سرطان پستان شایع ترین سرطان در زنان است. از هر ۸ زن در ۱ نفر سرطان پستان تشخیص داده می شود و ۱ در ۵ از آن هایی که تشخیص داده می شوند، زیر ۵۰ سال دارند. اگر شما فردی هستید که در زمان پس از یائسگی هستید یا اضافه وزن دارید، خطر ابتلا به سرطان سینه در شما بیشتر است، پس باید وزن مناسبی داشته باشید، و برای این مهم باید رژیم غذایی و ورزش مناسب شرایط خود را داشته باشید، پس در ادامه با ما باشید تا مواد غذایی مناسب رژیم غذایی در سرطان پستان را به شما معرفی کنیم. در آخر هم به درست یا غلط بودن برخی خوراکی ها و ارتباط آن ها با سرطان پستان می پردازیم.
داشتن تغذیه سالم برای همه افراد حائز اهمیت است، اما وقتی به سرطان پستان مبتلا هستید باید آگاهی بیشتری در مورد چگونگی نحوه تغذیه خود داشته باشید. پیروی از یک رژیم غذایی متعادل در حین و بعد از درمان سرطان سینه می تواند تا حد زیادی با بالا رفتن کیفیت زندگی بیماران و کنترل بیشتر بیماری کمک کند.
مواد غذایی که به آن ها اشاره می کنیم می توانند یک رژیم غذایی متناسب را شکل دهند که از پیشرفت سرطان سینه جلوگیری کنند:
تغذیه سالم، برای برخورداری از یک زندگی سالم و پیشگیری از بیماری ضروری است. بسیاری از بیماری ها و ناتوانی ها، در صورت توجه به وضعیت غذایی قابل پیشگیری یا کنترل هستند.
هم اکنون وجود یک رابطه قوی بین رژیم غذایی و برخی انواع سرطان کاملاً آشکار شده است. تخمین زده می شود که بیش از یک سوم سرطان ها به عادات غذایی ما ارتباط داشته باشند. عادات غذایی افراد همچنین می توانند بر چگونگی مبارزه بدن با بیماری ها، تأثیر بگذارند. به طور کلی عواملی چون رژیم پر چربی، پر کالری، چاقی، مصرف الکل و سیگار احتمال بروز سرطان را افزایش می دهند، در حالی که مصرف سبزیجات و میوه های تازه، املاح و ویتامین های خاص و انجام فعالیت های بدنی و ورزش می توانند احتمال بروز این بیماری را کاهش دهند. بر طبق نظر سازمان جهانی بهداشت با استفاده از برنامه های تغذیه ای صحیح می توان ابتلا و مرگ و میر ناشی از سرطان را تا ۲۰% کاهش داد.
همچنین بخوانید: توصیه های غذایی برای سرطان سینه
در این مبحث شما با ارتباط سرطان ها بخصوص سرطان پستان با تغذیه و چگونگی یک تغذیه سالم آشنا خواهید شد.
بدن ما برای حفظ حیات به چهار دسته مواد غذایی نیاز دارد. این ۴ دسته عبارتند از:
این چهار دسته مواد غذایی به همراه آب از کربوهیدرات ها، پروتئین ها، چربی ها، ویتامین ها و املاح تشکیل شده اند که برای رشد و بقای انسان کاملاً ضروری هستند. وظیفه مواد مغذی در بدن عبارت است از: تأمین انرژی لازم برای ادامه حیات، رشد و ترمیم بافت ها و تنظیم فرآیند های بدن.
می دانیم که در بروز سرطان ها مجموعه ای از عوامل ژنتیکی و محیطی دخالت دارند. میزان بروز بعضی از انواع سرطان ها مانند سرطان روده، نسبت به ۱۰۰ سال قبل بسیار افزایش یافته است. از سوی دیگر در افرادی که از کشوری به کشور دیگر مهاجرت می کنند، میزان بروز سرطان پس از چند نسل تغییر کرده و مشابه میزان بروز آن در جمعیت کشور جدید می شود. علت این موضوع را تغییر در عادات زندگی و تغذیه ای سنتی مهاجرین و جایگزینی روش های زندگی و غذایی کشور جدید، می دانند.
عوامل محیطی زیادی در بروز برخی سرطان های خاص در برخی از نقاط دنیا دخالت دارند. تعدادی از این عوامل شناخته شده ترند، مثل مصرف توتون و تنباکو و استعمال دخانیات. همچنین عادات غذایی افراد و میزان فعالیت بدنی آن ها که از روش زندگی آن ها ناشی می شود در نقاط مختلف دنیا متفاوت است. روش زندگی هر جمعیت را اقتصاد، فرهنگ، تاریخ، سنت و مذهب آن ها مشخص می کند. پیشرفت های اقتصادی در جهان، تغییرات زیادی را در عادات غذایی مردم و میزان فعالیت بدنی آن ها ایجاد کرده است. این تغییرات منجر به افزایش بروز برخی از انواع سرطان شده است. سرطان روده بزرگ، پروستات و پستان نمونه بارزی از این سرطان ها است.
از سوی دیگر، مراحل تبدیل مواد غذایی در صنایع غذایی به صورت مراحل آماده سازی و روش های ضد عفونی غذا، مثل تهیه غذا های کنسروی و منجمد یا غذا هایی با ماندگاری طولانی، از عوامل دیگر در افزایش بروز برخی سرطان هاست. نوع و میزان غذا های مصرفی، روی تعادل انرژی در بدن، وزن و حتی ظریف ترین مراحل سلولی مثل مراحل تکثیر سلول و ژن ها اثر می گذارد و به این ترتیب می تواند مستقیماً سلول ها را مستعد سرطانی شدن کند یا به عکس در پیشگیری از سرطان کمک نماید.
پستان از بافت چربی و بافت غددی تشکیل شده است که توسط پوست احاطه شده اند و روی عضله جدار قفسه سینه قرار میگیرد. گاهی کمبود بافت سینه باعث سایز کوچک آن میشود که در بعضی از بانوان ممکن است احساس ناخوشایندی ایجاد کند. در این موارد بواسطه افزایش سایز سینه با پروتز پستان احساس اعتماد به نفس و رضایت بیشتری در فرد ایجاد میشود.