتر و حتی سرطان کولورکتال را کاهش دهد. بنابراین، اگر فرد نگرانی هایی درباره عوارض یا خطرات مصرف طولانی مدت قرص های ضد بارداری دارد، بهتر است با پزشک متخصص مشورت کند. پزشک می تواند عوامل مختلف مربوط به خطر ابتلا به سرطان را بررسی کرده و بهترین گزینه ها را برای جلوگیری از بارداری انتخاب کند.

قرص های جلوگیری از بارداری با افزایش خطر ابتلا به کدام سرطان همراه است؟

قرص های جلوگیری از بارداری می توانند با افزایش خطر ابتلا به برخی سرطان ها مرتبط باشند. برای مثال، مصرف طولانی مدت این قرص ها می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه و سرطان دهانه رحم را افزایش دهد. از سوی دیگر، برخی مطالعات نشان داده اند که این قرص ها ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان تخمدان و سرطان رحم کمک کنند. تصمیم گیری در مورد مصرف این قرص ها باید بر اساس مشاوره پزشکی و با توجه به عوامل فردی انجام شود.

نسخه اصلی مطلب آیا مصرف قرص های ضد بارداری با سرطان پستان ارتباط دارد؟ را در سایت دکتر سید محمد رضا حکیمیان بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
تشنج چیست و چگونه درمان می شود؟دکتر احمد شکرچی زاده [ متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات ]
مثانه بیش فعال چیست؟دکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]
بیماری گال چیست و چگونه درمان میشود؟دکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
روشهای از بین بردن موهای زائد ـ قسمت دومدکتر خلیل فارسی نژاد [ متخصص پوست و مو ]
بهترین روش برداشتن خالدکتر محمد شیزرپور [ متخصص پوست و مو ]
نتایج امیدبخش برای درمان کم شنوایی حسی عصبیدکتر سعید ملایری [ شنوایی شناسی ]
درمان فرورفتگی جای جوشدکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]
درمان ورم و آب آوردن زانو بدون جراحیدکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
فیزیوتراپی تنیس آلبو؛ درمان آرنج تنیس بازان با طب فیزیکیدکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
کاشت ابرو به روش FIT چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
روش FIT برای کاشت مو؛ همه اطلاعات کاربردی و پاسخ به سوالات متداولدکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
لیلا رستم شیرازی - آسیب شناسی گفتار و زبان
لیلا رستم شیرازی

آسیب شناسی گفتار و زبان


www.leilarostamshirazi.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر زهرا سعادتی - متخصص جراحی عمومی
دکتر زهرا سعادتی

متخصص جراحی عمومی


www.Hemorrhoid-laser.com
دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان
دکتر سید محمد رضا حکیمیان

بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان


www.drhakimian.com
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت