دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

راهکارهای طب فیزیکی برای درمان سردردهای عصبی و میگرن

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]آدرس وب سایت : www.drsalmanfallah.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول تلفن مطب : 91011414 - 031

این سردردها اغلب یک طرفه هستند و گاهی با علائم حسی و بینایی دیگر که قبل یا بعد از سردرد بروز می کنند، همراه هستند. میگرن در بین زنان بیشتر از مردان شایع است و ژنتیک نقش مهمی در ابتلا به آن دارد. سردردهای میگرنی می توانند بسیار شدید و ناتوان کننده باشند. متاسفانه هیچ درمان کامل و قطعی که این بیماری را از بین ببرد وجود ندارد. بنابراین فیزیوتراپی چه نقشی در درمان میگرن می تواند داشته باشد؟ پاسخ این سوال به شرایط خاص هر بیمار بستگی دارد، چرا که علائم و مشکلاتی که هر یک از بیماران میگرنی با آن مواجه می شوند با دیگری متفاوت است.

آنچه در این مطلب میخوانید

بسیاری از افراد وقتی که در مورد فاکتورها و عوامل بسیار زیادی که می توانند در بروز سردرد آنها نقش داشته باشند، اطلاع پیدا می کنند، شگفت زده می شوند. برای مثال خشکی و بی حرکتی مفاصل گردن و یا عدم تعادل در عضلات و بافت های نرم سر و گردن می تواند موجب بروز سردرد شود. شما می توانید با اجرای صحیح یک برنامه ی فیزیوتراپی مناسب، در راه برطرف کردن و تسکین دادن سردردهای میگرنی خود قدم مهمی بگذارید و ظرف مدت زمان کوتاهی وضعیت خود را بهبود داده و احساس بهتری داشته باشید.

متخصصان طب فیزیکی وتوانبخشی از ترکیبی از درمانهای مختلف مانند ماساژ و آزادسازی بافت ها، آزادسازی نقاط تریگر پوینت، جااندازی مفاصل، تکنیک های انرژی عضلانی و ماساژ بافت های نرم برای کنترل سردردهای میگرنی استفاده می کنند. لطفا جهت ارتباط با کلینیک طب فیزیکی دکتر فلاح در اصفهان، از طریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می توانید از طریق واتساپ شماره ۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰ ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.

میگرن وضعیتی است که باعث حملات سردرد می شود. سایر علائم مانند احساس ناخوشی (حالت تهوع) یا استفراغ نیز شایع هستند. علائم در بین حملات میگرن کاملاً از بین می روند. میگرن شایع است بطوری که حدود ۱ نفر از هر ۴ زن و ۱ نفر از هر ۲ مرد در مقطعی از زندگی خود دچار میگرن می شوند. این وضعیت اغلب در کودکی یا نوجوانی آغاز می شود. برخی افراد بطور مکرر دچار حملات آن می شوند که گاهی اوقات به چندین بار در هفته می رسد. در سایرین نیز بصورت گاه به گاه رخ می دهد. در برخی از افراد ممکن است در بین حملات چندین سال فاصله باشد. در درصدی از افراد حملات میگرن با افزایش سن متوقف می شوند. هرچند، در برخی موارد حملات در کل زندگی ادامه پیدا می کنند. گزینه های درمان شامل اجتناب از محرک های احتمالی، داروهای مسکن، مسکن های ضد التهابی و داروهای تریپتان می باشند. در صورتی که حملات مکرر یا شدید باشند می توان از دارویی برای پیشگیری از حملات میگرن استفاده کرد.

میگرن

انواع سردرد

دو نوع اصلی از حملات میگرن وجود دارند:

علائم

میگرن معمولاً در دوران کودکی، نوجوانی یا در اوایل بزرگسالی شروع می شود. این بیماری ممکن است با گذراندن 4 مرحله پیشرفت کند:

  1. پرودروم (پیش نشانه)
  2. مرحله اورا (هاله)
  3. سردرد
  4. مرحله پس نشانه یا پست دروم
  5. با این حال ممکن است بیمار تمام این مراحل را تجربه نکند.

علل بروز سردرد میگرنی

علت اصلی بروز سردردهای میگرنی هنوز ناشناخته است اما متخصصان معتقدند که این سردردها احتمالا ناشی از گشاد شدن عروق خونی و ترشح برخی مواد شیمیایی خاص در بدن است که موجب درد و التهاب می شوند. در افرادی که مستعد بروز سردردهای میگرنی هستند، محرک های مختلفی می تواند منجر به بروز حمله ی میگرنی شوند. برخی از این محرک ها، که برای هر شخص خاصی متفاوت هستند، عبارتند از:

درمان سردردهای میگرنی با طب فیزیکی

اجتناب از بروز تنش و استرس و یا استفاده از تکنیک های کنترل استرس، انجام تمرینات ریلکسیشن و سایر روش های طب فیزیکی در بسیاری از بیمارن به نحو موثری، مفید و نتیجه بخش هستند، چرا که استرس شایع ترین عامل محرک سردردهای میگرنی است. هدف از انجام درمان های فیزیکی این است که سیستم اسکلتی، عضلانی بیمار تا حد ممکن نرمال سازی شود تا میزان تنش عضلانی و مفصلی در بدن بیمار به کمترین میزان ممکن برسد. علاوه بر این مشکلاتی مانند عدم قرارگیری بدن در وضعیت صحیح (هنگام نشستن و ایستادن)، عدم قرارگیری مفاصل و استخوان های بدن در راستای صحیح و ضعف های عضلانی بدن لازم است که اصلاح شوند چرا که وجود چنین مشکلات بیومکانیکی در بدن می تواند محرک بروز سردردهای میگرنی باشد. برخی از مدالیته های درمانی ویژه در فیزیوتراپی نیز می توانند در هنگام بروز سردردهای میگرنی (خصوصا در ابتدای آن) به کاهش میزان سردرد کمک کنند. این تکنیک ها در ادامه شرح داده شده اند:

آموزش و تمرین برای ریلکس شدن می تواند تنش ناشی از سردردهای میگرنی را کاهش دهد. در این روش، تکنیک های ریلکس کردن تدریجی عضلات همراه با تمرینات نفس کشیدن صحیحی و داشتن تصاویر ذهنی هدایت شده، به بیمار آموزش داده می شود. تمرین برای رلکسیشن معمولا در ترکیب با روش بیوفیدبک بسیار موثر است. در روش بیوفیدبک از دستگاه ها و تجهیزاتی استفاده می شود تا به بیمار آموزش داده شود که چگونه برخی عملکردهای خاص بدن خود مانند تنش های عضلانی، دمای بدن و فعالیت های مغزی خود را کنترل کند تا بتواند استرس را کاهش داده و از این طریق سردردهای خود را بهبود دهد.

تحقیقات نشان داده اند که انجام تحریک مغناطیسی مغز یا TMS در برخی از بیماران میگرنی می تواند موجب کاهش تعداد دفعات حمله ی میگرن یا کاهش شدت سردرد شود. TMS روشی برای تحریک مغناطیسی مغز است که در ان از میدان های مغناطیسی برای فعال سازی برخی مناطق خاص در مغز استفاده می شود. در طی جلسات TMS یک ژنراتور میدان های مغناطیسی در نزدیکی سر قرار داده می شود تا بتواند از طریق القای الکترومغناطیسی، جریان الکتریکی بسیار ضعیفی را در قسمت های خاصی از مغز ایجاد کند.

ماساژدرمانی، کایروپراکتیک یا درمان دستی فیزیوتراپی و استفاده از کمپرس سرد و گرم نز روش های مکمل مناسبی برای درمان سردردهای میگرنی مزمن هستند. انجام ماساژتراپی می تواند خصوصا برای کاهش سردردهای ناشی از استرس و تنش عضلانی مفید باشد.

مزیت انجام ورزش این است که موجب داشتن خواب بهتر می شود و انجام دادن ورزش به صورت منظم موجب بهبود توانایی مغز در کنترل درد می شود. متخصصان طب فیزیکی، به بیماران توصیه می کنند که به عنوان بخشی از برنامه ی درمانی خود برای رفع سردردهای میگرنی، به طور منظم ورزش کنند.

مطالعات نشان داده اند که انجام طب سوزنی تاثیرات بسیار چشم گیری درکاهش سردردهای میگرنی داشته است. برخی از شواهد نشان می دهند که انجام طب سوزنی موجب آزادسازی اندورفین می شود. اندورفین یکی از ترشحات مغزی است که موجب کاهش درد و تنش می شود.

اینستاگرام دکتر سلمان فلاح

بیماران مبتلا به میگرن باید به خاطر داشته باشند که می توانند با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی خود، سردردهای خود را تسکین دهند. این تغییرات می تواند شامل موارد زیر باشد:

  1. داشتن خواب کافی در یک زمان مشخص در طی شبانه روز
  2. خوردن وعده های غذایی منظم
  3. خوردن آب و مایعات به اندازه ی کافی
  4. انجام ورزش های هوازی به صورت منظم
  5. اجتناب از مصرف کافئین و الکل

اگر به دنبال داروهای جایگزین برای تسکین سردرد خود هستید، حتما در ابتدا با متخصص طب فیزیکی مشورت کنید. در ابتدا مطمئن شوید که هیچ بیماری یا مشکل دیگری (غیر از میگرن) موجب سر درد شما نشده است و همچنین باید مطمئن شوید که انجام درمان های مکمل با داروهای جدیدی که می خواهید مصرف کنید تداخل ندارند و تاثیرات منفی بر هم نمی گذارند.

دکتر سلمان فلاح پزشک طب فیزیکی و توانبخشی در اصفهان در سه زمینه تشخیص و درمان درد، توانبخشی بیمارانی که دارای اختلال عملکردی شده اند و بررسي هاي الكترودياگنوستيک فعالیت دارند و می توانند به مراجعین محترم خدمت رسانی نمایند. تنگی کانال نخاع نیز یکی از مواردی است که توسط ایشان تشخیص داده شده و درمان می شود. لطفا جهت ارتباط با کلینیک طب فیزیکی دکتر فلاح ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می توانید از طریق واتساپ شماره ۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰ ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.

نسخه اصلی مطلب راهکارهای طب فیزیکی برای درمان سردردهای عصبی و میگرن را در سایت دکتر سلمان فلاح بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
درمان خارپاشنه با شاک ویو تراپیدکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
بیماریهای پوستی دستگاه تناسلی زناندکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
همانژیوم چشم چیست؟همانژیوم در نوزاداندکتر بهرام اشراقی [ فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم ]
درمان دیسک کمر، گردن و ستون فقرات با لیزر تراپیدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
علائم شکستگی مهره کمر بر اثر ضربهدکتر احمد شکرچی زاده [ متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات ]
تزریق ژل اطراف چشم چگونه است؟دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]
علت بوجود آمدن لکه های سفید رنگ روی ناخن هادکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]
دلايل عدم کاهش وزنشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
راه درمان درد مفاصل چیست؟دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین؛ مزایا، ماندگاری و مراقبتهادکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر پرستو خسروانی - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر پرستو خسروانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drkhosravani.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت