پوست زیر چشم ظریف ترین بخش پوست در کل بدن است که همین مسئله منجر به آسیب پذیری سریع تر این بخش نسبت به سایر بخش های پوست است. ایجاد چین و چروک، سیاهی و گودی زیر چشم از جمله مشکلات مرتبط با افزایش سن هستند. یکی از راهکارهای بهبود وضعیت زیر چشم و جوانسازی اطراف چشم استفاده از فیلرها است. تزریق چربی نیز راهکاری است که می تواند برای بسیاری از افراد نتایج راضی کننده ای به همراه داشته باشد. اما ممکن است افراد در مورد انتخاب نوع مناسب روش درمانی دچار تردید باشند. در این مطلب به معرفی بهترین فیلرهای زیر چشم و مقایسه ی چربی و ژل برای زیر چشم خواهیم پرداخت.
از روشهای جوانسازی اطراف چشم تزریق ژل و بوتاکس است که توسط دکتر بهرام اشراقی، فوق تخصص جراحی پلاستیک و ترمیمی چشم، با مهارت بالا و بکارگیری تکنیک درست انجام می شود. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت از مطب تهران با شماره های 88713593 - 09309095800 و مطب اصفهان با شماره 03136205114 تماس حاصل فرمایید.
پاسخ این پرسش به شرایط فرد و نتیجه ی مورد انتظار او از روش انتخابی وابسته است. تزریق چربی که پیوند چربی و لیپولیفتینگ نیز نامیده می شود یکی از روش های پرکاربرد در جوانسازی پوست است. زمانی که مشکل فرد پرنبودن صورت باشد تزریق چربی تاثیر بهتری نسبت به استفاده از ژل دارد، از جمله اگر نیاز به حجم دهی بیشتری در اطراف چشم، گونه ها و خط فک باشد. تزریق چربی با هدف حفظ پربودن صورت تاثیر طولانی تری نسبت به تزریق ژل دارد. در طی فرایند پیوند چربی، مقداری از چربی بدن خود فرد جدا می شود. البته باید توجه داشت که در طی این فرایند مقدار بسیار کمی چربی جدا می شود و با لیپوساکشن متفاوت است. چربیِ جداشده تخلیص شده و به زیر چشم یا سایر بخش های صورت تزریق می شود. تزریق چربی با تکنیک ویژه ای صورت می گیرد که این امکان را فراهم می کند تا اندازه ی قطرات چربی تزریق شده بسیار کوچک باشد. بسیاری معتقدند که تاثیر تزریق چربی به دلیل وجود سلول های بنیادی در آن است. تاثیر تزریق چربی طولانی مدت است و تا سالها ظاهر مناسب چهره را می توان حفظ کرد.
از مزایای تزریق چربی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
در حالی که تزریق چربی می تواند انتخابی عالی برای برخی افراد باشد، اما صورتی که دغدغه ی اصلی فرد، رفع چروک عمیق صورت همراه با بازیابی حجم بافت باشد توصیه می شود تا از فیلرها یا همان تزریق ژل به جای تزریق چربی استفاده کنند.
فیلرها که ژل نیز نامیده می شوند توسط شرکت های مختلفی تولید می شوند و انواعی از آنها بر اساس ماده ی سازنده وجود دارند. امروزه فیلرها از جنس هیالورونیک اسید، پلی لاکتیک اسید و یا کلسیم هیدروکسی آپاتایت هستند. این مواد بصورت طبیعی بوده و با بدن انسان سازگاری دارند. زمانی که این مواد به پوست تزریق شوند، علاوه بر ایجاد حجم می توانند عمیق ترین چروک صورت و زیر چشم را رفع کنند. این فیلرها می توانند تولید کلاژن را نیز تحریک کنند که تاثیر بسیاری در استحکام و یکنواختی پوست دارد. بسته به اینکه نوع ژل استفاده شده چیست تاثیرات آن می تواند فوری یا تدریجی نمایان شود اما تاثیر تمام فیلرها موقتی است و بین حداقل 4 ماه تا حداکثر 12 ماه تاثیر آنها قابل مشاهده است. عواض جانبی فیلرها کم است اما با توجه به اینکه از بدن خود فرد گرفته نشده اند ممکن است واکنش آلرژیک ایجاد کنند.
در صورتی که ژل نزدیک سطح پوست تزریق شود ممکن است ناحیه ی تزریق کمی رنگ آبی بگیرد و پف کند. معمولا لازم است تا در این حالت فیلر را در آن ناحیه از بین برد. همه ی موارد بیان شده موقتی هستند و خودبخود رفع می شوند.
اگرچه تزریق چربی توسط پزشک باتجربه صورت بگیرد احتمال ایجاد عوارض بسیار پایین خواهدبود. با این حال این احتمال به صفر نمی رسد و ممکن است عوارضی ایجاد شوند؛ از جمله:
معمولا جراحی تکمیلی نیز مورد نیاز است زیرا گاهی تا نیمی از سلول های تزریق شده می میرند و یا حجم تزریق شده ی سلول ها برای ایجاد حجم دلخواه کافی نمی باشد.
درباره کانتوپلاستی ، جراحی چشم گربه ای یا چشم روباهی و چشم آسیای شرقی بیشتر بدانید ...
ماندگاری تزریق چربی به صورت از فردی به فرد دیگر متفاوت است اما در صورتی که توسط پزشکی متخصص و باتجربه صورت بگیرد تاثیرات طولانی و حتی دائمی به همراه دارد. ماندگاری تزریق چربی به عوامل مختلفی وابسته است. از جمله مواردی که در ماندگاری تزریق چربی به صورت موثر است می توان به موارد زیر اشاره کرد:
پس از تزریق چربی، حدود سی درصد سلول ها از بین رفته و هفتاد درصد آنها می توانند بافی بمانند. سلول های تزریق شده زمانی بهترین بقا را خواهند داشت که جریان خون مورد نیاز آنها در دسترس قرار بگیرد. برای همین میزان موفقیت تزریق چربی در صورت بالاتر از سایر نقاط بدن است زیرا تراکم رگ های خونی در صورت برای خونرسانی بسیار مناسب است. با تمام این شرایط، تمام سلول های تزریق شده حفظ نمی شوند. سلول های زنده مانده نیز لزوما تا ابد حفظ نخواهند شد و ممکن است در طولانی مدت نیاز به روش های جوانسازی دیگری نیز باشد.
فیلرهای زیر چشم ماندگاری کمتری نسبت به چربی دارند. معمولا انتظار داریم فیلرها بین 9 تا 12 ماه ماندگاری داشته باشند. در موارد کمی ممکن است ماندگاری فیلرها کمتر یا بیشتر از این بازه باشد. گاهی بسته به نوع فیلر و سبک زندگی فرد ممکن است ماندگاری فیلر به 4 ماه و گاهی ممکن است حتی به سه سال نیز برسد.
جراحان پلاستيك و ترميمى چشم برای جوانسازی اطراف چشم ممکن است از روشهایی مانند جراحی لیفت ابرو ( جهت درمان افتادگی ابرو )، جراحی لیفت شقیقه و روشهای غیر جراحی مانند تزریق فیلر و تزریق چربی زیر چشم استفاده نمایند. باید توجه داشته باشید؛ انجام این روشها به ویژه در نواحی اطراف چشم، اگر توسط پزشک متخصص و مجرب انجام نشود، می تواند عوارض ناخوش آیندی به همراه داشته باشد.